Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćgość1

podpowie mi ktoś co wpisać w cv

Polecane posty

Gość gośćgość1

chodzi o to że piszę cv do pracy biurowej w urzedzie, no i w doświadczeniu zawodowym wpisałam staż i wymieniłam zadania jakie tam wykonywałam (wszystkie dotyczące pracy biurowej). Ale potem miałam działalność- sklep spożywczy i nie wiem jakie mogę wpisać wykonywane w tej pracy zadania które miałyby związek z pracą o którą się staram. Na razie mam tylko: bezpośrednia obsługa klientów, zarządzanie działanością i organizacja pracy. Nie wiem w ogóle czy tak może być? Może dacie mi jakieś rady żeby mnie od razu nie odrzucili przez ten sklep

Gość kokomarokosloneczko
realizacja płatności gotówkowe obsługa terminalu płatniczy przeprowadzanie inwentaryzacji przygotowywanie towaru do sprzedaży (metkowanie, układanie na półkach) doradzanie klientom w zakupie sprowadzanie towaru na indywidualne zamówienie klienta

Gość gośćgość1
kokomarokosloneczko dziś dzięki za dobre chęci ale chodzi mi o to żeby to było coś co ma jakiś związek z pracą w biurze. Bo co mi po tym że napiszę że układalam towar na półkach? To od razu przekreśli moje szanse.

Gość gość
Ale potem miałam działalność- sklep spożywczy i nie wiem jakie mogę wpisać wykonywane w tej pracy zadania które miałyby związek z pracą o którą się staram Tu nie ma żadnych związków. Pisz normalnie kobieto Praca X - wymień obowiązki I tyle, napisz list motywacyjny, podkreśl swoje zalety: punktualność, dyspozycyjność, dokładność, lojalność itd oraz że znasz się na obsłudze skanera, kserokopiarki, faxu (nawet jak nie znasz sie na obsludze, nie przejmuj sie bo w pierwszym dniu pracy ktoś Ci pokaze jak obslugiwac urzadzenia). Biegle piszesz na komputerze, znasz tyle i tyle języków obcych, znasz programy pakietu Office itd. Nasciemniaj troszke w tym liscie.

Gość gość
jeśli sama nie wiesz, to może praca w biurze to powyżej twoich możliwości

Gość gośćgość1
gość dziś no w sumie może i racja, po prostu chciałam żeby to jakoś dobrze wyglądało i żeby mnie już na początku nie skreślili bo bardzo mi zależy na tej pracy

Gość gośćgość1
a to może jeszcze zapytam o takie coś: bo w wymaganiach dodatkowych podano znajomość kilku ustaw, ja tych ustaw nie znam ale do czasu ewentualnej rozmowy jest bardzo dużo czasu i na pewno je przeczytam i jakaś wiedza będzie tylko się zastanawiam czy wpisać w cv że znam ustawę ( nie wszystkie ale chociaż jedną lub dwie) czy lepiej sobie odpuścić wpisywanie tego.

Gość gość
gośćgość1 dziś ja bym tego nie wpisywała, bo to by znaczyło że znasz te ustawy bardzo dobrze, a tak nie jest więc ewentualnie na rozmowie będziesz mogła się wykazać bo na pewno jakieś pytania dotyczące tych ustaw będą. Lepiej nie pisz tego tym bardziej że nie jest to wymóg konieczny.

Gość gość
Było to już tutaj parę tygodni temu.

Gość gość
Co kuz,wa do jakiej rt pracy biurowej sie wybierasz jak ty nawer cv nie potrafisz napisac tego ucza w podstawowce a druga sprawa jesli mialas zwiazek z administracja to tam tez bylo jak napisac cv wiec jesli nie potrafisz twfo napisac jak poradzisz sobie z interesantem w trudniejszych sprawach lol

Gość gość
Ten temat był chyba z miesiąc temu i padło dużo propozycji co i jak masz napisać.

Gość gość
ja tez miałam wątpliwości jak napisać CV i list motywacyjny. Bo w sumie to pierwszy raz były mi takie dokumenty potrzebne, wcześniej tylko dorywcze prace. W końcu zaczęłam sobie patrzeć na takie darmowe kreatory CV i listów motywacyjnych, jak np. ten https://list-motywacyjny.pl/kreator-cv/ . Wg mnie to najlepsza opcja żeby zrobić cv w takim właśnie kreatorze. Wszystko wygląda profesjonalnie, nie martwicie się o grafikę czy o to w jakim formacie wysłać te dokumenty