Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia2406

pomocy dziewczyny

Polecane posty

Gość natalia2406

Wczoraj z chłopakiem nas trochę poniosło. I problem polega na tym, że podczas stosunku doszło do wytrysku do środka. Nie miałam dni płodnych (w trakcie okresu, końcówka, dziś się skonczyl). Problem polega na tym, że obawiam się ze może dojść do niechcianej ciąży. Co sądzicie o tym, bo nie wiem czy lecieć po pigułkę dzień po? Miała któraś taki przypadek? Jak się to skończyło?

Gość gość
Lepiej udaj się po pigułkę skoro nie jest jeszcze za pozno jeśli ta ewentualna ciaza miałaby być niechcianą. Niby jest male prawdopodobieństwo że mogłabyś zajść ale jednak....niektóre artykuły mówią, że w trakcie miesiaczki tez można zajść w ciążę. Wiec dla swojego spokoju idz po tabletkę. Po co masz się stresować.

Gość Cleo1976
Wszystko zależy od tego, jak długie masz cykle i ile zazwyczaj trwa u Ciebie okres.U kobiet, które wszystkie cykle w ciągu roku miały dłuższe niż 28 dni, pierwszym dniem potencjalnie płodnym może być już 7 dc.U tych, ktorym zdarzył się choć jeden cykl krótszy, odpowiednio liczba dni najkrótszego cyklu-21 dni.Z tego wniosek, że dziewczyny, które mają cykle 21-22 dniowe W OGÓLE nie powinny podejmować współżycia bez zabezpieczenia podczas miesiączki.Należy jeszcze pamiętać o tym, że plemniki żyją w ciele kobiety 3-5 dni (dlatego właśnie tyle działają pigułki "po"-chodzi o to, by na tyle opóźnić owulację).Jeżeli więc ktoś współżył np.6 dc (i był to sam koniec miesiączki), a owulacja wystąpi 9 dc, to zapłodnienie jest całkiem możliwe.Sama kiedyś tak zaszłam w ciążę.