Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wychowując sama córkę dostane ten kredyt?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem po rozwodzie. Mam córkę 5lat. W ciągu 2 lat chciałabym kupić mieszkanie 2 pokojowe w granicy 100tys. Mam 50 . Czy wychowując sama córkę mając zarobki około 2100 i do tego alimenty 600 dostane kredyt?

Gość gość
Nie ma szans.

Gość gość
Absolutnie. Biorąc 100 musisz oddać 170. Na 20 lat to 650 miesięcznie. Do tego opłaty, czynsz itp,

Gość gość
wyszukaj sobie w google kalkulator kredytowy, taka dorosła a taka niezaradna...

Gość gość
Zazdroszcze ze tak tanio, ja tez na etapie zakupu i u mnie sensowne ceny zaczynaja sie od 350tys...

Gość gość
Ktoś tu nie czyta ze zrozumieniem. Napisałam ze mam 50tys a mieszkanie kosztuje około 100. Czy dostanę kredyt w granicach 50tys?

Gość gość
20.13 taka dorosła a czytać ze zrozumieniem nie umie. Mieszkanie kosztuje 100 tysięcy, autorka ma 50 - to kredyt też wyjdzie 50, chyba że coś jeszcze odłoży to mniej.

Gość gość
No właśnie :) cały czas zbieram. Mówię o kredycie w kwocie 50tys może nawet mniej

Gość gość
pamiętam, ze kiedyś z 5 lat wstecz mój maz brał na siebie kredyt gotówkowy i max dostal ok 40tys, oczywiście tez podal, ze ma dodatkowe pieniądze skąs tam, i tez na najnizsza krajową. no ale może jeszcze cos odłożysz, a gdzie takie tanie mieszkania można kupic, ja taniej niż 3500tys za metr nie widzialam

Gość gość
Górny Śląsk Mieszkanie dwa pokoje 40m około 100tys.

Gość gość
Kredyt gotówkowy ma zupełnie inne wymagania. Warto byłoby sprawdzić zdolność kredytową na dziś - bo być może lepiej pomyśleć o kupnie wcześniej. Owszem - z jednej strony za 2 lata można "doskładać" jeszcze parę zł (choć umówmy się przy tak niskich zarobkach nie będzie tego dużo) - ale z drugiej - teraz są bardzo niskie stopy procentowe, więc o kredyt będzie znacznie łatwiej (od dawna mówią, że stopy wzrosną = zdolność będzie niższa)

Gość gość
Obecnie odkładam miesięcznie 800zl

Gość gość
Ja też z Górnego Śląska ale u mnie nie ma szans na kupienie mieszkania za 100tys, chyba, że kawalerka... Do tego czynsze dość "pokaźne".