Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy byłam chroniona? Proszę o odpowiedź, bo oszaleje!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Brałam ovulan (miałam wybrane tylko 15 tabletek, ale okropnie się czułam) do środy, lekarz zalecił mi zmianę na sidretella 30 bez robienia przerwy. Więc w czwartek wzięłam pierwszą tabletkę. Lekarz twierdził, że cały czas jestem chroniona, więc dziś (sobota - przyjmne 3 tabletkę) współżylam bez dodatkowych zabezpieczen z mężem do końca. I teraz mam ogromne obawy, czy nie znajdę w ciążę. A dodam jeszcze że jestem 3 mc po porodzie i się strasznie boję. Błagam o odpowiedź.

Gość gość
trza było w drugą dziurkę

Gość gość
Dziękuję bardzo za odpowiedź, z złośliwości. Pozdrawiam

Gość gość
Trzeci miesiąc po porodzie i bierzesz tabletki anty? Skoro lekarz ci powiedział że byłaś chroniona .... W końcu przerwy nie miałaś.

Gość gość
Tak, odetchnij!

Gość gość
Tak biorę tabletki, najpierw ovulan dla karmiących (tragicznie się czułam i straciłam między czasie pokarm), a teraz te drugie biorę. Lekarz niby powiedział, że jak nie zrobię przerwy tylko przejdę z tabletek na tabletki to jestem chroniona. Ale ja doczytalam, że niby jak z mini pigułki się przechodzi to trzeba się dodatkowo zabezpieczyć, tylko że po fakcie to przeczytałam. I teraz nie wiem czy zaufać w to co mówił lekarz czy panikowac. Dziękuję za każdą odpowiedź.

Gość gość
Najpierw się czyta ulotkę. Też Przechodziłam z minipigułek na dwuskładnikowe ale nie byłam na szczęście w ciąży po prostu nie moglam dwuskładnikowych. I mimo że że słabszych na mocniejsze to 7 dni należy stosować dodatkowe zabezpieczenie. W innym wypadku może ale nie musi się wpaść. Ochrona jest zmniejszona bo organizm się przyzwyczaja.

Gość gość
Czyli teraz zostało mi tylko czekać i zrobić test niestety.

Gość gość
Boz kobieto, mysl, zaufaj lakarzowi i uspokoj sie bo zawalu dostaniesz! Wszystko jest ok, ok, rozumiesz!

Gość gość
Właśnie tego się boję, że zejdę na zawał. Oczywiście kocham dzieci, ale w tych czasach mi starczy to co mam. Jeszcze raz dziękuję za informację i pozdrawiam serdecznie

Gość gość
To myśl. Na przyszłość najlepsza rada.

Gość gość
Wiem, ale jestem tylko zwykłym człowiekiem, każdy ma prawo zrobić coś źle. Ja się tu do tego przyznaje, wcale się nie bronię, bo to moja bezmyslnosc. Dlatego prosiłam o poradę, czy ktoś też miał takie przejście z tabletek i lekarz twierdził, że jest zabezpieczony.

Gość gość
Możesz być w ciąży. W ulotkach jest to napisane jak byk. Przechodząc z 1 składnikowych na 2 składnikowe należy się zabezpieczać przez kolejne 7 dni

Gość gość
Karmienie piersią opóźnia owulację, czy nie wystarczyłaby obserwacja i stosowanie naturalnej metody regulacji poczęć. Czy te tabletki są w ogóle potrzebne. Na pewno nie pozostają one obojętne dla mamy i dziecka. Pozdrawiam i proszę się tak nie stresować, Teresa

Gość gość
Dziękuję bardzo wszystkim za odpowiedź. W ciąży nie jestem.