Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy!!!

Polecane posty

Gość gość

Jestem taka spanikowana, w drugi dzień "miesiączki" której nie dostałam, mój chłopak dosłownie wyjął w ostatniej chwili ale i tak strasznie się stresujemy i okres mi się spóźnia już 5 dzień... jak sądziecie czy to przez stres? Dodam że ostatnio mam nieregularne

Gość gość
Raczej stres

Gość gość
Kuwa kolejna idiotka się rozmnaża i powiela swoje chore geny

Gość gość
Drugi dzień miesiaczki której nie dostalas, nie byl drugim dniem miesiączki, co ty za glupoty piszesz

Gość gość
Haha przerywany jako metoda antykoncepcji :D gdzie wy wie chowacie że nie wiecie tak podstawowych rzeczy o zapłodnieniu? Przerażają mnie takie kobiety. Niektóre nawet skaczą po stosunku :D

Gość Cleo1976
Spóźnianie się okresu do 7 dni nie jest objawem ciąży. Może wynikać np.ze stresu.Jak się będzie spóźniał już ponad tydzień, to zrób test ciążowy.Jeśli będzie negatywny, a miesiączki nadal nie będzie, powtórz test za 3 dni-i ponownie za 3 dni.Ten trzeci powinien już dać wynik w 99% wiarygodny.Aha i "wyjął w ostatnim momencie" nie jest żadną metodą antykoncepcji.Niewielka ilość nasienia może wydostać się z ciała mężczyzny już przed wytryskiem.W sposób dla obojga prawie niewyczuwalny.Nie u wszystkich mężczyzn to zjawisko występuje (dlatego spotkasz i takich, którzy Ci powiedzą:"10 lat stosuję przerywany i nic!") -ale to jednak jest ruletka...

Gość Cleo1976
Spóźnianie się okresu do 7 dni nie jest objawem ciąży. Może wynikać np.ze stresu.Jak się będzie spóźniał już ponad tydzień, to zrób test ciążowy.Jeśli będzie negatywny, a miesiączki nadal nie będzie, powtórz test za 3 dni-i ponownie za 3 dni.Ten trzeci powinien już dać wynik w 99% wiarygodny.Aha i "wyjął w ostatnim momencie" nie jest żadną metodą antykoncepcji.Niewielka ilość nasienia może wydostać się z ciała mężczyzny już przed wytryskiem.W sposób dla obojga prawie niewyczuwalny.Nie u wszystkich mężczyzn to zjawisko występuje (dlatego spotkasz i takich, którzy Ci powiedzą:"10 lat stosuję przerywany i nic!") -ale to jednak jest ruletka...

Gość Cleo1976
Ps.Na Twoim miejscu nauczyłabym się, "jak to wszystko działa." A więc na początku jest miesiączka, krwawienie.Jeśli masz cykle powyżej 28 dni, a krwawienie trwa do 6 dni, jesteś raczej bezpieczna podczas jej trwania.Jeśli jednak zdarzają Ci się cykle krótsze, możesz zajść w ciążę także ze stosunku podczas@.Po miesiaczce u niektórych kobiet jest kilka, kilkanaście, a przy bardzo długich cyklach nawet więcej dni z niewielką szansą na zajście.U innych natomiast dni płodne zaczynają się zaraz po miesiaczce.Podczas dni płodnych wydziela się mokry śluz, czasami z odrobiną krwi.W czasie dni niepłodnych śluz jest biały i gęsty lub nie ma go wcale.Jeżeli w cyklu było "mokro" a potem zrobiło się sucho-to znaczy że owulacja już była i okresu możesz się spodziewać za 10-21 dni.Jeśli dni płodne były już 3 tygodnie temu, a okresu nadal brak, należy wykonać test ciążowy.Jeśli nie ma okresu ani ciąży, to znaczy że owulacja się przesunęła i wystąpi lub wystąpiła nieco później niż zazwyczaj.Kiedyś miałam cykl 89-dniowy a mimo to nie byłam w ciąży.Jeśli miesiączki nie ma (przy braku ciąży) dłużej niż 3 miesiące, należy iść do lekarza.

Gość gość
Mi się spóźniał 2 tygodnie! Spokojnie zrób test i się nie stresuj! Albo pójdź do ginekologa.