Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kuzynka sktytykowala imie ktore dam corce

Polecane posty

Gość gość

I tak tego imienia nie zmienie bo ma sie mi podobac a nie jej ale jest mi bardzo przykro bo za dwa tyg mam rodzic a ona dzis powiedziala ze dziecko bedzie nieszczesliwe z tym imieniem i ze gorszego nie slyszala. Normalnie zasmiala sie w glos a ja az sie poplakalam. Czy to imie jest naprawde tak okropne? To imie to Helenka

Gość gość
Po temacie i poczatku myslalam ze chodzi o jakas dzesike. Helenka to normalne i ladne imie. Nie przejmuj sie kuzynka.

Gość gość
Piękne imię. 1. Nigdy wszystkim nie dogodzisz 2. Ona by pewnie wolała dzesike 3. Kompletny brak kultury ze strony kuzynki, radzę ograniczyć kontakt 4. Powodzenia podczas porodu☺

Gość gość
Żyj tak aby tobie było dobrze. Innym i tak nie dogodzisz. Imię ładne. Piękna Helena

Odpowiedz sobie na pytanie czy kuzynka jest ważniejsza niż Twoja córcia? Kochana jesteś w ciąży, zaraz rodzisz, powinnaś się zrelaksować a nie przejmować się kobietą, która nie potrafi uszanować zdania przyszłej Mamy. Najważniejsze żeby przyszłym rodzicom podobało się imię oraz pasowało do maluszka. Nie zwracaj uwagi na kuzynkę, możliwe że kierują ją zazdrość spowodowana że to Ty jesteś w ciąży a nie ona :) Moim zdaniem imię jest ładne, przede wszystkim polskie. Ma piękne tłumaczenie "blask Księżyca" i uroczę zdrobnienie- Lenka :) Nie przejmuj się i przeżyj spokojnie te dwa tygodnie :)

Gość gość
Piękne imię, moja córeczka ma na imię Helenka. Ma 3 lataka. Weszłam na ten wątek bo byłam ciekawa co to za,, brzydkie,, imię. Też spodziewałam się jakiejś Jennifer czy Cleo :). Pozdrawiam!

Gość gość
Dziekuje dziewczyny :) poprawilyscie mi humor:)

Gość gość
Piękne imię, moja córeczka ma na imię Helenka. Ma 3 lataka. Weszłam na ten wątek bo byłam ciekawa co to za,, brzydkie,, imię. Też spodziewałam się jakiejś Jennifer czy Cleo :). Pozdrawiam!

Gość gość
no ja bym się nie chciała nazywać Helena (będą wołać Hela albo Helka :O), ale to Tobie ma się podobać, więc jeśli to Twoje wymarzone imię dla córki, to takie daj.

Gość gość
Dziekuje kobietki:) odrazu poprawil mi sie humor:)

Gość gość
Helenka, Hela,Helka no nie moj typ, ale na pewno lepsze niż brajanek, czy andzelika. Imie nie jest najgorsze zwłaszcza że obecnie do łask wrócily Hanki,stasie,jasie itd.wiec Helena nie będzie od nich odstawac. Nie przejmuj się kuzynka, kultura nie grzeszy bo nawet jak jej sie nie podoba to wystarczylo by powiedziala ze to nie w jej typie i tyle. Życzę szczęśliwego rozwiazania;)

Gość gość
szału nie ma, ale teraz moda na podobne imiona typu Hania, Zosia... Helena to zawsze lepiej niż Maja, Lena, Zuzia, Julka czy Amelka :O

Gość gość
Helena to ladne imie. Zreszta kazdy ma inny gust i dobrze bo nosimy rozne imiona. Gdy jakies imie mi sie podoba to mowie to, jesli nie podoba mi sie to milo sie usmiechne mowiac cos w stylu : aha i fajnie

Gość gość
Twoja kuzynka nie ma za grosz taktu, oglady, kultury. Nie pytalas jej o opinie tylko zakomunikowalas, wiec nie rozumiem po co wyraza glosno swoje zdanie w tak niemily sposob. Jest powiedzenie O gustach sie nie dyskutuje.

Gość gość
Twoja kuzynka wychowala sie chyba w lesie. Zareagowala w prostacki sposob. Inteligentni ludzi nie robia innym przykrosci. My z kolei chcemy dac synowi na imie Stas, podoba nam sie to imie i wiekszosc ludzi reaguje tak ze widze ze im sie nie poodoba. Jedyni ludzie ktorym sie spodobalo i pozytywnie sa nastawieni to moja rodzina i rodzina meza...

