Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co to jest czysta miłość? Kiedy jest się ze sobą z uczucia a nie z innego powodu

Polecane posty

Gość gość
Miłość i inne dysonanse :D

Gość gość
Bo większość wierszy, piosenek jest o motylkach, uniesieniach, tęsknotach a nie o miłości.

Gość gość
Pary, które ja znam. On Hiszpan, ona Polka. Oboje niezbyt znają angielski, a przecież komunikują się w nim od roku. On jest brudasem, potrafi nieumyty jechać w gości w koszulce, w której spał. Inna para: on nie potrafi sobie zrobić nawet kanapek do pracy. Ona skacze wokół niego, pierze, gotuje, sprząta. Oboje pracują zawodowo. Ona ciągle narzeka, że tylko ona daje dużo z siebie w tym związku, ale nic nie dostaje w zamian. On opowiada wszystkim dookoła, czego to nie zrobi na ich rocznicę, która nadchodzi. Dzień rocznicy: nie zrobił nic. Ona upiekła mu ciasto i zrobiła dobry obiad. Inna para: on ją wyzywa przy wszystkich od grubych świń (którą faktycznie jest). Ona, żeby uderzyć w jego ego, krzyczy, że go zdradziła. On się śmieje, bo kto by ją chciał, kto by się nie brzydził. To tylko trzy przykłady, a jest tego dużo dużo więcej. PS. Te trzy moje koleżanki żałują mnie, że w wieku 30stu lat nie jestem w związku. Już wolę być sama, niż się męczyć "z miłości".

Gość gość
23:56 to już jakaś patologia... Związek to układ wzajemnych korzyści i drogi do wspólnego, społecznie narzuconego celu (założenie rodziny, posiadanie potomstwa). Jeśli ludzi połączy faktycznie bardzo silna romantyczna miłość, to niejako byliby oni odizolowani od świata, a przecież już sam internet, komunikatory, Facebook, wymagania jakie stawia życie, to wszystko odziera z tej romantyczności. Większość ludzi poprzez wiązanie się z kimś zawiera kompromis z oczekiwaniami społecznymi. Ale wiem że można się zakochać i to jest piękne, tylko nie na zawsze.