Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość123hhhh

Wyjazd na studia z chłopakiem czy bez niego?

Polecane posty

Gość gość123hhhh

Hej! Ostatnio mam mały problem o którym staram się za często nie myśleć... Jestem w ostatniej klasie liceum, niedługo matura, a później jakoś w sierpniu chacialabym wyjechać za granicę na studia do Wielkiej Brytanii. Na tą chwile nie przewiduje powrotu do Polski na dłuższy czas. Chciałabym tam znaleźć prace i zadomowić się. Z moim chłopakiem jestem już od 6 miesięcy, a w momencie wyjazdu będziemy około rok razem. On ma tutaj studia i prace... Zastanawiam się czy powinien jechać ze mną i znaleźć nowa prace za granica, czy na takim etapie moglibyśmy spróbować związku na odleglosc( w co nie wierze), czy powinnismy zerwać? Chciałabym spróbować życia studenckiego ale z drugiej strony miło by było jakby pojechał ze mną. On sam chciałby mi towarzyszyć... Jeszcze mam trochę czasu na decyzje ale jak sądzicie co zrobić?

Gość gość
A co z jego studiami,czy one się nie liczą? Anglia to żaden raj ,możesz tam studiować to ok. ,ale nie rujnuj życia i wykształcenia chłopakowi. Spróbujcie związku na odległość,bo on powinien studia skończyć.Jeśli wasz związek to przetrwa to będziecie razem,ale skoro już teraz mówisz ,że nie to nie warto na siłę to ciągnąć. Z twoim chłopakiem jesteś nie już ,ale dopiero 6 miesięcy,jeśli zastanawiasz się czy już z nim zerwać to znaczy ,że to żaden związek. Jeśli jest prawdziwy związek to każda ze stron myśli o tym aby wszystko było dobre również dla drugiej strony a ty w ogóle nie bierzesz tego pod uwagę. To on powinien zerwać z tobą ,bo do związku jeszcze nie dorosłaś.Jesteś jeszcze dzieckiem,żyjesz mirażem pobytu w Anglii i nic więcej.