Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Kodeee66

W艂osy okropnie sie krusza pomocy!!!

Polecane posty

Go艣膰 Kodeee66

Witam. :) Mam problem z w艂osam, przefarbowa艂am je rok temu na blond. Kiedys moje w艂osy bardzo sie przet艂uszczaly i by艂y cienkie. Nie ros艂y ciagle wypada艂y by艂y bardzo rzadkie. Teraz sa grubsze ale po rozjasnianiu przesuszone. Nie mog臋 zapu艣ci膰 w艂os贸w, wida膰 po odro艣cie ze rosn膮 i to szybko, ale ko艅c贸wki tak sie krusza ze czasem gdy wstaje rano sa kr贸tsze o cwnteymetr. przed farbowaniem by艂o to samo, tyle ze po rozjasniniu zaczelam bardzo o nie dba膰 myje je co trzy dni, nak艂adam maski nawil偶aj膮ce nat艂uszczaj膮ce stosuje jedwab , wcierke z jantara, robi臋 maseczki z jajek. Po jedwabiu ich kondycja teoche poprawi艂a sie. Gdy kilka miesi臋cy temu scielam je, uros艂y do pewnego momentu ( tak do zapi臋cia stanika) i zn贸w zaczynaja sie strasznie kruszy膰. Przez pol roku nie suszy艂am prostowa艂am bardzo rzadko i nic. Czy to moze byc spowodowane brakiem jakiej艣 witaminy? Prosz臋 o pomoc :(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Chodzi Ci o w艂osy na intymnym futerku?:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kodeee66
Na g艂owie :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dobra od偶ywka kreatynowa. Szampon nawil偶aj膮cy, nie farbowa膰, nie u偶ywa膰 suszarki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Carycka
Skoncz Z tym rozjasnianiem calej glowy. Idz do dobrego fryzjera, zetnij te zniszczine konce, moze balejage albo sombre by c***asowalo. Zrob se u fryzjera keratyne na wlosy/ampulka Ja od kilku lat rozjasniam tylko pasma z wierzchu, tzw sombre I widze jaka strukture maja pod spodem naturalne wlosy a te rozjasnione, uzywam tez argan oil I silk

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szc zur
Mnmmmmseksi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nak艂adaj na noc olej na ca艂膮 g艂ow臋, musisz da膰 w艂osy pod foli臋, a potem je ogrza膰 np. ciep艂ym rzecznikiem. Rano umy膰 dobrym szamponem, i na艂o偶y膰 silikon. Przez pierwszy miesi膮c codziennie. Nic nie pomaga jak olejowanie :) Olej MUSI by膰 odpowiedni do Twojego typu w艂os贸w!!! Chodzi o ich stopie艅 porowato艣ci, poszukaj na wiza偶u ;) albo na blogach tzw. "w艂osomaniaczek". P.s sprawd藕 now膮 seri臋 bonding gliss kura, wg mnie jest 艣wietna :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jsj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SandraWerkel23
A rozja艣ni艂a艣 je samodzielnie czy w salonie? Ja kiedy艣 rozja艣nia艂am w艂osy samodzielnie i mia艂am ten sam problem - kruszy艂y si臋, by艂y suche i sianowate. Niczym nie da艂o si臋 tego opanowa膰 - wszelkie olejowanie, maski czy super szampony nie dzia艂a艂y. No i sko艅czy艂o si臋 na fryzjerze i stopniowym podcinaniu zniszczonych w艂os贸w, a偶 odros艂y znowu zdrowe w moim naturalnym kolorze. To by艂a dla mnie roczna tragedia. Ale teraz znowu wr贸ci艂am do blondu tylko tym razem posz艂am do fryzjera w Poznaniu do salonu DaVinci akurat. Pani fryzjerka zrobi艂a mi przepi臋kny blond, a w艂osy s膮 w dobrej kondycji i dodatkowo mam teraz tak偶e dobre produkty do ich piel臋gnacji wi臋c zdecydowanie polecam skorzysta膰 z oferty specjalisty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
" przefarbowa艂am je rok temu na blond." :D albo: wydawaj wi臋cej co miesi膮c na fryzjera kt贸ry nie spali ci w艂os贸w albo zosta艅 brunetk膮. innego wyj艣cia nie ma

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja te偶 mia艂am taki problem. Mia艂am w艂osy do pasa i jak zacz臋艂am je rozjasnia to strasznie si臋 kruszyly. Odzywialam, da艂am o nie r贸偶nymi maseczkami i nic. W ko艅cu wr贸ci艂am do czarnego koloru i jest lepiej. W艂osy 艣ci膮膰 musia艂am do szyi, ale ju偶 nie s膮 spalone i nak艂adam na ko艅c贸wki olejek arganowy. Ich kondycja poprawi艂a si臋 o 100%

