Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AgaG32

przyciełam naszej funi wąski i mąż na mnie nakrzyczał

Polecane posty

Gość AgaG32

Mamy kotka Funie i ma już pół roku i postanowiłam jej przyciońć wąsy, bo miała za długie i takie brzydkie. Jak Tomek wrócił do domu to na mnie nakrzyczał że tak nie wolno i że teraz Funia na pewno zdechnie. Nie wiem czemu miałaby zdechnąć skoro wcale ją to nie bolało. Czy te wąsy jej odrosnął?

Gość gość
moze wech jej sie pogorszyc. ales ty glupia

Gość gość
Wąsy to czujniki idiotko biedny kot :(

Gość AgaG32
Jakie znowu czujniki co ty piepszysz głupia pindo.

Gość AgaG32
co za bzdety otwieram ten link i o jakichś skunksach i czipowaniu psów. A morde to niech ci obije twuj mąż, jeśłi go masz.

Gość gość
Polecam słownik ortograficzny kretynko

Gość gość
"przyciełam naszej funi wąski" A jak ja bym ci przyciął palce?

Gość gość
Idiotka. Wasy sluza kotu do oceniania odleglosci. Moze tobie wyciac blednik i obciac c***alce. Nie umrze, ale bedzie cierpiec. Skad sie biora tacy glupie jak ty?

Gość AgaG32
ja się pytam do czego kotom takie długie wąsy, a wy do mnie z ryjem. faceci też obcinają wąsy i mu odrastajom.

Gość gość
Każdy właściciel kotów wie, że nie należy im przycinać wibrysów. Wszyscy stosują się do tej zasady, chociaż rzadko kiedy dobrze znają konsekwencje, jakie może to spowodować. Naukowcy przeprowadzili badania, które wykazały, że koty bez swoich wąsów nie są w stanie normalnie funkcjonować. Tracą swoje umiejętności oceny szerokości otworów, przez co często zdarza im się utknąć w nietypowych miejscach. Nie potrafią także dobrze ocenić odległości, dlatego zdarza im się nie doskoczyć do obranego celu i przypadkowo spaść. Koty tracą swój zmysł równowagi podczas stania i poruszania się – jest im o wiele trudniej np. biec prosto. Są zdezorientowane, często zdarza im się upaść bez powodu, nawet idąc powoli. Znika gracja ich ruchów, częściej wpadają także na stojące blisko nich przeszkody. Uszkodzone wibrysy odrastają w trakcie 2-3 miesięcy, o ile nie został uszkodzony mieszek włosowy. Spróbujcie sobie jednak wyobrazić, jak bardzo koty muszą się przez ten czas męczyć. Jeżeli jest on udomowiony i porusza się tylko po mieszkaniu prawdopodobnie nie grozi mu poważna szkoda. Jednak koty będące na wolności bez swoich wąsików są zagrożone i może im się zdarzyć wiele krzywd. Dlatego zawsze pamiętajmy o tym, aby delikatnie obchodzić się z wibrysami i przestrzegajmy innych, zwłaszcza dzieci, aby nigdy nie próbowały ich obciąć lub uszkodzić

Gość AgaG32
O kużwa tego nie wiedizałam. To znaczy że Funi wąsy odrosną i już bedzie ok? Jaki to mieszek niby miałabym uszkodzic. Aha i Funia mieszka w domu ale też wychodzi na podwurko, to mam jej teraz nie wypiszczać? Bo Tomek powiedział, ze lepiej to od razu do weterynarza i chyba uśpić.

Gość gość
1/10

Gość gość
Mieszek z jajkami ! Mąż ci nie pokazał jak wygl. Mieszek z jajkami ???

Gość AgaG32
Chyba nie umiesz czytac. wczoraj wyraznie napisałam, ze mamy kotke, to znaczy ze nie ma zadnego mieszka. a o mieszek mojego męza to ty sie ni staraj idiotko!!!

Gość AgaG32
Tomasz odemnie odszedl,spakowal Funie Mirrino (takie ma nazwisko) i wyjechal do rodzicow porzucajac mnie:( stwierdzil zejestem pustakiem a ja wcale pustakiem przeciez nie jestem bo z pustakow domy sie buduje i tez noo ten tego płoty takie pustakowe z pustaków pustakowych sie stawia prawda?. Wogole nazwal mnie śledziowym smrodliwcem:( przeciez podmywam sie na dole co piątek i całą pusie myje a nie tylko kawałek:( wogole to zdradzilam go z jego kumplem i bratem i to tez sie dowiedzial i patrzal na mnie jakbym byla jakąś Qrwą a ja nią nie jestem bo nawet na nazwisko mam inaczej. Wogole moj tata jutro przyjdzie mnie pocieszyc ale chcialabym zeby pocieszyl mnie tak samo swoim pindolem jak to Tomasz robil zawsze. Wogole to wy wszyscy jestescie nie na moj poziom i leczcie sie w klinice jakiejs gdzie glowy leczą czyli Raryngolokja. Zaluje ze dalej do szkoly nie poszedłam bo moglam zostac slynną adwokatką jak ten adwokat Rambo czy jakos tak i bym was fszystkich zaaresztowala za propagande bo fusia nie ma mieszka ani jąder bo jest dziefczyną i ma pindolinke ktora w sumie tez pachnie rybą podobnie jak moja ale ro chyba dlatego ze wczoraj na kolacje paprykarza szczecinskiego my jedlim. Ide stont bo jestescie choży