Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PIECZENIE CEWKI MOCZOWEJ

Polecane posty

Gość gość

Zglaszam sie z problemem poniewaz rozkladam rece i jestem wykonczona. Od wakacji 2017 roku nasililo sie pieczenie mojej cewki moczowej, wczesniej mialam sporadyczne pieczenie ktore pojawialo sie raz na jakis czas przez kilka dni, albo pojawialo sie pod koniec sikania i troche popieklo, ale od wakacji do dzis jest to wrecz nieustanne na dluzsza mete. Poszlam wiec do ginekologa i zrobil mi wymaz z pochwy poczatkowo, wyszlo ze mam jakies bakterie i stosowalam tabletki dopochwowe, ktore mi je finalnie po kilku probach calkowicie zlikwidowaly, ale to wyszlo przy okazji. Nastepny byl wymaz z cewki, okazalo sie ze mam batkerie Klebsiella pneumoniae cos takiego, slyszalam ze sa uciazliwe, dostalam jakies leki od ginekologa lecz nie pomogly po moich odczuciach, poszlam na deugi wymaz z cewki tez wyszlo ze mam „dosc liczne” wiec troche mniej niz poczatkowo ale pieczrnie bylo nadal, potem dostalam znowu od niego jakies tabletki lecz pieklo mnie dalej i nie robilam juz wymazu, bo sama ginekolog powiedziala mi ze to moze byc nie przez te bakterie i powinnam isc do uroga, wiec takze tez zrobilam. Poszlam dostalam jakies kropelki ktore sie uzywa w szpitalach na takie bakterie lecz nie pomogly, potem bylam i milam stosowac urosept i napar z kory brzozowej, tez nie pomoglo, potem bylam znowu i dowiedzialam sie po dzienniczku mikcji ktory mi zlecono, ze za duzo pije i musze to ograniczyc oraz brac tabletki omnic ocas. Od tamtej pory czyli pazdziernika biore tabletki i ograniczylam picie bo podobno mam rozciagniety pecherz no, ale wizyta trwala tylko 5 minut bo urolog nie miala czasu takze tez duzo mogla wywnioskowac, nastepna wizyta ma byc dopiero w CZERWCU (pewnie tez przyjmie mnie na 5 bo w koncu wszystko jest pczywisye(: ), ale dla mnie to jakis horror czekac tyle czasu na wizyte bo te tabletki ktore biore od pazdziernika do dzis czyli stycznia, w ogole nie przynosza zadnych ale to zadnych efektow i nie mam pojecia czy trzeba czekac dluzej, ale po tylu lekach ile ja bralam to szczerze watpie zeby ten pomogl skoro miewam chwile ze czuje sie okropnie wrecz gorzej niz przed braniem tego leku. Warto wspomniec ze bylam na sorze i dostalam sumamet czyli ta tabletke ktora bierze sie na ?chlamydie? nie wiem czy tak sie to pisze, bo stwierdzil lekarz ze moze ja mam ale nic nie pomoglo. Miesiac temu bylam u swojego pediatry aby sie poradzic, pokazalam mu wyniki badana i zlecil mi sporo lekow przeciwgrzybiczych i bakteryjnych bo uwaza ze ta bakteria jest niedoleczona (klebsiella) i mozliwe ze to przez to wiec uznal ze sprobojemy ja wyleczyc i po braniu tych wszystkich lekow mialam do niego przyjsc z badaniami (posiew, wymaz z cewki, mocz). Zrobilam te badania po leczeniu i wymaz z cewki ukazal ze mam tylko pojedyncze klebsiella oraz mocz i posiew wyszly bez zarzutow. W poniedzialek czyli jutro ide do pediatry i pewnie skieruje mnie do urologa bo watpie zeby klebsiella pojedyncza dawala mi az taki bol ktory jest nieznosny, myslalam tez o cystoskopii ale nie wiem czy to takie latwe, xzy trzeba miec jakies skierowanie itd. Blagam jesli ktos ma jakies sugestie lub miewal w jakimolwiek sposob zblizona sytuacje to prosze o pomoc poniewaz czuje ze stoje w miejscu i rozkladam rece, moze ma ktos do polecenie dobrego urologa w warszawie ktory nie wystawi mnie na wiatr i podejmie sie szukania przyczyny mojego bolu lub w koncu skieruje mnie na jakies badania istotne ? Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje

Gość gość
powinnaś zrobić wykaz z cewki moczowej ale na hlamydie i choroby weneryczne , chlamydie lubi tak siedzieć długo w desce moczowej i dokuczać Twój lekarz robi tobie wykazy na bakterie a na prostą chlamydie to już nie może chce Cię naciągnąć na kasę bo dobry lekarz od razu pobiera wykaz na chlamydie z cewki moczowej i proszę nie obrażaj się o to

Gość gość
wybacz za błędy jak się od lat używa nie swojego język a w piśmie i mowie to człowiek się zapomina jak pisać no i automatycznie w telefonie mi zmienia słowa ale rak jak mówiłam wcześniej dobry lekarz od razu pobiera wymaz na chlamydie bo to ona lubi siedzieć w desce moczowej i tak właśnie dokuczać

Gość gość
znaczy ja mialam na ta bakterie podawany lek i czuje sie tak samo jak wczesniej wiec nie wiem czy to o to chodzi

Gość gość
wiesz co ta ciężko wytępić czasami trzeba powtarzać kurację antybiotykowa to znaczy antybiotyk przerwa antybiotyk przerwa

Gość gość
Ja chodziłam do różnych urologów i żaden nie postawił trafnej diagnozy i trafnego antybiotyku do czasu kiedy zapisałam się do tego gabinetu http://www.gabineturologicznylodz.com.pl/. Mój problem definitywnie isę skonczył po odpowiedniej kuracji antybiotykowej i odpowiedniej dobranej profilaktyce.