Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1221

Dlaczego mlodziez w tych czasch jest tak anemiczna i zdebilniala?

Polecane posty

Gość gość1221

Nawet jak idą na ulicy to widac ze nogi ciagną za sobą jak worek gno ju za furmanką. Tylko komputery,gry,zero zabawy na podworku z kolegami. Poza tym mlodziez jednym slowem smierdzi! Nie myją sie nie wspominajac o myciu zebow. Pokolenie niedorobiencow ma zastapic starszyzne?juz to widze,chołota z pustymi łbami ktorzy maja jesen temat-gry komputerowe.Brak im przedewszystkim krzepy,takie jakies to nadmuchane wymoczki,gdyby mial wskoczyc na drzewo to spadlaby sierota z pierwszej gałęzi. Jesli takie pluslwy mają sie rodzic nadal to jestem za aborcją i zakazem zachodzenia w ciąze do momentu az nie zostanie wyselekcjonowany jakis gen odpowiedzialny za to by mimo ze mlody ale ma miec jaja a nie łazic w gaciach z krokiem do kolan i udawac kozaka bo chodzi szeroko a nóżki jak szczudełka i w łapie biceps mniejszy jak pięty komara. Za chodzienie jak c***a po ulicach powinno sie na sybir wywozic takie coś. Nie, to nie prowo.To szczera opinia 40latka ktory sam byl w waszym wieku ale zawsze byl męzczyzną a nie glutem ktory wyglada jak flecista z zakonu prawiczkow.

Gość gość
Z tego wpisu wynika że ktoś tu jest strasznie toksyczny , a ta "starszyzna " wie tylko jak walczyć o miejsca w autobusie i bić się o karpia jak patologia

Gość gość
Kolejny samiec alfa co się tylko napinac umie , bardzo dobrze że młodzież jest mądra i się nie chce bić , coraz mniej januszowych prymitywow

Gość gość
20:35- no i dzieki temu kalectwu jak ci kiedys zaczepi jakis palant laseczke to uciekniesz czy sie rozplaczesz? Banda frajerow w peda lskich ubrankach.Typowe sieroty na jesen strzal. Jak obronisz rodzine na wypadek ataku? Schowasz glowe w te swoje kalesony z krokiem do kolan?

Gość gość
20:33- o karpia sie walczy? Ja ide kulturalnie do sklepu i kupuje bez wzgledu na cene i nie robie rozruby bo zucili karpia o zlotowke taniej,mam to gdzies. Co do miejsca w autobusie to nie wiem bo mam swojego kierowce ktory mnie akurat wozi gdzie mam ochote w danym momencie. Natomiast jako dzieciak jezdzielem autobusem i pamietam sytuacje jadac z moim ojcem ze siedzialem w autobusie,nagle jak mi strzelil w leb z nienacka to az zobaczylem Jowisza,cyt.”jeszcze raz gowniarzu bedziesz udawal ze nie widzisz starszej osoby ktora stoi to ci łeb spadnie z szyi” od tej pory nawet juz jako nastolatek widzac osobe starsza ustepowalem miejsca. To sie nazywa SZACUNEK,TAKT,KULTURA,WYCZUCIE. Znane sa wam takie slowa,czy na google musicie znalezc synonim i ich znaczenie?starsi ludzie mecza sie stojąc,sa zmeczeni zyciem szczegolnie w Pl. pracowali cale zycie byscie mieli lepiej.uszanujcie to bando warchołów

Gość gość
Starsi ludzie to przede wszystkim są ROSZCZENIOWI młode pokolenie dziś się uczy i jest coraz bardziej samodzielne, coraz mniej jest beneficjentów zasiłków , a nie każdemu staruchowi się należy miejsce , jak ktoś za młodu był chamem ponizal rodzinę i znęcał się nad zwierzętami to trzeba koniecznie dac mu miejsce ?? Na szacunek to trzeba sobie zapracować

Gość gość
A prawda jest taka że lepiej ustąpić miejsca kobiecie w ciąży niż pyskatej pełnej energii 50 latce

Gość gość
21:31- poczekamy zobaczymy gdy ty bedziesz mial/miala swoj wiek i czy postawa roszczeniowa nie wejdzie ci w nawyk. Nie kazdy starszy czlowiek jest roszczeniowy. Poza tym ni o tym gadka tylko ogolnie o inwalidztwie mlodziezy i braku jaj

Gość gość
Stary dziad zazdrości młodości

Gość gość
Ciekawe jakibys byl gdybyś sie urodzil w tych czasach matole. Smartfony, gry wszystko wina wysoko rozwiniętej technologii ktora uzależnioa. Jestem z rocznika 92 i miałem normalne dzieciństwo lacznie ze skakaniem po drzewach, cale dnie na dworze i nie zazdroszczę dzisiejszym dzieciakom ale świat się zmienia, kapitalizm w pełnej krasie.

