Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a1aleksandra1

Starania o dziecko 2018

Polecane posty

Gość Malina352
Tak przypuszczam że 11-12 dni

Gość gość
Witam. Jestem nowa :) staramy się o dzidziusia dopiero od tego miesiąca... Ale chyba przegapilam ovu.... Czyt o tym czy może dojść do zapłodnienia przed albo po... Ale ile kobiet tyle opini. Więc czekam.. za 5 dni @ nic nie boli itp więc pewnie ten cykl na straty. Chce tu popisac bo mąż ma podejście że trzeba o tym nie myslec. I wtedy pyknie

Gość Malina352
Witaj. A jesteś pewna co do dnia owu? U mnie różnie ona wystepuje.

Gość gość
Nie ma końca mojego wpisu. Kama -->nowa. Czy ktoras z was nie myślała non stop o staraniu? Chce byc pewna ze zrobiłam wszystko by miec bobasa w 2019..

Gość gość
Testowalam z testem :D i powiem tak.. w dniu kiedy czulam ze jest ovu. Nie mialam szans na przytulanie :P w przyszlym .... Nie odpuszczę. Żeby skały sraly... Nie odpuszczę :D

Malina myśle ze możesz spróbować juz zrobić test.;) tylko sie nie załamuj jak wyjdzie negatywny bo może być za wczesnie.:P ale ja bym juz testowała :P

Gość gość
Mnie wyszedł pozytywny w 24 dniu cyklu a cykle 28 dni

Gość Malina352
Postaram się kupić dzisiaj. Dzisiaj mój 49 dc już mnie denerwuje to czekanie. Moja @ jest jak tykajaca bomba. Nie wiadomo kiedy :/

Gość Malina352
Nici z testu. Zaczyna się @. No cóż .... trudno.

Gość Idzcie na spacer
Wiecie co laski.. jak to czytam to trochę się boję. Niektóre z was mają jakąś chorą obsesję na punkcie ciąży. Nie rozumiem jak można siedzieć całymi dniami przy kompie i dzielić się z obcymi informacjami jaki macie teraz dzień cyklu, albo kiedy ze swoim facetem uprawiacie seks. To nie jest normalne moim zdaniem. Może brakuje wam jakiegoś wsparcia partnera w życiu. Gdyby moja partnerka wypisywała takie rzeczy w internecie poważnie bym się zmartwił i zaczął zastanawiać czy wszystko aby na pewno ok. Nie mówiąc już o tym, że byłoby mi po prostu przykro że dzieli się tak intymnymi sprawami z jakimiś zdesperowanymi babami.

I zalogowales się wszedles na tą grupe tylko po to żeby nam to napisać? My mamy jakis cel... Wspieramy się bo mężczyźni chociaż ich kochamy i oni nas jednak nie rozumieją do końca co sie dzieje w naszych głowach i sercach.... Kiedy chcemy zostać mamami. Idź na spacer. I nie wracaj.

Gość gość
Cookie46 dokładnie tak jest. A jeżeli ten facet się tu odezwał to musiał szukać fora o podobnej tematyce. Mi dziewczyny jest bardzo ciężko dzisiaj mam dopiero 8dc i to jest drugi cykl z clo. Mam już dość ciągłego czekania, a i tak pod koniec miesiąca znowu być załamana. Nie mogę w nocy spać, rano wstaje bo muszę ale tracę pomału sens życia. Kurde... Masakra

Moze Pan idz na spacer, sprawdza jakie strony odwiedza jego kobieta hehehe, az dziw ze panowie zagaladaja na takie strony, moj by na to nie wpadl.. swoją droga jakbyście byli bardziej wyrozumiali i chociaz udawali ze nas sluchacie to kobiety nie musialby szukać wsparcia gdzie indziej..

Do gość Nie zalamuj sie ja przeszlam juz 5 cykli z clo i jak narazie sie nie udalo, w ostatnim na dodatek zrobil mi sie torbiel, w tym cyklu nie moge brać clo wiec pewnie tez bedzie stracony, ale glowa do góry w koncu sie uda :)

Gość gość
Nioo, wy chcecie zostać mamami,ale często faceci wcale nie chcą być ojcami,ale wy macie parcie,bo bejbik,bo to i owo. Świruski.

