Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyprawka dla majowego chłopca

Polecane posty

Gość gość

cześć, termin mam na 22 maja i mam pytanie bo to moje pierwsze dziecko. Nie bardzo wiem ile kupić sztuk bodów, półśpiochów. Ile z krótkim, ile z długim rękawem? I rampers na ile cm? Wiem, że to też zależy od wagi noworodka, ale następne miesiące będą letnie i zupełnie nie wiem czego i ile kupić. Pozdrawiam

Gość gość
POSZUKAJ NA INTERNECIE. w ciul tego jest, a nie dublujesz x50 topik...

Gość gość
Na początek nie trzeba tego jakoś specjalnie dużo, po kilka sztuk body, spodenek, bluzeczek, kilka pajacykow- w rozm 56, reszte dokupisz na bieżąco. Moje dziecko urodziło się w maju, akurat trafiliśmy na upalne lato, więc chodzil w rampersach- kupowałam na stronie smyka, bo co chwilę były jakieś promocje.

Gość gość
Poszukaj w necie zależy co preferujesz ja używałam głównie body na ramiączka i krótko rękaw a na to pajac taki całościowy ze stopami do tego skarpeteczki.

Gość gość
Najwygodniej wkladac pajacyki. Z krrotkim rekawem to moze na wakacje jak beda upaly.

Cześć ! ;) Na początek najlepsze są ubrania rozpinane z przodu na całej długości. Później, gdy dziecko trzyma już dobrze główkę wystarczy zapięcie na ramieniu lub szeroki dekolt. Najlepiej kupić trzy bez rękawów i trzy z długimi rękawami. Czapeczki potrzebne będą dwie. Jedna cienka, bawełniana, a druga cieplejsza. Dobrze, by była wiązana pod brodą na troczki, inaczej będzie się zsuwać. Bluzeczki (kaftaniki) myślę, że nie więcej niż pięć sztuk. Pajacyki Najwygodniejsze dla początkujących rodziców niemowlęce ubranka. Najlepiej, by były rozpinane z przodu na całej długości i w kroku. Warto kupić trzy cieńsze i trzy grubsze. Pieluchy jednorazowe Dla noworodka zwykle najlepsze są w rozmiarze newborn lub mini. W pierwszych miesiącach warto wypróbować produkty różnych firm. Nie wiadomo, które będą wam najbardziej odpowiadać. Nie rezygnuj zupełnie z pieluch tetrowych. Przydają się do położenia na przewijaku, podłożenia pod główkę, przykrycia malucha w upalny dzień. Skarpetki Ważne, by nie uciskały nóżek. Trzy pary w zupełności wystarczą. Śpioszki Dobrze, by miały rozpięcie w kroku. Wystarczy pięć sztuk. Ubranka Powinny być uszyte z miękkich, naturalnych materiałów, luźne i wygodne. Z kupnem ślicznych sukienek, bluzeczek i spodenek lepiej poczekać, w pierwszych miesiącach najbardziej praktyczne dla dziecka będą body i pajacyki. Pozdrawiam

Gość gość
dzięki za rady. hmm, w sumie nie wiem co kupowac czy na 62 czy na 56cm, bo ja miałam przy urodzeniu 57cm.

Gość gość
Moje dziecko miało 59 cm i 4kg, a jeszcze miesiąc chodziło w rozm 56

Gość gość
ok, dzieki :)

Gość gość
No wlasnie moj synek mial 59 cm i nosil 56.

Gość gość
Kupuj na 56 ale tylko po kilka sztuk, potem dokupisz więcej tego, co będzie najwygodniejsze dla Ciebie. Myślę, że po 5 sztuk body z krótkim, z długim, półśpiochów, kaftaników i pajacyków. Rampersy to raczej na później, w rozmiarze 62.

Gość gość
Moim zdaniem polspiochy i kaftaniki są niewygodne, dużo lepsza opcja to bawelniane spodenki + skarpetki i body

Gość gość
przeciez półśpiochy można włożyć na body

Gość gość
Co z tego, ze można jak stopy dziecka uciekają

Gość MonikaG
Sprawdz sobie aukcje na allegro od bajkowy-maluszek, za jednym razem kupisz wiecej ubranek w dobrej jakosci :) Ja tak robie przeszło juz 2 lata i to spora oszczednosc.

Gość ovka
Dla majowego chłopca jakieś bawełniane bodziaki, pod lekki kombinezonik świetne gatunkowo ubranka mają tutaj https://lencia.pl , naprawdę dobry sklepik i ceny całkiem fajne. Lubię ich za wybór i jakość materiału. Ciuszki mają śliczne :) bardzo przyjemne w dotyku, delikatne i w nowoczesnych wzorach.

Gość gość
Śpiochy, pajace przecież to bielizna do spania a gdzie ubranka na wyjścia spodenki, bluzeczki, sukienki?!

Gość gość
ja rodze pod koniec kwietnia a może i na poczatku maja;-) kupiłam body krotkie i dlugie, pajacyki, spodenki-spioszki po 3 sztuki w rozmiarze 56 i to samo po sztuk średnio ok 5 na rozmiar 62. do tego kombinezonik z dzianiny dresowej i bawełniany dresik, 5 par skarpetek i 2 czapeczki starczy, uwierz mi przy pierwszym dziecku miałam pełną szafę a połowy a nawet może i 3/4 nie zdążyłam ubrać, o sporej części nie pamiętałam ze je mam;-) do tego bawełniany kocyk i podusia antywstrząsowa do wózka jakby co można kupować na bieżąco

Gość gość
Sukienki dla chłopca???? Sorry, wolałabym go ubrać w pajaca na wyjście z domu

Gość gość
Wypowiedź dotyczy obu płci ale jak tepaczce nie napiszesz wprost nie zrozumie

Gość gość
Tepaczko temat dotyczy wyprawki dla majowego CHŁOPCA!