Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plamienie a test ciążowy pozytywny

Polecane posty

Gość gość

Witam, nurtuje mnie taka sprawa: około 11 stycznia (najpóźniej) powinnam dostać miesiączkę, jednak się nie pojawiła. W niedzielę 14 stycznia zaczęłam delikatnie plamić i byłam przekonana, że to początek okresu. W poniedziałek jednak okres się nie pojawił tylko nadal delikatnie plamiłam więc zrobiłam test ciążowy. Wyszedł pozytywny. We wtorek plamienia delikatnie się nasiliły ale nadal wystarczała tylko wkładka. W zasadzie te plamienia są naprawdę nieduże, przy podcieraniu się kilka niteczek gęstego brązowego śluzu. Powtórzyłam test ciążowy we wtorek i wynik znów był pozytywny. Dziś rano (środa) po skorzystaniu z toalety na papierze była plamka już nie śluzu tylko czerwonej krwi. Teraz znów delikatne plamienie na brązowo (pojedyncze niteczki brązowego śluzu - zwłaszcza przy podcieraniu po sikaniu). Naczytałam się, że takie plamienia mogą zwiastować poronienie i powiem szczerze, że strasznie się boję. Wczoraj zadzwoniłam do lekarza i poinformowałam go o dwóch testach pozytywnych i o tym, że plamię i to mnie niepokoi ale wizytę zdołał mi ustalić dopiero na piątek po południu. Czy faktycznie jest się czego bać? Czy może powinnam spokojnie czekać do wizyty?

Gość gość
Czekaj. Lekarz to nie cudotwórca. Po poronieniu test również wyjdzie pozytywny. Zrobi ci usg na wizycie jeśli będzie ciąża to dostaniesz leki.