Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mika92

Oddala się ode mnie przez uraz z przeszłości

Polecane posty

Gość Mika92

Witam. Piszę w związku z sytuacją, która towarzyszy mi od ponad miesiąca. Spotykam się, choć teraz można raczej stwierdzić że się spotykałam, z facetem który od dłuższego czasu mnie olewa, odtraca. Wynika to z faktu, gdyż w momencie gdy oboje zaczęliśmy się angażować on zaczął się oddalać. Rozmawiałam z nim o tym, wyraźnie dawalam do zrozumienia że widzę jak postępuje, nie chciał się spotykać, zaczął być mniej rozmowny. 2 lata temu zranila go kobieta, zdradziła z dwoma mężczyznami, oszukiwala a ostatecznie opuściła. Przyznał że to rozstanie wykonczylo go psychicznie przez co ma problem z zaufaniem innej kobiecie. Czułam jego miłość do mnie, na początku oboje staraliśmy się rozwijać tą znajomość i otwierać, poznawać. A teraz.. po jego wyznaniu, że musiał w pewnym momencie przystopowac bo wspomnienia i uraz wróciły, że musi przemyśleć pewne sprawy. Rozumiem że boi się angażować, ale z rozwiniętej znajomośc***ełnej miłości i namiętności sprowadził ja do kolezenskiej. Rozmowa to jego odpisywanie po 2 dniach lub kilku godzinach, tłumaczy to też tym że nie ma czasu. Potrzebuje po prostu czasu ale mam wrażenie że już mnie nie potrzebuje, nie chce. Podejmowałam z nim ten temat wiele razy, on tłumaczył że znacze dla niego dużo lecz po prostu boi się, wie że kolejnego rozstania nie mógłby przeżyć. Czy w takim razie to normalne, że odtraca kobietę która go pokochała? Czekanie i koleżeńskie rozmowy by poukladal sobie w głowie to dobry pomysł?

Gość gość
"zdradziła z dwoma meżczyznami" xxx naraz czy oddzielnie?

Gość Mika92
Nie wiem. To chyba nie ma znaczenia, ważne że zdradziła

Gość gość
Dorastam teraz do tego ze oni tez maja traume.. widac ze jemu tez zalezy tylko boi sie. Mam podobna sytuacje, i zawsze myslalam ze jak mezczyznie zalezy to zrobi wszystko zeby ja zdobyc. Widac zylam w innym swiecie. Trzeba pokazywac mu kazdego dnia ze zalezy, jak on nie pokazuje to ja pokazuje.

Gość gość
Jaka jego miłość do Ciebie? Gdyby się zakochał to zaryzykowalby (każdy ma jakieś smutne doświadczenia w przeszłości, jeden mniejsze, drugi większe), normalnie by się z Toba związał i Nie oddalilby sie. On Nie wygląda na zakochanego, może tylko tak mówi. Przecież to zawsze wiąże się z ryzykiem ze może nie wyjsc. Niejedna była już taka historia, facet nie chce się angażować, tłumaczy to trauma związana z była a potem nagle zakochuje się w innej, świata poza nią nie widzi i Nie ma juz takich rozterek ;). Po prostu Nie jesteś Ta Jedyna dla niego.