Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce wziac pozycze 14 000 jaki bank?

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Tak jak w temacie, interesuje mnie pożyczka na 14 000 na kupno samochodu. Nie znam się na bankowości i nie wiem na jakiej podstawie mam wybrać najbardziej korzystną ofertę. Porównywarka w Internecie pokazuje, ze Santander aktualnie ma najlepsze warunki, czy jest ktoś kto mógłby mi trochę doradzić? pozdrowionka

Gość gość
Chcesz dobrej rady ? Nie bierz pożyczki.

Gość gość
w jakim banku masz konto? moze najlepiej w swoim wziac

Gość gość
Wiem ze to najlepsza rada, ale czasem sytuacje zyciowe do teg zmuszaja. nie odloze za szybko takiej kwoty. Swoje konto mam w pko sa, ale oni raczej maja drogie kredyty z tego co znajomi mowia wiec wolalabym sie rozejrzec za jakims innym i ewentualnie tam przeniesc tez konto

Gość gość
Po pierwsze wysokość pożyczki zależy od wysokości zarobków. Po drugie okresie spłaty. Im dłuższy okres spłaty tym większe oprocentowanie. Po trzecie czasem bank ma ukryte w umowie procenty. Rachunki w formie duplikatu tylko na rok. Potem trzeba pamiętać o spłatach i aby wpłacić ratę trzeba zgłaszać się z dowodem osobistem. Co w pewnym sensie jest dużym utrudnieniem.

Gość gość
jak sprawdzic o te ukryte koszty, o co pytac zeby potem sie nie okazalo, ze to zwykle naciaganie ludzi?

Gość gość
Takie ukryte koszty są w umowie! Najczęściej w para bankach. Jeśli chodzi o Santander Bank to raczej takich ukrytych kosztów nie ma. Jeśli bierze się pierwszy kredyt w Santander oprocentowanie jest małe by zachęcić. Najniższe oprocentowanie jest od 3000 do 5000 tyś około 10 do 12% w do roku spłaty. Jeśli chodzi o 14 000 to trudno mi powiedzieć ale myślę ze oprocentowanie sięgnie 30% w zależności od długości spłaty. Rata będzie wynosić około 500zł miesięcznie w 36 ratach. co daje 18 000 spłaty 4000 więcej niż wzięta pożyczka.

Gość gość
chcialabym rate ok 250 zl miesiecznie albo jeszcze mniej i wtedy placic po 2 raty w miesiacu, oplacalne to jest??

Gość gość
Up

Gość gość
Polecam www.aasapolska.pl - można u nich wziąć pożyczkę na 10 000 na 24 miesiące. Nie jest to bank, tylko firma z pożyczkami ratalnymi, ale raty w zasadzie takie jak w banku.

Gość gość
Odsetki kredytowe w Polsce sa w ogole jednym wielkim oszukanstwem. Na przyklad aktualne odsetki w Niemczech za kredyt np. 15.000 Euro na 4 lata wynosza ok. 3 - 4 % rocznie - przy miesiecznych splatach 340 Euro miesiecznie (splacasz 16200 - wiec pozyczka kosztuje ciebie calkowicie 1200 Euro). Oczywiscie kontrolowana jest zdolnosc kredytowa i odpowiednie zarobki. Pierwsza rata to 50 Euro odsetek (za miesiac od calej sumy 15000 Euro) i 290 Euro splaty kapitalu. Druga to troche mniej odsetek (odsetki od 14710 Euro) i troche wiecej splaty kapitalu. Teproporcje zmieniaja sie z kazda rata, wysokosc raty pozostaje taka sama. Odsetki placisz w kazdej racie od pozostalego jeszcze dlugu, a wiec z kazdym miesiacem mniej odsetek i wiecej splaty.

Gość gość
Zobacz moją stronę . Porównuje tam pożyczki , chwilówki a nawet konta bankowe. Jeśli możesz to prześlij też znajomym :) Dopiero zaczęłam i zależy mi na wejściach :)

Gość gość
Zobacz moją stronę porównuje tam pożyczki itp http://porownywarka.mozello.pl Jeśli możesz to prześlij znajomym . Zależy mi na wejściach a zaczęłam niedawno :)

Gość gość
Na www.aasapolska.pl można wziąć w 20 minut pożyczkę do 10000 PLN :)