Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćsc

Jakie mięso jecie i gdzie je kupujecie?

Polecane posty

Gość gośćsc

Wieprzowine, wolowine, kurczaka, indyka czy cos innego? Podobno najzdrowszy indyk bo byle czego nie je.. wieprzowina i drób nafaszerowane antybiotykami i pasza... Wolowina droga... Jaki rodzaj miesa najczesciej jecie? Kupujecie u rzeznika w sklepie czy zdaza sie w markecie typu lidl?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W dobrych małych sklepikach. Kazde z wymienionych mięs.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W zaprzyjaźnionej masarence ze sprawdzonego źródła. Każde z wymienionych mięs plus wędlina

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najczęściej królika, jagnięcinę, wieprzowinę i kaczki. Rzadziej wołowinę, perliczki, dziczyznę. Za indykiem nie przepadamy, ale czasem pierś też bywa. Kurczaki rzadko, nawet te "super hiper" nijak się mają do tego, co pamiętam z dzieciństwa, więc choć tanie to szkoda pieniędzy, jak już to najczęściej skrzydełka na grilla. Kupuję różnie, w supermarkecie, w sklepiku zrzeszającym regionalnych producentów, u rzeźnika. Dziczyznę mamy od teścia. Aha, i całkiem sporo jemy podrobów wszelkiego rodzaju.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tylko kurczaki, ale sama hoduje. Poważnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To zależy. Przeważnie kupuje u rzeznika, ale zdarza się że kupię też w markecie. Kupuje różne mieso: wieprzowine, wołowine , cielęcine . Jedynie mięsa koziego i królika nie kupuje, bo mam od babci z farmy. Uwielbiam królika :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W markecie! Czasem za polowe ceny! Jezeli chcesz miec gwarancje ze mieso jest w 100% z "dobrej hodowli" to musisz pojechac i kupic od chlopa bezposrednio, a najlepiej calego byczka i sama go wychowac i oprawic:x Te male sklepiki maja taka sama jakosc miesa co markety, tylko z pominieciem hurtowni i innych posrednikow! Temu cena nizsza. Pomijajac juz fakt ze takie duze Tesco czy inne Auchan kupuje w ilosciach masowych, a hurtownik wezmie kilkadziesiat kg. Ba do tego, takie wielkie markety maja czestsze kontrole i osoby odpowiedzialne za jakosc miesa! Dla nich wyrzucic 20 kg piersi z kurczaka ( bo sie nie sprzedala) zaden wydatek! Dla malego sklepiku to ogromna strata i mieso czesto jest mrozone! Nie zeszlo w sobote, zamroza do poniedzialku. Kilkakrotnie udalo mi sie kupic w pol zmrozone mieso, wedline ktora juz ledwo dychala( albo z takim zielonkawym fosforyzujacym nalotem- cokolwiek to bylo), parowki juz ze sliska folia ,w malych sklepikach. W duzym Tesco nigdy nie spotkalam sie z tym, za to czasem widuje pania pakujaca- porcjujaca mieso,wedline, kielbase z napisem " krotki termin przydatnosci"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gosc 11.43 A moglabys napisac wiecej o podrobach? Jakie dokladniej kupujesz i co z nich robisz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lady    Love
Ale przyznam, że najbardziej lubię portugalskie zwisy:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Często kupuję mięso od firmy www.borowinabroszki.pl, która ma swoją siedzibę w województwie łódzkim. Zajmują się produkcją mięsa wołowego i wieprzowego. Swoje produkty sprzedają zarówno w hurcie jak i w detalu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najczesciej kupuje cielecine i wolowine, duzo rzadziej mieso wieprzowe, ryby i drob. Kupuje roznie, czasami u rzeznika czasami w markecie, ale zawsze biore mieso z etykietka "bio", "bez antybiotykow" i "z wolnego wybiegu" Mieszkam za granica i raczej moge w etykietki wierzyc bo kontrole sa bardzo ostre.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sama sobie hoduje. Kroliki,indyki,brojlery

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Od rzeznika wołowinę, cielęcine i indyk, czasem wieprzowine, dziczyzne od szwagra, brojlery od siostry, ryby z kutra , mieszkam blisko morza i facet przywozi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
My najczęściej stawiamy na białe mięso, a drób kupujemy ze sprawdzonych źródeł. Najlepiej wybrać się bezpośrednio do zakładów przetwórstwa, gdzie dostaniecie świetnej jakości produkty, w bardzo przystępnych cenach. Sprawdźcie tutaj http://www.resdrob.pl - warto!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×