Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to możliwe?

Polecane posty

Gość gość

Witam, zaczęłam przyjmować tabletki antykoncepcyjne ponad dwa lata temu (problemy z bardzo rozregulowanym cyklem miesiaczkowym). W tym miesiącu przypadkowo zamiast 7 dniowej przerwy między blistrami zrobiłam 8 dniową przerwę, przy czym wspolzylam z chłopakiem bez zabezpieczenia. Mniej więcej w dniu w którym powinna wystąpić owulacja w normalnym cyklu zauważyłam znikome ślady krwi na bieliźnie. Czy to możliwe że pomimo dalszego przyjmowania tabletek doszło do owulacji? I jeśli tak to jakie jest prawdopodobieństwo ciąży? Lepiej przestać brać tabletki czy przyjąć normalnie do końca i czekać na wystąpienie krwawienia? Doradzicie proszę.

Gość gość
Bierz dalej tabletki tak jak powinnaś brać , nie masz szans na ciążę moim zdaniem

Gość gość
No tak ale jednak niepokoi mnie ta krew. Dzisiaj też się pojawiła i to w większej ilości niż dotychczas

Gość Cleo1976
Nie należy samowolnie wydłużać przerwy między opakowaniami.Jeśli już się tak zdarzyło, należy nadal przyjmować pigułki, a dodatkowo zabezpieczać się prezerwatywą przez 7 dni.Pigułki nie powodują, że owulacja "znika", one ją tylko blokują.I dlatego w przypadku ich nagłego odstawienia (zapomnienia) ta owulacja może wystąpić prawie natychmiast.Dlatego szansa na ciążę istnieje, choć nikt Ci nie powie, jak duża.Dokończ bieżace opakowanie i jeśli po jego zakończeniu krwawienie nie wystąpi, zrób test.Takie nietypowe plamienie może być też skutkiem tego "zakłócenia" w przyjmowaniu pigułek.