Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak sobie radzicie z bólem kręgosłupa w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 5 miesiącu ciąży. Rano chodzę na spacer z psem - 30 minut, przed obiadem ćwiczę wzmacnianie ciała z hantlami - 30 minut, popołudniu leżę z nogami na fotelu - 30 minut, wieczorem wykonuję ćwiczenia na kręgosłup dla ciężarnych - 30 minut. I co? Po ok. godzinie - dwóch od tych czynności znów boli mnie kręgosłup (akurat teraz od 5 dni okolice lewej łopatki). Dziś mąż przyniósł mi piłkę do pilatesu do siedzenia przy stole, bo na poniedziałkowym obiedzie nie mogłam wysiedzieć na krześle. Nawet stanik zaczęłam zdejmować w ciągu dnia od tego bólu łopatki. Konkretnie i serdecznie proszę Was o rady: co Wam pomaga w bólu kręgosłupa, miednicy?

Gość gość
wspolczujemy nieplanowanej ciazy ale moglas przewidziec ze gumka peknie albo spadnie

Gość gość
Mi nic nie pomagalo ;/ Pamietam, ze 4/5 miesiac mialam najwieksze bole potem to tylko sie czulam ociezala ;)

Gość gość
Mamy fajnego ginekologa i nie jestem zacofana i mąż jest podczas każdego badania cipki i wspierał porody. Nie WSTYDZĘ się męża bo to mąż jest od intymności a nie obcy facet ginekolog. To ginekolog zalecił mężowi osluchiwanie kilka razy dziennie tętna płodu i pokazał mężowi jak rozmasowywać kręgosłup podczas porodu by nie bolał.