Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy twardnial wam brzuch w ciazy? W którym tyg zaczął się problem

Polecane posty

Gość gość

Witajcie Czy mialyscie problem z twardniejacym brzuchem? W którym tygodniu zaczął się problem? Jak często mialyscie takie twardnienia?

Gość gość
Twardniał od 2 miesiaca,okazało się że to skurcze niebezpieczne bo groziło przedwczesnym porodem czyli poronieniem. Szybciutko do ginekologa niech zrobi ktg. Ja do konca ciaży brałam leki na te skurcze.

Gość gość
Leżałas w szpitalu? Ja w szpitalu właśnie jestem bo mam twardniejacy brzuch szyjka 42mm u mnie 21 tyg

Gość gość
Jakie bierzecie leki?

Gość gość
U mnie twardnieje od 22tygodnia. Jestem na luteinie, magnezie i lezeniu. Obecnie szyjka 3.2. Lekarz powiedzial ze poki nie jest krotsza niz 2.5 to sie z nia nic nie robic. A dlaczego Cie zostawili w szpitalu? Na obserwacji?

Gość gość
U mnie twardnial i sie stawial w 36tc. Niestety wody odeszly i urodzilam nastepnego dnia.

Gość gość
19.07 a który masz teraz tydzień? U mnie jest dziwna sytuacja bo ok w nocy bolal mnie brzuch twardnial ale lekarz zdecydował ze zostaje w szpitalu nawet mnie nie zbadał dopiero jak wypełniłam formalności przebrałam się dopiero wtedy zrobił usg i stwierdził że jest ok. Ale że brzuch mi twardnieje to trzeba znajsc przyczynę i jutro zrobią mi mocz i morfologie. W domu brałam luteine magnez nospe forte i w szpitalu dołączył dufaston i czopki scopolan. Teraz leżę brzuch nie boli ale czasami twardnieje no i wtedy występuje niemiłe uczucie takie ściskanie jak by

Gość gość
Jestem w 33 tygodniu ciąży brzuch mi twardnieje od 16 tygodnia nawet kilka razy na godzinę biorę magnez Nospę luteinę dopochwową.

Gość gość
Właśnie czytałam kilka forum i artykułów i dużo kobiet tak ma nawet leżę z dziewczyną która przez to nie może spać ale lekarzom nic nie mówi jest w 24 tyg. Bo jej gin mówi ze to normalne. Ale piszcie dziewczyny jeszcze na pocieszenie

Gość gość
19 55 jaka dawkę bierzesz leków? Lezysz? Czy raczej tylko się oszczędzasz

Gość gość
Na pocieszenie? ☺ Bezbolesne skurcze sa normalne ale lekarz musi ocenic czy nie skraca sie szyjka i jaka jest sila skurczu a tego mozna sie dowiedziec z ktg. Jestem w 26 tygodniu i od19 tygodnia 2-3 razy dziennie na chwile twardnieje mnie brzuch ale wiem ze z szyjka wszystko jest ok i dlatego sie nie martwie. Jesli ma sie watpliwosci to trzeba pytac lekarza, bo każdy przypadek jest inny.

Gość gość
2-3 razy dziennie ? No to mi twardnieje znacznie częściej. Jeszcze mam problem z odróżnieniem twardnienie a ruszanie dziecka. Była położna dotykala brzuch mówiła ze nie jest twardy. A ktg robią po 30 tyg.

Gość gość
Lezalam w szpitalu na kolke nerkowa i mi robili. Tam widac dokładnie czynnosc skurczowa macicy. Moze mozna poprosic polozna zeby zrobila dla świętego spokoju.

Gość gość
Gosc 21:06 przepraszam, ze tak glupio zapytam ale jak u Ciebie z wyproznianiem? Wcześniej mialam okropne wzdecia i wydawalo mi sie, ze dzieje sie cos zlego bo brzuch ogromny i bolal. Zmienilam diete, kupilam czopki glicerynowe i jest ok ☺

Gość gość
Pytałam czy może mi zrobić jak ktg będzie wolne. Powiedziała ze robią po 30 tyg ze wcześniej nie. Mam zaparcia. W toalecie byłam 2 dni temu.

Gość gość
21 36 W którym tygodniu leżałas? Może i ja jutro będę się upierać. Jedynie powiedziała ze jak będzie mnie bolal lub będę miała twardy to dostane kroplowke.

Gość gość
Ja mialam tak ok 29/30 tyg. oK tyg. lezalam na patologi ciazy.Braalam nospe oraz asmag. a i tak urodzilam szybciej bo ok 2 tyg. przed terminem.Zaczely sie saczyc wody.

Gość gość
Twardnienie brzucha w ciazy jest NORMALNE!!!!

Gość gość
21:57 W 25, mialam krotkie ktg, takie 20 minutowe.

Gość gość
21:55 Jak pisalam polecam czopki glicerynowe, w aptece 4zl plus zmiane diety mi pomogla owsianka a suszonymi sliwkami codziennie rano. Gwarantuje, ze przestaniesz byc taka twarda.

Gość gość
Autorko mi brzuch twardniał zawsze jak sie zmeczylam/za dlugo chodziłam albo za dlugo stalam. Ogolnie jak przesadzilam z aktywnością a musisz wiedziec ze moja aktywnosc w ciazy to bylo na prYklad odkurzenie mieszkania:p takze w ciazy kondycji nie mialam wcale niestety. Moze u Ciebie tez tak jest? Moze musisz odpoczywac po prostu:)

Gość gość
Ja tak mam od 18 tyg jestem w 28 nospa magnez

Gość gość
Mi tez brzuch twardnieje jak tylko wstane z lozka czy kanapy. Wystarczy ze pojde do lazienki albo zeobie sobie herbate i brzuch juz mega twardy. Staram sie wstawac tylko jak musze czyli tylko na posilki i do lazienki. Nic ponadto. Nie chce lezec w szpitalu

Gość gość
No wlasnie. Na spokojnie. Ciaza to jednak stan wyjatkowy i kazdy organizm inaczej to znosi. Takze Autorko relaksuj sie, nie stresuj, wrzuc na mega wolny i spokojny tryb zycia. Nalezy Ci sie:) zdrowka zycze!

Gość gość
Autorka. Jak wrócę do domu to spróbuję jeść śliwki. Ja ogólnie bardzo się oszczędzam bo mam bardzo niskie ciśnienie i po prostu nie raz nie mam siły wstać z łóżka. Wszystkie czynności wykonuje mąż. 3 dziewczynom z sali tez tak twardnieje brzuch a jedną to ma nawet twardy cały czas i w nocy nie może spać. Dzisiaj na obchodzie był lekarz do którego zapisałam się na wizytę.17.01 myślicie że jak do niego pójdę dam mu 50 zł niech mnie zbada i powie czy jutro mam szansę wyjść do domu. Czy mnie oleje? Byłam u niego raz na usg prenatalnym.

Gość gość
50 zl dla lekarza? No debilka. Co ona ma we lbie.

Gość gość
No dzisiaj nie mam więcej a mąż dziś nie przyjedzie.

Gość gośćgosc12345
Brzuch zaczol mi twardniec w 20 tyg . Po 2 dniach poszlam do gina i szyjka zaczela sie skracac , mimo zalozonego krążka , pobytu w szpitalu od 24 tyg. Oraz lekow rozkurczowych akcja soe rozkrecila i urodzilam w 30 tyg. ciazy

Gość gość
13 46 i jak z dzieckiem wszystko ok?