Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Makijaż dziecka na zabawę choinkową.

Polecane posty

Gość gość

Hej, Czy uważacie, ża umalowanie dziecka na zabawę choinkową to przegięcie? W zeszłym roku córka była przebrana za tacerkę zlat 20. Miała sukienkę z frędzami, boa z pór i pasujący do epoki makijaż. W tym roku poszła przebrana za królową śniegu więc prócz sukienki i korony z sopli, umalowałm jej buzię na blado + powieka na srebrno + biały brokat na skroniach, cyrkonie i białe sztuczne rzęsy z kryształkami. Teraz spotkałam się z opinią, że to błąd bo nauczyciele źle patrzą na takie dzieci umalowane. x Moja cóka to normalna dziewczynka. Na codzień chodzi normalnie ubrana, włosy w kucyk albo dwa warkocze. Bawi się lalkami i uwielbia koniki pony. Ale jak przychodzi zabawa choinkowa to uwielbia wybierać przebranie i sama chce umalować buzię. Do tej pory uważałam, że to nic złego. Po to są bale przebierańców, by dziecko mogło "poszaleć" ze strojem. Ale teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam. :(

Gość gość
Farbkami do twarzy można.

Gość gość
Tyle, że ja ją malowałam normalymi dorosłymi kosmatykami a nie kotki czy myszki farbkami do twarzy. Oczy, buzię, sztuczne rzęsy. Oczywiście wszytko pasujące do kostiumu - jako charakteryzacja. Choinka była we wtorek a dziś w szatni jedna z mam mi powiedziała, że dwie inne matki mi tyłek obrobiły, ze córkę umalowałam i, że już skreślona u nauczycieli.

Gość gość
Niektórzy są pojepani. Przecież to charakteryzacja, cześć stroju. Nie widzę w tym nic złego. Nawet jeśli były to kosmetyki dla dorosłych.

Gość gość
No mi się też wydawało to zupełnie niewinne. Na królową śniegu ją namalowałam bardzo bladym podkładem. Brwi i rzęsy białą maskarą. Powieka na skrzącym, srebrnym cieniem. Dokleiłam jej sztuczne białe rzęsy z kryształkami. I na skronie przykleiłam jej biały mieniący się brokat, płatki sztucznego śniegi u kilka drobnych krysztalków. x A te mnie obgadały jakbym jej burdelowy makijaż zrobiła i, że córka ma przechlapane u nauczycieli. x Zatkało mnie jak to usłyszałam.

Gość gość
A jakie kostiumy dla dzieci wybierałyście? Ja polecam http://www.zrownowazonebudownictwo.pl/rozrywka/zabawy-karnawalowe-wedlug-dzieci/ uważam, że charakteryzacja na zabawę choinkową jest OK, ale trzeba uważać, aby nie przedobrzyć; potem będą inne imprezy z malowaniem, potem kolczyki na całym ciele i tatuaże jeszcze w gimnazjum! A przepraszam, nie będzie już gimnazjów - więc jeszcze w szkole podstawowej!

Gość gość
Przeciez juz post