Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem zachuds na okres?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam skończone 14 lat i zborykam się z myślą czy jestem zachuda na okres. Otóż ważę 34 kg przy wzroście 153cm i od zawsze byłam chuda. Staram się teraz więcej jeść by przytyć i nic. Moja mama dostała okres jak miała 14 lat, a babcia 15 lat. Mam owłosienie w okolicach intymnych i pojawia się biały, po zaschnięciu żółty śluz. Jestem płaska, chodź zaczynają mi rosnąć powoli piersi. Czy da się sprawdzić kiedy można dostać okres?

Gość gość
Nie, nie da sie tego sprawdzic, ale faktycznie twoja niedowaga moze miec na to wplyw.

Gość gość
w takiej sytuacji to tylko lekarz pomoże.

Gość Cleo1976
Moim zdaniem jesteś ogólnie za chuda.Przy tym wzroście powinnaś ważyć: (153-100)-10%= 47 kg.Żeby mieć miesiączkę, kobieta musi osiągnąć nie tylko właściwy wiek, ale i wagę.Twój organizm w obecnej chwili nie ma siły na okres, chociaż obecność śluzu wskazuje, że próbuje coś zdziałać.Jeśli pomimo prób nie udaje Ci się przytyć, idź do lekarza! Masz poważną niedowagę i to jest poważny problem!

Gość gość
Jeśli twoja waga nie jest powodowana np. kłopotami z tarczycą, jesteś w miarę zgrabna, nie przysypiasz, masz siłę, to wszystko w porządku. U takich chudzielców miesiączka przychodzi trochę później, ale przychodzi, nie martw się.

Gość gość
Jeśli pojawiła się wydzielina pochwowa (śluz), to rok/dwa po pierwszym zobaczeniu tej wydzieliny powinien pojawić się okres. Jeśli natomiast się obawiasz, to poproś mamę o to abyście poszły do lekarza.

Gość gość
Właśnie badam się regularnie i byłam dosyć niedawno u lekarza i wyniki padań wykazywały wszystkie pozytywne, nawet keodys powiedział, że taka moja uroda i tyle, więc mam mętlik w głowie teraz