Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona2727

Czy to może być ciąża?

Polecane posty

Gość Ona2727

Witam,bardzo chciałabym zajść w drugą ciążę i z mężem się staramy, niestety przez jego prace -bardzo rzadko się kochamy.podczas tego cyklu do zbliżenia doszło w święta BN, w sylwestra i w nowy rok.okres wypada mi na najbliższą niedzielę. Cykle regularne 28-29 dniowe.zadnych przeziębien, przyjmowanych leków.pierwszy raz nie odczuwam żadnych bóli podbrzusza i mam ciągle mokro na bieliźnie/wkładce.dodatkowo objadam się słodyczami. niestety nie mierze temp. Czy można jakoś wcześniej poznać czy doszło do zapłodnienia?np po szyjce macicy?tak bardzo chciałabym dzidziusia,staramy się o niego jakoś pół roku i nic:-/

Gość gość
Szyjka powinna być wysoko i zamknieta. Kiedy masz termin @? Klara

Gość Ona2727
Okres powinnam dostać w niedzielę 14.01. Na test za wcześnie ale ja tak bym się cieszyła z tej ciąży że już nie mogę się doczekać. A czy ta szyjka już powinna się zmienić jeśli doszłoby do zapłodnienia?

Gość Ona2727
Sprawdziłam szyjke, kucajac, i jest twarda i raczej wysoko lub średnio bo opuszkami palców ja bez problemu dosiegnelam ale nie mogłam wyczuć żadnej dziurki ani niczego podobnego, mimo że chwilę macałam tą szyjke.z tego co czytałam to chyba może oznaczać że doszło do zapłodnienia :)

Gość gość
Może oznaczać Ale nie musi. Ja dwa dni temu miałam wysoki a dziś już nisko.dzis mój termin @ czyli obniża się na chwilę przed okresem. Zawsze możesz zrobić betę. Może juz wyjść. Klara

Gość Ona2727
Dzięki Klara za odpowiedzi :)staram się nie nakrecac ale każda kobieta która czeka na te dwie upragnione kreseczki, wie jakie to trudne.i naprawdę pomaga taka rozmowa z kimś, kto nie naskoczy i nie zbeszta tylko zrozumie ;-) To w takim razie będę czekać i obserwować :)z nadzieją ;-)

Gość gość
Tylko daj znać potem czy się udało czy nie. Klara

Gość Cleo1976
I dlatego własnie dobrze jest monitorować objawy płodności! Domowy test ciążowy powinien wyjść po 14 dniach.

Gość Ona2727
Zgadzam się z przedmówcą, jednak nie jest to takie proste, ponieważ mieszkam na wsi gdzie nie ma żadnych lekarzy prócz rodzinnego :/mąż zabiera samochód, którym mogłabym się dostać do miasta. Owszem są autobusy i busy ale mam niespełna trzy latka w domu i nie mam go z kim zostawić :/a nie wyobrażam sobie zabrać go do ginekologa. No jest pewnie do zrobienia ten monitoring ale trudne. Dziś z rana pobolewal mnie brzuch lekko i jak wstałam to przestał. Eh że to trzeba mieć tyle cierpliwości.

Gość gość
Witam dziewczyny staramy sie z mezem o dzidzusia juz staracilam dwie ciaze i jedna pozamaciczna. Cykle mam 29 dniowe wiec wzielam sie z mezem do pracy tylko ze on wyjezdza w 15 dc wiec przytulania byly 11 12 13 14 jak myslicie czy wyjdzie cos z tych przytulaskow jak owulacja mi wypada w 15 dc a on 14 wyjezdza

Gość gość
fusy po kawie i wróż. Dziewczyno,przeciez nikt rzetelnie nie odpowie na takie pytanie.

Gość gość
Wiem jestem ciekawa czy bedzie stosunek dzien przed owulacja to sa szanse czy ktoras tak zaszla

Gość Ona2727
Eh dziś po południu dostałam okres:( płakać mi się chce bo tak bardzo bym chciała drugiego dzidziusia i ciągle się nie udaje:(

Gość gość
Następnym razem się uda. Ja czekalam tak jak Ty na okres w sumie na jego brak. Dziś mam 3 dc więc mamy podobne cykle:-) Mam nadzieję że w tym cyklu nam się uda:-)

Gość Ona2727
Kurcze może pomogły by mi testy owulacjne. Czy któraś próbowała? Na all są takie lh vitam, czy coś. Może źle celujemy z mężem a testy by nam pomogły.juz jakieś pół roku się staramy i nic. Przy pierwszym dziecku zeszło nam prawie rok zanim się udało, nie chce znowu tyle czekać :(

Gość gość
Testy napewno nie zaszkodzą, a te z allegro są tanie. Z ich skutecznością tak różnie jedni polecają inni narzekają. Ja jeszcze w tym miesiącu spróbuję bez jak się nie uda to zamówię.