Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudis123241

Problem z okresem

Polecane posty

Gość Klaudis123241

Witam serdecznie! Mam pewien problem z okresem. Dziś mija 5 dzień spóźnienia. Co jest oczywiście pewnym problemem. Moje cykle rzadko są regularne (średnio 27 dni) ale zdarzają się, że 26 i 28 (czasami 23 albo 29). Mimo wszystko nigdy tak długo nie spóźniał mi się okres. Ze swoim chłopakiem oczywiście stosujemy antykoncepcję - przeważnie w postaci prezerwatyw (stosowałam przez jakiś czas tabletki antykoncepcyjne ale tylko wówczas, gdy musiałam bo takie zalecenie dostałam od lekarza ze względu na anemię). Rzadko zdarza nam się współżyć bez zabezpieczenia (i tylko wtedy kiedy nie mam dni płodnych) no ale na pewno w przeciągu ostatnich dwóch miesięcy nie współżyliśmy bez zabezpieczenia. Wiadomo też że prezerwatywy nie dają 100% pewności i nie wiem czy zrobić test czy od razu zgłosić się do ginekologa czy też jeszcze poczekać. Jak sądzicie?

Gość gość
Najlepiej zrób test. Ale tak czy inaczej jeśli nie pojawi się miesiączka to będziesz musiała iść do ginekologa. Czy to przez ewentualną ciąże czy po prostu żeby sprawdzić jaki jest powód braku miesiączki.