Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wspominacie nastoletni okres?

Polecane posty

Gość gość

Jakie macie wspomnienia z okresu gimnazjum/szkoły średniej? Myślicie o tych latach z nostalgią? Co najlepiej wspominacie? Pogadajmy :)

Gość gość
Ja z nostalgią wspominam jedynie okres dzieciństwa, tak do 13 roku życia.

Gość gośćczytam
piszcie.temat leci do ulubionych

Gość gość
O, a dlaczego tak?

Gość gośćczytam
bo tak a co w tym dziwnego, ze interesuja mnie wypowiedzi innych uzytkownikow?

Gość gość
Przepraszam, jak odpisywałam Twojej odpowiedzi jeszcze nie było. Mój post był kierowany do osoby która pisala o 12:30

Gość gość
Źle moje najgorsze lata w życiu. Po 20 odzylem

Gość gość
Bardzo dobrze, szalone, wesołe, wypełnione sportem, książkami i spotkaniami z przyjaciółmi lata.

Gość gość
Od czasów liceum super, to były piekne lata ;)

Gość gość
za to dziecinstwo do czasow liceum bardzo źle, niestety... Przemoc i te sprawy. Ale juz o tym zapomniałam naszczęście

Gość gość
12:40 opowiedz wiecej o czasie przed liceum

Gość gość
Nie wspominam.

Gość gość
Ja wspominam tak sobie - było fajnie, ale nie miałam jakieś szalonej młodości. Za to nastolatką byłam w okresie jak panowała moda na "emo" i tego typu rzeczy. Czasem stare zdjęcia przerażają :D

Gość gość
Ogólnie mam wrażenie, że to pokolenie które teraz jest między 20 i 30 rokiem życia miało zupełnie inną "młodość" niż nasi rodzice.

Gość gość
nie tragicznie,ale też nie wspaniale,zaczynał się w burdel w domu

Gość gość
chociaż nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i do wielu chwil bym wrócił

Gość gość
opowiadaj do jakich :) Ja mam trochę fajnych wspomnień, ogólnie to był okres głównie kręcący się wokół nauki (strasznie chciałam dostać się na dobre studia), ale było też trochę ciekawych "akcji"

Gość gość
Fajnie wspominam te czasy ;) jestem z rocznika 88, więc za czasów mojego liceum były dwie gruby ludzi: albo tzw. metale, albo skejci słuchający hip hopu. Ja należałam do grupy pierwszej, choc w złagodzonej wersji bo nie nosiłam glanów itd. ale ubieralam sie na czarno i obracalam glownie w tym srodowisku. Miałam tez chłopaka "metala" :P Czasem tesknie za tamtymi czasami

Gość gość
Ja jestem z późniejszego rocznika, więc za moich czasów byli już metale, goci, punki, dresy, skejci i tak dalej. Ja byłam bardzo mroczną gotką (dalej mam zdjęcia!), mój chłopak metalem :P

Gość gość
Beznadziejnie

Gość gość
Ja dzieciństwo mialam calkowicie przewalone wiec nawet nie chce wspominac. A gimnazjum tez bylo kiepsko bylam nielubiana w klasie ale liceum to najlepszy czas mojego zycia bylo super:-) mialam swietna klase swietnych znajomych oczywiscie bywaly jakies problematyczne sytuacje ale moglabym sie cofnac w czasie bez mrugniecia okiem:-)

Gość gość
do różnych najczęściej zwykłych,nawet bym się jeszcze raz obudził się na jeden dzień wtedy i poszedł do szkoły, fajnie byłoby jeszcze raz babcię jedną lub drugą odwiedzić ( może się przejadę w dzień babci),parę takich spacerów wspomnieniowych odbyłem w tym roku,nawet z kims ważnym dla mnie

Gość gość
Ja mimo wszystko nie chciałabym wracać, bo jednak jako dorosła osoba lepiej się bawię. Za to fajnie jest powspominać :)

