Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie mnie nie akceptuja bo odstaje wyglądowo

Polecane posty

Gość gość

Tzn były normalne osoby w moim życiu ale większość to odczuwam taka niechęc tylko dlatego bo ubieram sie troche jak chlopak a nie w sukienki i malowidla.

Gość gość
Ile ty masz lat? 12? Ze sie przejmujesz co powoedza kolezanki. I desperacko szukasz akceptacji otoczenia? Po co? Juz nie przedsadaj z tym osstawaniem. Myslalby kto ze masz trzecie oko na srodky czola, a ty po prostu nosisz spodnie. Jest 2018 a nie 1818. To wyprowadz sie z zadupia w ktorym mieszkasz.

Gość gość
a ja myślę, że sobie wmawiasz bo większość kobiet nie nosi sukienek na co dzień i wiele się nie maluje. Chcesz się czuć wyjątkowa?

Gość gość
nie moze byc tak zle jak myslisz:) glowa do gory

Gość gość
W spodniach też można wyglądac seksownie i kobieco, to nie kwestia stroju a braku seksapilu, nie jestes po prostu kobieca, sukienka czy spodnie to bez znaczenia.

Gość gość
Nie akceptują cię za charakter a nie za wygląd, nie oszukuj się.

Gość gość
ale nie rozumiem, ja tez sie nie maluje w tygodniu a teraz poznalam ludzi na kursach wszyscy bardzo mnie lubia bo jestem kontaktowa, wyglad nie ma nic do rzeczy.

Gość gość
Niestety nie zmyslam, zachowuje się normalnie jak większość ludzi. Tutaj chodzi tylko o moj styl.

Gość gość
Kazda osoba o paskudnym charakterze jaką znam zwala niechęć innych na swój "unikatowy" wygląd.

Gość gość
A jaki to jest paskudny charakter?

Gość gość
Zależy od osoby, ogólnie jest to zestawienie cech które sprawiają, że nie chcesz z dana osobą przebyć i jednoczesny brak specjalnych zalet które sprawiałyby, że warto byłoby się użerać z wadami. Oczywiste cechy to bycie w wrednym, podłym, plotkowanie o innych itd. mniej oczywiste cechy to wieczne narzekanie, oczekiwanie pomocy od innych albo ciągłe robienie z siebie centrum uwagi. Podam Ci przykład. Jestem "starą gotką" (czyli już dawno nie nastolatką) i mam dużo znajomych którzy wyglądają zupełnie nie tak jak "powinny" wyglądać normalne, dojrzałe osoby. Jednak większość nie narzeka na złe traktowanie. znam za to kilka gagatków które ciągle ktoś "dyskryminuje" albo jest "niemiły" za ich styl, bo przecież fakt, że nawet wchodząc do sklepu nie mówią "dzień dobry" nie wpływa na to jak są odbierani. Najłatwiej jest zwalić na wygląd i to jak inni go odbierają.

Gość gość
Tylko że ja nie robię tego co tu opisujesz, ten temat to wyjątek bo nie widze innego powodu dla którego tak jest. Szanuje ludzi, uśmiecham sie i normalnie rozmawiam. To o co chodzi?

Gość gość
Nie wiem, musisz sama się zastanowić. Może napisz jak ta niechęć wygląda? Bo równie dobrze to może być w Twojej głowie. Znam ludzi którzy mają taki styl, że ciężko jest określić ich płeć, a nikt im nic złego nie mówi.

Gość gość
Bredzisz autorko. Ja chodze glownie w spodniach i nigdy sie nie spotkalam z dyskryminacja.

Gość gość
autorko a napisz mi jaka jestes z wygladu? gruba chuda? uwazasz sie za ladna?

Gość Wwujek dobra rada
zmień ludzi bo mają ze sobą problem oni. a nie ty

Gość gość
Ani gruba, ani chuda, taka normalna budowa, bmi w normie, brzydkiej twarzy nie mam.

Gość gość
Ja też wyglądam inaczej i zawsze wyglądałam bo nigdy nie akceptuję żadnej aktualnej mody, sporo ciuchów tworzę sobie sama. U nas moda traktowana jest jako coś sztywno obowiązującego bez żadnej alternatywy. Polki jak się wbiły kilka lat temu w rurki i legginsy tak twardo z nich nie wychodzą od małych dziewczynek po stare babcie. Żałosny wygląd.

Gość gość
Rzadko widuje kobiety ubrane w sukienki czy w spódniczki. Ja myślę, że tu chodzi bardziej o Twoją postawę, zachowanie. Zadaj sobie pytania: Jak idziesz czy siedzisz, czy masz wyprostowaną sylwetkę czy się garbisz? Idąc ulicą spoglądasz pewnie przed siebie czy patrzysz w chodnik? Gdy mijasz ludzi - patrzysz im w oczy czy uciekasz wzrokiem gdzie popadnie? Na moje oko tu nie chodzi o Twój wygląd tylko o pewność siebie. Ty siebie nie akceptujesz, nie kochasz a oczekujesz, że inni ludzie będą Cię akceptować.

Gość gość
Może masz i racje. Nie oczekuje że będą mnie kochać ale tego że beda mnie traktować na równi z innymi

Gość gość
to jak cię teraz traktują?

Gość gość
Jak kogoś gorszego, takie odnosze wrażenie.

Gość gość
podaj przykłady, bo naprawdę mam wrażenie, że masz kompleksy i po prostu wymyślasz