Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lekarz nie chce mi diac l4 na ciaze do kogo moge to zglosci

Polecane posty

Gość gość

Poszlam i poprosilam o zwolnienie bo jestem w pierwszych tygodniach ciazy. Powiedzial ze nie. Co teraz? Czy ja moge go zlosci?

Gość gość
a jaki powód do zwolnienia? krwawisz? masz ciężką fizyczną pracę? wymioty od świtu po zmierzch, czy cierpisz na ciążowe lenistwo?

Gość gość
Podejrzewam u siebie zagrozenie ciazy.

Gość gość
Moze jeszcze za wczesnie na zwolnienie w ciazy. Ja dostalam od 8tc bo pojechalam do niego z krwawieniem

Gość gość
na jakiej podstawie to podejrzewasz? czym uargumentował odmowę lekarz? badał cię? który tydzień? napisz coś więcej, bo nic nie wynika z tego co piszesz

Gość gość
Idz prywatnie do lekarza. Prywatnie kazdy Ci da

Gość gość
na zwolnienie w ciązy nigdy nie jest za wcześnie pod warunkiem, ze są ku temu PODSTAWY. ja byłam na L4 już w 5 tyg. Powód - zbyt wysokie ciśnienie i krwawienie.

Gość gość
Idź do innego ginekologa, możesz nawet do zwykłego internisty, ale oni dają zwolnieniacna krótko. Jestes w ciazy k nie warto w tym stanie narażać się na stresy w pracy, promieniowanie komputera. Jestem na zwolnieniu od 13 tygodnia.

Gość gość
Slyszalam ze niektorzy lekarze dopiero uznaja ciaze jak zaczyna bic serduszko moze to jeden z takich

Gość gość
dziewczyny nie rozpedzajcie się z tymi radami. Coś mi się wydaje, że panience nie chce się po prostu pracować i chce naciągnąć lekarza na L4. A moze się mylę. Napisz autorko dlaczego podejrzewasz u siebie ciążę zagrożoną, czy lekarz cię badał i gdzie pracujesz.

Gość gość
Ale to tak czesto jest - lekarz nie widzi podstaw do zwolnienia, a pracodawca nie ma jak zmienić stanowiska pracy i wysyła na zwolnienie, którego lekarz nie chce dac. Mysle, ze to prowokacja, bo kto madry pisze, ze podejrzewa u siebie zagrożona ciąże, ale lekarz nie i nie dał zwolnienia?

Gość gość
gość dziś No tak, bo promieniowanie komputera w pracy jest bardzo szkodliwe ale tego w domu juz nie ;)

Gość gość
ja też myślę, ze laska coś kręci, albo prowo. bo jak ktoś podejrzewa u siebie ciąże zagrożona, a lekarz nie chce dac zwolnienia, to szuka innego, a nie zastanawia się jak go pomścić i gdzie to zgłosić :-)

Gość gość
na syndrom ciążowego lenistwa sporo kobiet choruje, a potem biadolenie, że nie mogą zrzucić dodatkowych kg po ciąży hahah

Gość gość
Do roboty a nie siedzieć na d***e! Leniwa krowa umiała rozłożyć racice a pracować to nie ma komu

Gość gość
To prowo. Dajcie spokój:)

Gość gość
Powiedz innemu ginekologowi, że masz ciężka pracę fizyczna i musisz dużo dźwigać.

Gość gość
ciąża nie jest chorobą. Poza tym umiarkowany ruch w ciąży jest bardzo wskazany.

Gość gość
Ja rodze za tydzień w czwartek, mam cc drugie. W domu trzylatka i pracuje dalej jako kosmetyczka. Do soboty pracuje . Nie czuje się jyz za dobrze ale padlabym z nudow na l4 :/

Gość gość
Mądry lekarz. Wie, że na samą ciążę nie daje się L4 tylko na chorobę lub jakieś zagrożenia w ciąży. W domu będziesz leżeć plackiem czy jak?

Gość Prawygrześ
Co za lekarz, zadzwoń tutaj przedstaw się opisz sytuację i oni zajma się tym. Nie daj się konowałowi! 22 560 16 00

Gość gość
Zaraz zaraz...jak to naciągnąć lekarza na l4... smiechlem. Lekarz z naszych podatkow ma ciepła posadke a kobieta nie może sobie pozwolić na odpoczynek w ciąży, mimo że odprowadza składki? Zalosne.

Gość gość
ma dzwonić do centrum obsługi telefonicznej? serio\/