Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Klaudynek240

Chora tarczyca? Wtf?

Polecane posty

Gość Klaudynek240

Pomóżcie plis! Trafiłam do lekarza z tsh 3,1 normy od ok 0,5- 4,5 a ct 3 i ft4 w normie choc dolnej granicy. Endo stwierdził niedoczynnosc zapisał euthyrox 25 , tsh spadło do 1,7 wiec zwiększył do 50 mg przez 3 mięs hormony ledwo drgnęły w gore a tsh 1,2. Zrobiłam ferrytyne wyszła 14 wiec zaczęłam brać sorbifer durules 1x1 . Brałam 2 miesiące...chyba krótko...i po tych 2 miesiącach tsh 0,010 a ft3 i 4 powyżej normy. Endo stwierdził przedawkowanie i zmniejszył dawkę do 25 mg. Po kolejnych dwóch miesiącach od niebrania żelaza I zmniejszenia dawki tsh 7,5 !!! A ft4 lekko poniżej normy a ft3 w normie .. Wydaje mi sie cos ze nie powinnam wogole brac euthyroxu nigdy ... Zamiast tego zwiekszyć konwersje uzupełniając żelazo i wit D , która miałam niby w normie ale dolnej granicy... Jak teraz mam wrócić do normy ? Czy moja tarczyca ruszy ? Brałam ogólnie leki 10 miesięcy. Jestem załamana bo chce zajść w ciąże a tu dupa...od roku nic i jeszcze te hormony gorsze niż przez leczeniem... Nie wiem co mam teraz robic... Moze ktoś tak miał ????

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować