Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża z zaskoczenia?

Polecane posty

Gość gość

Witam Was dziewczyny. Rok temu urodzilam dziecko. Po pierwszej miesiaczce czyli 5 miesiecy po porodzie kochalam sie z mezem pierwszy raz od porodu i to bez zabezpieczenia. Trwalo to krotko, bo bolalo jak diabli. W sumie to teraz boli przy jakiejkolwiek bliskosci, ale nie o tym temat. Wiec po tym dostalam normalnie okres i mialam go co miesiac, ale byl malo obfity i nie bolal mnie brzuch, a przed ciaza zwijalam sie i mdlalam z bolu, ale.. jakis miesiac temu zobaczylam, ze wycieka mi mleko z piersi gdy nacisne, ale pomyslalam, ze moze przez to, ze karmilam dziecko 5 miesiecy, a wczesniej moze nie zauwazylam wycieku? Nie wiem.. przytylo mi sie na brzuchu, ale myslalam, ze przez, to ze przy dziecku nie mam zbytnio czasu zjesc normalnie wiec jem jakiegos batona na szybko, czy inne paści. I brzuch bardziej wisi razem ze skora po ciazy niz wyglada na ciazowy. A teraz dostalam takich bolesci brzucha i kredoslupa na dole, jak przy porodzie + parcie na o***t. Zaczelam sie zastanawiac, czy to mozliwe, ze moglam przeoczyc to, ze jestem w ciazy? Ale z drugiej strony to bylby to 6 miesiac wiec jakim sposobem moglabym tego nie zauwazyc? Nie wiem co myslec, jak mi przejda bole, to lece po test. Ps. Smiac mi sie chce jak przeczytalam to co napisalam, bo zawsze mnie smieszyly pytania typu czy ja jestem w ciazy? Ale dziewczyny serio moglabym nie zauwazyc, ze jestem w ciazy? Haha nie wiem czy sie smiac czy martwic.

Gość gość
Jesteś głupia jak but.

Gość gość
Ja sie dowiedzialam o ciąży w 5 miesiącu. Przez przypadek. Zostały mi dwa testy ciążowe z kiedyś jak staraliśmy się o pierwsze dziecko i mówię aa zrobię dla zabawy bo i tak wyrzuce do kosza bo akurat sprzatałam. I dwie wielkie krechy. Byłam w szoku bo miałam okres normalnie a brzuch miałam raczej taki sam jak po porodzie został. Dopiero w 8 mnie wydeło.

Gość gość
Nie jestem zacofana jak wy i zawsze przy kazdym badaniu ginekologicznym cipki jest mąż i wspierał porody bo nie wstydzę sie męża. Mam prawo do obecności męża podczas badań i zabiegów nawet w sxpotalu i tylko zboczeni ginekolodzy wypraezają osobe bliską a do tego nie mają PRAWA! Ja sie kochałam trzy miesiace po porodzie i nie czulam zadnego bólu do tego gdy była nadwayzka pokarmu to mąż ssał cyca bylo to przyjemnie. Mąż miał zlecone przez gina osłuchiwanie kilka razy dziennie uchem tetna płodu dziecka.

Gość gość
17'02,ales ty mlodziaku koniobijcu ostatnio aktywny.Śmigasz po forum i wklejasz te same pierdoły.

Gość gość
Osobiście znam osobę, która po urodzeniu dziecka dostala bardziej skapy okres i myślała, ze tak już bedzie. Poszla na jakąś kontrolę do gina a tam 5-miesieczna ciąża.

Gość gość
Ruchy bys czuła.

Gość gość
No właśnie czasem czuje jak coś „jeździ”, ale myslalam, ze to moze wzdecia. Wlasnie robie test. Zaraz sie okaze czy zwariowalam czy jednak mam dobre przypuszczenia.

Gość gość
Jezu, nie strasz. Nie miałam jeszcze okresu, a jestem siedem miesięcy po porodzie i karmię piersią.

Gość gość
Latwo wpasc niedlugo po porodzie wszystko jest takie rozregulowane ja tak mialam i dwojka dzieci z jednego roku

Gość gość
Jak test??

Gość gość
Dziewczyny!! Test pozytywny! Nie wierze.. Myslalam, ze sobie wkrecam, a tu jednak ciaza! Jezu w takim razie to juz 6 miesiac. Zaraz rodze a nie mam nic dla noworodka. Musze sie z tym oswoic i do lekarza jutro. Nie wiem czy sie cieszyc czy co? Myslalam, ze takie przypadki tylko w programach w tv. A moze zle test wyszedl jezu sama nie wiem. Lekarz jutro potwierdzi i wam napisze..

Gość gość
A nie przyszło ci do głowy, że to niekoniecznie musi być ten wiek ciąży? Tylko ten raz robiłaś to bez zabezpieczenia? I mąż doszedł w tobie? A później jak się zabiezpieczaliscie?

Gość gość
Teraz sie boje, ze jesli to jednak ciaza, to czy dziecko zdrowe. W pierwszej ciazy bralam keas foliowy juz pol roku zanim zaszlam w ciaze. Dbalam o siebie jak nigdy a teraz nie, bo same wiecie jak jest przy dziecku malym.. niby nie pilam ani nie palilam, ale nie dostarczalam witamin ani nic. Zwariuje do jutra!

Gość gość
Provo 🖐️

Gość gość
Jeden raz to robilismy 5 miesiecy po porodzie moze 5 minut bez finiszu, a pozniej przez to ze boli jak cholera moze z 3 razy z zabezpieczeniem i tez bez finiszu w srodku, bo tylko chwile. Trzese sie cala. Maz nie uwierzy jak wroci z pracy

Gość gość
Spokojnie. Może to nie jest aż tak zaawansowana ciąża?? To był tylko ten jeden seks pół roku temu?? Karmiac piersią na pewno dobrze się odzywialas więc nie panikuj. Ja w 1 ciąży żadnych witamin nie brałam tylko kwas na poczatku i dzieciak duzy i zdrowy jak rybka. Bedzie dobrze.

Gość gość
slabo piszesz to provo.

Gość gość
Wiesz co. Nie przekonałas mnie. W takim momencie nikt nie siedzi na Kafe i nie pisze do obcych ludzi, a tym bardziej nie odpowiada na pytania. Jest szok, niedowierzanie, telefon do matki, męża, nie wiem, do przyjaciółki itd. Ty po prostu nudzisz się. Tak , wiemy...mąż niedostępny, mama nie żyje, przyjaciół nie masz. ;)

Gość gość
Slabe prowo. Redakcja kafe wymysla.

Gość gość
Jak karmiłam to dobrze sie odzywialam ale akurat wtedy przestalam karmic i okres wrocil. Boje sie o dziecko teraz. Oby bylo wszystko dobrze. Moglam zrobic test juz miesiac temu jak zobaczylam mleko w piersiach, ale nie myslalam ze jestem w ciazy.. Nie usne dzis!

Gość gość
Tez bym myslala, ze ktos zmysla jakbym to czytala. Nie chce mowic mamie, ani nikomu bo chce to jutro potwierdzic niz siac panike. Lepiej mi sie wyzalic do obcych. A mezowi powiem jak wroci o 23. Bo jak mu napisze sms to mi nie uwierzy i tak!

Gość gość
Marne prowo

Gość gość
Marne prowo

Gość gość
Zdaj relacje jak już będziesz na porodówce