Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ziewczyny z hemoroidami odstawcie mleko krowie

Polecane posty

Gość gość

nawet do kawy nie dodawajcie, kilka lat męczyłam się z hemoroidami tyłam przebadałam się od stóp do głowy tarczyce, hormony płciowe , nerki, morfologia co prawda miałam podwyższoną prolaktynę dostałam lek na obniżenie ale nie chudłam a hemoroidy cały czas dokuczały, co się okazało przeszłam na dietę Lewandowskiej na której nie ma mleka krowiego i pszenicy -glutenu tylko roślinne naczytałam się tez że wiekszość dorosłych osób nie trawi mleka i ja od dawna mam również ogromne wzdęcie i biegunki i jelito wrażwlie i wiecie hemoroidy ustąpiły zaczęłam delikatnie chudnąć nie mam biegunek czasami tylko gdy zjem słodycze - też zawierają laktoze - encym i kazeiny biaałko, wiec jeśli macie hemoroidy radze obserwować po czym może to wina mleka, pszenicy czasami są to alergie ukryte, mi w badaniach nic niw wyszło mam chorą tarczycę nie biore jeszcze leków ale podobno mleko hamuje tarczyce, czasami jem słodycze, pszenice mogę jesć bo nie mam takich objawów jak po mleku zwłaszcza uht to sama chemia więc albo rezygnacja z mleka i wapnia i witaminy d albo mleka roślinne do kawy

Gość gość
miało być rezygnacja z mleka krowiego i suplementacja wapnia i witaminy d

Gość gość
niestety nie mogę edytować tytułu trochę za szybko chciałam dodać nowy temat

Gość gość
poczytaj etykiety produktów, mleko jest we wszystkim: chrzan, ketchup, pieczywo... Nie da się odstawić mleka.

Gość gość
raczej mam na myśli surowe mleko do kawy lub gotowane dużego tego piłam jak ktoś ma chore jelita z jakiegoś powodu lub nie nietrawi mleka to objawia się to biegunkami i hemoridami

Gość gość
18: 09 owszem ale to mleko już jest kilkakrotnie przetworzone mi chodzi o surowe, uht i gotowane

Gość gość
A z czyich badan korzystalas autorko produkujac takie durne tezy? Mozesz podac zrodlo? Czy po prostu "gdzies slyszalas"?

Gość gość
poszukaj w necie całkiem sporo jest tych "durnych opracowań" a widzę że u mnie po odstawieniu mleka hemoroidy zniknęły nie chcesz to nie wierz i męcz się dalej

Gość gość
Hamoroidy nie znikaja od odstawienia mleka! Tak samo jak nie znikaja od odstawienia ogorkow czy herbaty!

Gość gość
no mi zniknęły bo mój organizm nie trawi mleka a przez to miałam problem z całym układem pokarmowym i wydalniczym zresztą chciałam pomóc zawsze można spróbować i wtedy wyrażać opinie

Gość gość
Mi zniknely po odstawieniu chleba a mojej przyjaciolce po odstawieniu truskawek!

Gość gość
A ja odstawilam kawior ktory jadlam raz na piec lat i tez mi zniknely!

Gość gość
znikają po odstawieniu konkretnych produktów bo osoba może mieć nietolerancje pokarmową lub alergię które ujawniają się w życiu dorosłym albo u osób z chorobami autoimmunologicznymi (np. z chorą tarczycą ) czasami nietolerancje pokarmowe są wtórne- ujawniają się w życiu dorosłym a pierwotne- w dzieciństwie, radzę osobie piszącej o durnych twierdzeniach trochę się dokształcić albo chociaż poczytać, często alergie są tez ukryte nie wychodzą w badaniach laboratoryjnych

Gość gość
Jesssu autorko, ale jesteś po/je/b/a/na. Masz zespół jelita wrażliwego, wiec siłą rzeczy musisz wyrzucić z diety różne produkty. Mleko ci szkodzilo, wiec miałaś sraczkę, która powodowała hemoroidy. Gdyby nie twoje jelita, to moglabys mleko pić litrami i nie miałabyś hemoroidów. To nie mleko je powoduje& tylko twoje schorzenie.

Gość gość
19: 27 to ty jesteś p******a a nie przyszło ci do głowy że to picie mleka jest przyczyną problemów z jelitami stąd zespół jelita drażliwego przecież napisałam że po odstawieniu mleka wszystkie objawy jelita drażliwego ustąpiły