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wa偶ne co na g艂owie lub jak na g艂owie!! Tylko co w g艂owie!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Niko

Strasznie mi przykro. Spr贸buj kosmetyk贸w aptecznych wax Pilomax. Pomaga艂y mnie i moim przyjaci贸艂kom w gorszych sytuacjach. Mam nadziej臋, 偶e i Tobie pomog膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lexi

Rozja艣niam od ponad 10 lat z czarnych w艂os贸w do blondu na poziomie 9 stosuj膮c rozja艣niacz z wod膮 9% i potem na to farba tonuj膮ca z wod膮 3%. Najbardziej w zapuszczaniu pomog艂a mi keratyna encanto, ale i tak da艂o si臋 zapu艣ci膰 mniej wi臋cej do 艂opatek i tam kompletny stop (krusz膮ce si臋 ko艅c贸wki/ewentualnie tak zniszczone 偶e musia艂am je 艣ci膮膰, bo nie da艂o si臋 z nimi 偶y膰).聽

Przejrza艂am wszystkie fora, pr贸bowa艂am wszystkiego bezskutecznie (wcierki, tabletki, drogie kosmetyki, olejowanie, olaplex), a偶 trafi艂am na kana艂 jakiej艣 starszej pani z mega d艂ugimi i g臋stymi blond w艂osami. Doradza艂a, 偶eby pozby膰 si臋 prostownicy i suszarki, a zamiast tego stylizowa膰 w艂osy termolokami. Mia艂am w domu komplet nowoczesnych ceramicznych termolok贸w z welurem, wi臋c stwierdzi艂am, 偶e nic nie ryzykuj臋 - mog臋 spr贸bowa膰. Zrezygnowa艂am z suszarki i prostownicy, i zamiast katowa膰 moje naturalnie kr臋c膮ce si臋 w艂osy suszark膮 i potem jeszcze prostownic膮, postanowi艂am, 偶e b臋d臋 wspomaga膰 ich naturalne w艂a艣ciwo艣ci (tj. nadam kszta艂t paskudnemu skr臋towi zamiast go na si艂臋 prostowa膰). Zajmuje mi to 10 minut rano, chodz臋 spa膰 w warkoczu w mokrych w艂osach, do rana mam suche, je艣li nie, to dosuszam ch艂odnym powietrzem, daj臋 na termoloki i voila. W艂osy po 5 latach niero艣ni臋cia w艂a艣nie mam d艂u偶sze o 5 cm 馃槃 tak偶e w moim przypadku akurat stylizacja by艂a winowajc膮.

Mia艂am i tak spore w膮tpliwo艣ci, bo te termoloki w zasadzie te偶 s膮 gor膮ce - ale jako艣 dziwnie one a偶 tak nie niszcz膮 w艂os贸w - czyta艂am, 偶e to dlatego, 偶e w przeciwie艅stwie do prostownicy, one b臋d膮c na w艂osach stopniowo stygn膮 (a w艂osy razem z nimi) i to jest ta zasadnicza r贸偶nica. No u mnie w ka偶dym razie dzia艂a, s膮 w o niebo lepszej kondycji i przede wszystkim w ko艅cu rosn膮, zamiast si臋 kruszy膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Konfederacja. W.i N.
Dnia 8.01.2018 o 23:42, Go艣膰 Kodeee66 napisa艂:

Witam. 馃檪 Mam problem z w艂osam, przefarbowa艂am je rok temu na blond. Kiedys moje w艂osy bardzo sie przet艂uszczaly i by艂y cienkie. Nie ros艂y ciagle wypada艂y by艂y bardzo rzadkie. Teraz sa grubsze ale po rozjasnianiu przesuszone. Nie mog臋 zapu艣ci膰 w艂os贸w, wida膰 po odro艣cie ze rosn膮 i to szybko, ale ko艅c贸wki tak sie krusza ze czasem gdy wstaje rano sa kr贸tsze o cwnteymetr. przed farbowaniem by艂o to samo, tyle ze po rozjasniniu zaczelam bardzo o nie dba膰 myje je co trzy dni, nak艂adam maski nawil偶aj膮ce nat艂uszczaj膮ce stosuje jedwab , wcierke z jantara, robi臋 maseczki z jajek. Po jedwabiu ich kondycja teoche poprawi艂a sie. Gdy kilka miesi臋cy temu scielam je, uros艂y do pewnego momentu ( tak do zapi臋cia stanika) i zn贸w zaczynaja sie strasznie kruszy膰. Przez pol roku nie suszy艂am prostowa艂am bardzo rzadko i nic. Czy to moze byc spowodowane brakiem jakiej艣 witaminy? Prosz臋 o pomoc 馃槥

a palisz mentole ?聽

albo cokolwiek innego papierosowego ?

膰pasz?

chlasz ?

nie modlisz si臋 ?

Udost臋pnij ten post