Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga244

Niemowlę chce pić tylko mleko zagęszczane!!!

Polecane posty

Gość Aga244

Witam. Mam problem z córeczką 6msc. Od 3 miesiąca pije zagęszczane mleko nutritonem ponieważ bardzo ulewala(tak polecił nasz pediatra). Po 4 miesiącu przestała już ulewac ,ale nie chce pić mleka bez zageszczacza... Podając jej normalne mleko(jest na nutramigenie) niechce pić.. nawet gdy jest bardzo glona.. dodam że soczki pije chętnie a przecież nie są gęste :/.... Już nie wiem co mam robić. Czytałam że ciągłe picie zagęszczanego mleka może skutkować problemem z nerkami. Proszę o jakieś sensowne rady :) pozdrawiam

Gość gość
Sprobuj powoli stopniowo przejsc do normalnego mm.

Gość Aga244
Chyba za wcześnie.. stwierdzono u niej skazę bialkowa. Nutramigen jej smakuje ale tylko zagęszczony pije....

Gość gość
Jak jest głupia, to niech głoduje

Gość Aga244
Hahahahahahhahahahaha a to dobre :D ,,jak jest głupia to niech głoduje ,, :D dziękuję za bardzo pomocna radę :/

Gość gość
Dziwne... a nie ma po tym zaparc ? No to jej stopniowo odstawiaj to

Gość Aga244
Kupki bywają twarde, ale nie zauważyłam zaparć. Próbuję odstawić już 2 miesiące ... Za każdym razem jest protest ,płacz. Próbowałam już zmieniać butelki, różne smoczki do butelek i NIC....

Gość gość
Musisz stopniowo. Coraz mniej zageszczacza.

Gość Aga244
Daje połowę zagęszczacza niż przedtem. Jeżeli dam mniej to już nie pije. Próbowałam wiele razy. Ten NUTRITON chyba ją uzależnił :P i w dodatku jest w huk drogi. 25zl za chyba 130 gram...

Gość gość
Nie nadajesz się na matkę. Nie rozumiesz że szkodzisz dziecku! Robisz to co chce niemowlę?! Bo płacze?! Ojej....Pal sześć nerki?! Nie dasz 2 posiłków to 3 łyknie.

Gość Aga244
Pediatra zaleciła w takiej sytuacji picie jak najwięcej herbatek i soczków między karmieniami. Poprostu napisalam tutaj żeby dowiedzieć się czy może ktoś to samo przechodzil i chciałby udzielić jakieś wskazówki. To że napiszesz że jestem beznadziejna matka to nic nie zmieni w moim życiu , bo wiem że jestem cudowną matka :)

Gość gość
U nas była identyczna sytuacja, nutramigen + zagęszczacz, mała też protestowała przy odstawieniu, ale dodawałam go coraz mniej i jakoś dałyśmy radę odstawić go całkowicie.