Gość gość
"Wspieramy się bo mężczyźni chociaż ich kochamy i oni nas jednak nie rozumieją do końca co sie dzieje w naszych głowach i sercach.... Kiedy chcemy zostać mamami." To naprawdę smutne i tylko potwierdza, że coś się dzieje nie tak w waszych związkach. Siedzicie na najgorszym z możliwych trollskich forów i tylko umacniacie się w waszych cierpieniach. Żyjecie tymi staraniami, testami i lekami jakby to było jakieś hobby.

Gość gość
Dajcie już spokój. Nie pisz tu gościu bo i tak nigdy tego nie zrozumiesz. Ciesz się że nigdy nie doświadczysz takiego cierpienia jak my. Nara!. Aga2013 brałaś clo przez 5cykli i w każdym cyklu miałaś owulację normalnie ?. Ja mam mieć tylko 3cykle z clo. A potem nie wiem co dalej będzie jak się nie uda.

Dziewczyny ja po wizycie.. wszystko okej.. mam sterte badan do zrobienia.. i 3 rodzaje tabletek od nastepnego cyklu.xD owu podobno jeszcze nie mialam.:)

Gość gość
Witam, moja sytuacja jest taka ponad rok temu poroniłam w 6 tygodniu ciąży używałam plastrów evra przez około pół roku i zaczęłam starania się o dziecko mija 4 miesiąc i nadal nic, okres przesuwa mi się co tydzień z każda miesiączka, kochamy się z narzeczonym przynajmniej 2 razy w tygodniu wiec nie możliwe ze nie możemy trafić na owulacje. Co o tym myślicie? 3 innych ginekologów powiedziało ze moja macica jest zdrowa i nie powinnam mieć problemów, a tu proszę..

Gość XXPaauulaXX
Hej dziewczyny. Jestem nowa. Od wczoraj czytam sobie Wasze losy i coś mnie podkusiło, by też napisać. Od 4 miesięcy staramy sie z mężem o dzieciątko. Narazie z marnym skutkiem. Ale nie poddajemy się :) Ostatnio będąc u lekrza, trochę mnie uspokoił, mówiąc że jak do roku nie uda nam się, to wtedy trzeba się brać za ten temat od strony medycznej. Póki co zabronił używać testów owu i kazał wrzucić na luz i kochac sie wtedy kiedy tylko mamy ochotę :) Przepisał mi Movarian- jakiś nowy specyfik zawierający kwas foliowy i inne witaminki oraz zwiększoną dawkę witainy D. Czekam na @, powinna nadejść za 3 dni :)

Gość Malina352
Iwonexx to dobrze że wszystko ok. A pytałas czy możecie rozpoczac starania? Paula witamy w naszym gronie. Wczoraj kupiłam tabletki ovarin. Dużo się o nich naczytałam więc postabowilam spróbować.

Nooo.. różnie to bywalo.. pierwszy cykl z clo byl bezowulacyjny niestety.. w drugim bywa owulacja ale bardzo pozna, jajeczko bylo za stare zeby cos z tego wyszlo jak mi to ginekolog powiedzial.. w trzecim byla owulacja normalnie ale byl maj czas komuni musieliśmy do polski zjechać i sie nie udalo hehe w czwartym nie bylo owulacji bo zmiana klimatu lot samolotem, wszystko sie rozregulowalo i w piątym teraz wyszedl mi torbiel.. teraz bedzie cykl bez stymulacji bo przy torbieli clo ponoc nie można brać i zobaczymy co czas przyniesie :) ale nie bierz tego do siebie każda kobieta jest inna Tobie moze sie udać teraz ;)

Malina gin mipowiedziała ze mamy normalnie współżyć i sie nie przejmować.. Ovarin? ja własnie też go mam brać w nastepnym cyklu.. dodatkowo mam cos na bazie tranu i acard.

Gość Malina352
Iwonexx o proszę. Ja właśnie ovarin zaczelam dzisiaj brać. Zobaczymy czy u mnie coś pomoże. Dodatkowo jeszcze biorę magnez b6 i tabletki na włosy bo mi wypadają garsciami Acard? Właśnie czytałam gdzieś że dziewczyny biorą go przy staraniach.

też byłam zdziwiona jak napisała ze mam brać acard ale podobno sprawia ze macica jest bardziej ukrwiona wiec pomaga w zagnieżdżeniu.

Gość Malina352
A wiesz dokładniej jak się go stosuje?

Gość Moniczka1990
O kurcze Acard?? Też bym nie pomyślała że może jakoś pomóc zwykły kwas acetylosalicylowy... Ale cóż rozrzedza krew może to ma jakieś znaczenie dla ukrwienia macicy. Może warto wypróbować :)