Gość gość
ja nie mówię,że na stałe,ale na jeden dzień np.wstać jeszcze raz i rytuał odbyć

Gość gość
Słabo. Mieszkałam z rodzicami i dziadkami. Dziadkowie byli despotyczni, wszystko musiało być tak jak oni chcą. Wspominam wiecznie znerwicowaną matkę, która mi wszystkiego zabraniała bo babcia się krzywo patrzyła i urządzała jazdy mamie jak np. śmiałam wrócić do domu o 20, więc matka dla świętego spokoju robiła tak, jak babcia chce. Żeby nie słuchać gadania. A że ja byłam buntowniczą nastolatką, to odwalałam takie akcje, że mi teraz słabo, jak o tym pomyślę. Nie miałam za bardzo koleżanek wśród rówieśników bo wiadomo, gdy ktoś 20 razy gdzieś zaprasza a ty nigdy nie możesz to w końcu przestaną zapraszać, poza tym tworzą się różne grupy a ja nie należałam do żadnej, nie miałam z nimi wspólnych tematów. Jeden z wielu przykładów: gdy miałam 15 lat, koleżanki z klasy chciały iść w ferie do kina na 18 (wtedy był modny taki film o tańcu, nie pamiętam nazwy). Ja z nimi nie mogłam bo film się kończył o zgrozo, o 20! Cóż, załatwiłam sobie alternatywę. Zamiast o 18 spotkać się z innymi 15-latkami i o 20 wrócić grzecznie do domu, spotkałam się o 15 z facetem starszym jakieś 10 lat i o 17 grzecznie wróciłam do domu ;) Nie wiem co miałam wtedy w głowie, aż się sama dziwię, że będąc taką kretynką bez mózgu, wyrosłam "na ludzi". Odwalałam takie numery, że mi się teraz mózg lasuje na samą myśl, a mimo to jakoś skończyłam szkołę, studia, pracuję itd. rodzice oczywiście nie wiedzą o niczym, co wyprawiałam bo zawsze wszystko w białych rękawiczkach, a w domu przykładna córcia, co się nie odzywa nieproszona i chodzi jak w zegarku. Niby nie chodziłam głodna, brudna, miałam ciepły dom, czystą pościel, ciepły obiad. Ale i tak nie potrafię przywołać ANI JEDNEGO dobrego wspomnienia z czasów nastoletnich.

Gość gość
Ja dobrze wspominam liceum, miałam tam fajnych znajomych i z kilkoma koleżankami z gimnazjum chodziłysmy na imprezy. Taki fajny czas, bo już dużo mogłam, a prawie nic nie musiałam. Z gimnazjum z kolei mam złe wspomnienia, nie czułam się dobrze w klasie, trzymałam się tylko z trzema dziewczynami, tak na uboczu. W domu dzieciństwo miałam średnie, ojciec przez jakiś czas miał problem z alkoholem i klocil się z matką, to tez pogorszylo mi nastrój w gimnazjum, ale mam też dużo dobrych wspomnień z ojcem. Miło wspominam jak siedziałam w swoim pokoju, słuchałam muzyki i nic nie musiałam, jak tata zabierał mnie na wycieczki. Czasem bym do tych czasów chętnie wróciła, mimo że dorosłe życie tez mam fajnie ułożone

Gość gość
Bardzo fajnie wspominam gimnazjum i początek liceum, szczególnie w gimnazjum miałam fajna paczkę, pierwsze miłości, potem w liceum miałam burzliwy czas jeśli chodzi o chłopaków, dużo randkowałam i to było fajne, motylki w brzuchu i tak dalej. W maturalnej klasie poznałam mojego męża ale od tego okresu nie działo się już super bo mój ojciec zaczął mieć problem z alkoholem, rodzice mieli problemy finansowe przez co nie byłam na przykład na ani jednej 18tce klasowej. To już wspominam źle