Gość gość
Kuzynka zachowała się po prostu chamsko i prymitywnie, nie powinna w ogóle czegoś takiego komentować. Ja też w ciąży słyszałam głupie uwagi odnośnie imienia które wybraliśmy, teraz zresztą jest to jedno z bardziej popularnych... Tylko, autorko, sama zauważ- piszesz o imieniu córki pięknym zdrobnieniem- mi samej "Helenka" bardzo się podoba, ale musisz się liczyć z tym że skoro mała będzie miała na imię Helena, i tak znajdą się osoby które będą wołać właśnie "Hela", a to już wcale nie brzmi dobrze.

Gość gość
Kuzynka zachowała się po prostu chamsko i prymitywnie, nie powinna w ogóle czegoś takiego komentować. Ja też w ciąży słyszałam głupie uwagi odnośnie imienia które wybraliśmy, teraz zresztą jest to jedno z bardziej popularnych... Tylko, autorko, sama zauważ- piszesz o imieniu córki pięknym zdrobnieniem- mi samej "Helenka" bardzo się podoba, ale musisz się liczyć z tym że skoro mała będzie miała na imię Helena, i tak znajdą się osoby które będą wołać właśnie "Hela", a to już wcale nie brzmi dobrze. xxx sama krytykujesz imie, a zarzucasz to innym. To moze dla ciebie nie brzmi dobrze. dawja imie swojej corki ale pewnie tez boisz sie krytyki.

Gość gość
głupia kuzynka, imie bardzo ładne

Gość gość
Helena to piękne imię.

Gość gość
Helena spoko.

Gość gość
Helena kojarzy mi się ze starsza panią, nie podoba mi się.

Gość gość
no na pewno lepiej niż kolejna posrana Lenka, Amelcia, Majeczka albo takie wieśniackie imiona jak Nadia, Sandra

Gość gość
Moja sw.pamieci babcia miala na imie hela i tak mi się kojarzy, starsza pani przy tuszy z krótkimi włosami, ewentualnie z serialem Hela w opałach z guzikowa w roli głównej której nie znosze.. Helenka brzmi ładnie ale Hela,Helka już nie;/

Gość gość
kup kiełbasę dla kuzynki to się ucieszy ☺

Gość gość
przecięz Helena to ładne eleganckie imie. Moja babcia tez tak ma na imie.

Gość gość
"sama krytykujesz imie, a zarzucasz to innym"- nie, nie krytykuję imienia, skąd to wzięłaś? Które zdanie mojej odpowiedzi na to wskazuje? Mi osobiście imię się podoba, zdrobnienie "Helenka" jest naprawdę ładne i wdzięczne, po prostu zauważam że otoczenie będzie używało róznych, powszechnie znanych zdrobnień, tych mniej ładnych również. I autorka musi również to brać pod uwagę. Mamy czasem nakręcają się na określone imię i właśnie określone zdrobnienie, a nie biorą pod uwagę że o ile jeszcze babcie czy ciocie mogą "upomnieć", to kolegów i koleżanek dziecka nie przypilnują w żaden sposób. Mam sąsiadkę która dała dziecku na imię popularne "Amelia", samo imię mi też się podoba, kojarzy się z bohaterką filmu pod tym tytułem. Nawet ładnie komponuje się z nazwiskiem. Ale o ile mama woła na dziecko "Mia" albo "Ami", to dzieci nie mają oporów przed wołaniem "Mela".

Gość gość
A w cholere z tym imieniem Ble na równi z jesicami i braiankami , moja macocha ma tak zwykła k****a, znam jeszcze dwie o tym imieniu zwykłe babochłopy i idiotki oraz niezłe rozbijaczki rodzin

Gość gość
Slyszalam ze "Mela" na Śląsku to potocznie sperma;/

Gość gość
no akurat mnie Amelia się nie podoba, ale to już mniejsza z tym. Jestem nauczycielką w podstawówce, wczesniej pracowałam w wielu przedszkolach jako lektor, zdążyłam poznac masę Amelek i nigdy przenigdy nie słyszałam, żeby ktokolwiek powiedział "Mela". ja miałam na studiach koleżanke Melanię i każdy mówił na nią Mela, i nikt nie widział w tym nic złego ani tym bardziej ona sama. Od zawsze wszyscy mówili na nią Mela. a dziewczyna była fajna i powszechnie lubiana.

Gość gość
Helena to chyba jest w 30% najładniejszych imion ..:D Helenka też ładnie brzmi. Nikt ci (normalny) nie zarzuci że banalne , trywialne ,pospolite czy patologiczne :D.Powiedz czy aby owa kuzynka nie porodziła niedawno Sebusia i Andżeli czy innej Amelki :D ? Bo coś na to wygląda...