Gość gość
Eee...to jakiś prymityw. Siła fizyczna odeszła już do lamusa. Teraz intelekt jest ważniejszy. Sam doceniam sport i trenuje, ale o wiele ważniejszy jest rozwój duchowy i intelektualny.

Gość gość
23:55 prymityw to cie najwyrazniej splodzil dzeciaku,a twoj rozwoj duchowo intelektualno psyhodeliczno kapucyński goowno dla mnie znaczy. Mam 41lat i jestem kulturalnym facetem,nigdy nikogo nie obrazilem i nigdy nikogo (poza jednym wyjatkiem) nie udezylem pierwszy. Natomiast grupka gowniarzy dokladnie trzech szczyli zucila dla zabawy jajkiem surowym w moją żone,podeszlem grzecznie (szlem z tylu wiec mnie nie widzieli) i poprosilem by poszedl ze mna do swoich rodzicow w celu wyjasnienia sprawy,A KIM TY K..A JESTES BY MI COKOLWIEK KAZAC..padlo z jego ust. Daje ci mlodziencze szanse bo moze rodzice zrobili by mu dym gdyz nigdy nie wiadomo jacy starzy mogą byc,wiec powoedzialem by przeprosil zone i zamykamy temat .. A SPIER... J CZLOWIEKU. I to byl ten jeden raz,jego pustym łbem roztrzaskałem szybe z pobliskiego sklepiku gdzie stali drugi z połamanym nosem jęczał ałaaaa a ten trzeci najmniej pyskujacy dwa kroki w tyl i EJJJ CZLOWIEKU SORRY ZA KUMPLI MUSMY NIE WIEDZOELI ZE TO PANSKA ZONA... jaka roznica czy to moja zona czy kogos innego lub samotna kobieta czy wdowa??? Szacunek,chcesz go? czywiscie ze tak ale zacznij od siebie i daż szacunkiem innych.Mily usmiech,drobne slowo,dziekuje,prosze,przepraszam,te slowa sa mi bliskie i na codzien ich uzywam,niby takie nic a mają w sobie niesamowitą moc. Co do pokolenia klawiszowcow komputerowych sam mam i komputer i po iphone X sobie z zona sprezentowalismy (bez jaj,ani ona ani ja niewiedzielismy o tym prezencie,ja jej kupilem a ona mi) bylo zabawnie tsk wiec nie jestesmy dziadami w tyle za nowinkami technicznymi ale czy to najnowszy telefon czy najszybszy komputer nic nie jest w stanie przyslonic mojego trzezwego podejscia do zycia,ludzi i swiata. Teraz mlodzi ida na randke to jeden i drugi zamiast rozmawiac z soba to zamulają na telefonach i nagniatają paluchami po ekranach jak szalency,panna siedzi obok niego a on jej lub ona jemu wysyla zrzuty z ekranu lub smsa pisze. To jest cool no jasne,ale nikt jakos z was nie smieje sie z wlasnych rodzicow czy dziadkow ze fajnie z soba potrafia rozmawiac,i zazdroscicie im ze „kurcze ale oni fajnie mimo wieku potrafia sie z sobą komunikowac” Potrafią bo pochodząz innego „chowu”,sa nauczeni pewnych zasad i dyscypliny wzgledem samych siebie. Ilu jest takich ktorzy gdy maja wolne wstaje rano i idzie zapytac matki czy ojca „hey jak sie czujesz?mam cos wam w domu dzis pomoc?” Sa tacy napewno ale to gatunek zagrozony. Ilu z was zamiast palic trawke czy jakies dopalacze wezmie panne do muzemu,na koncert,nawet na zwykly spacer,do lasu posluchac przyrody ktora ma nam wieeele do powoedzenia. Zrobcie eksperyment,jesli ktorys z was ma panne ktora rozumy postradala lub na odwrot facet jest figo fago i na dodatek zamulacz komputerowy wezcie ich jeden raz na taka wycieczke do lasu,pospacerowac nad rzeke,staw,nawet i na zwykła polane,zobaczycie jakie bedzie zdziwienie. Takie wlasnie sytuacje budują naszą historie pamieci,to po to ze kiedys gdy wasze dzieci wnuki zapytaja ,babciu dziadku tato mamo co robiliscie w naszym wieku? Odpowiecie ze co?? A nic dziecinko zamula 5lat na majnkrafcie,szesc fejkowych kont na fb bo to cool bylo.. co zostanie ze wspomnien? Co opowoecie swoim bliskim? Nic,zupelnie nic.to sie nazywa spoleczna patologia.