Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki odkurzacz dla alergika?

Polecane posty

Gość gość

Jaki odkurzacz polecacie dla alergika? Tak wiele teraz jest ich na rynku, że nie wiem na co się zdecydować. Myślałam nad marką Thomas. Znacie ? Polecacie? Jak sobie radzicie w domu a alergią u dzieci? Dla mnie to świezy temat i każda rada cenna..:(

Gość Silver138
Tylko i wylącznie z filtrem wodnym.Do tego stosowałem urządzenie do czyszczenia powietrza marki Amcor.lampa UV zabija bakterie,jonizator powietrza i x3 filtr hepa.Po okolo roku czasu ,corka doszła do normy.Urzadzenia sprzedałem

Gość gość
Nie wiem czy Ci to pomoże, ale napisze moje spostrzeżenia - mam w rodzinie osobę uczuloną na sierść kota; No i kota oczywiście. Zawsze był z tym kłopot - alergik wytrzymywał u mnie ok godziny :( Wiec dramat... Ostatnio przyjechał, wysiedział ponad 2 i mówi, że jest ok. Zaczęłam się zastanawiać i zrozumiałam, ze od kilku miesięcy nie używam zwykłego odkurzacza (co wzbija roztocza w powietrze) a rumby. Może to jest jakiś pomysł?

Gość gość
No wiesz nie od razu ktoś będzie zdzierał wszystko do zera bo alergia. Równie dobrze, można powiedzieć, że łóżko to siedlisku kurzy, miś, poduszka. Nie możemy ograniczać dzieci ze wszystkim. Alergia to i tak utrapienie. Ja mam Thomasa i chwalę go sobię. Szybko mi idzie z myciem filtra i całą tą obsługą. Częściej sprzątam, odkurzam codziennie, częściej piorę. Z Alergią da się życ ;)

Gość SabinexMat
Ja mam Eelectrolux i9 Pure. Jest o tyle dobry, ze mozesz go po prostu wlaczyc jak nikogo nie ma w domu :) przez apke. Wiec nadaje sie idealnie dla alergikow o czym przekonala sie moja mama ;)

Gość denka43
@SabinexMat przymierzam się do zakupu takiego robota electrolux pure i9, jestem mamą małego alergika i przydałby taki sprzęt w domu, chyba wybierzemy się w weekend do media expert ;)

Gość gość
Tylko wodny. Można kupić używany Rainbow za ok 2 tys z gwarancją. Poznań serwis Rainbow Budzich. Znajdziesz w google

Gość malwinaod112
Dla alergika najlepszy będzie wodny, ale to nie znaczy, że inne się nie nadadzą. Poczytaj jakiej porównanie (ja np. korzystałam z tego http://facetomania.pl/ranking/odkurzaczy ) i wybrałam właśnie wodny.

Gość lillinka
wiesz co, u mnie mąż jest alergikiem a mamy roombę 896 od irobot i powiem, że się sprawdza lepiej niż myślałam. plus jest taki, że nie robi kurzu, to wszystko nie 'fruwa', a dwa, sprząta dokładnie i szczerze mówiąc częściej niż ja miałam ochotę zwykłym odkurzaczem :)

Gość gość
"kaska"

Gość gość
cytując: No wiesz nie od razu ktoś będzie zdzierał wszystko do zera bo alergia. Równie dobrze, można powiedzieć, że łóżko to siedlisku kurzy, miś, poduszka. Nie możemy ograniczać dzieci ze wszystkim. Alergia to i tak utrapienie. Ja mam Thomasa i chwalę go sobię. Szybko mi idzie z myciem filtra i całą tą obsługą. Częściej sprzątam, odkurzam codziennie, częściej piorę. Z Alergią da się życ tak własnie myslałam jak to czasowo z myciem sie schodzić może. ? ale skoro szysbko, to dobre info.

Gość KatarzynkaP
Hmmm , ja mam taki odkurzacz wody , bezworkowy . Dokladnie nie mżna tak ograniczać strasznie dziecka. Co moge powiedzieć. Bardzo przydatnym urządzeniem jest po prostu oczyszczacz powietrza i to jeszcze najlepiej z nawilzaczem https://goodair.pl/sklep/sharp-kc-d60euw/

Gość zmienna0
Ja myślę, że do domu z małymi dziećmi to taki najlepiej bezworkowy i bezprzewodowy. Odpowiedni byłby Rhapsody marki Hoover dlatego, że jego pojemnik opróżnia się bez kontaktu z kurzem. Przy maluchach to jest bardzo higieniczne i zdrowe (np. alergia) . Poza tym nie ma ryzyka potknięcia lub zaplątania się w kabel.

Gość gość
A co myslicie o electrolux pure f9 ? to odkurzacz pionowy, bardzo nowoczesny, ma akumulator i z opcją filtrującą powietrze co jest idealne dla każdego alergika. U mnie w domu jest podstawą każdego sprzątania, można go kupić w media expert

Gość Mama Marzena
Przymierzam się do zakupu tego odkurzacza F9, podobają mi się jego funkcje, a mamy właśnie alergika w domu ;)

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

dla alergika to najlepszy taki odkurzacz który sam sprząta gdy nikogo nie ma w domu - osobiście polecam irobot roomba 980

Gość domanscy

u nas przy córce alergiczce najlepiej sprawdza sie irobot e5, od kiedy go mamy alergia się wyciszyła, a odkurzanie odbywa się gdy jesteśmy w pracy/ szkole. super

Gość Natalka

Sama od kilku lat męczę się z alergią. Ciągłe kichanie jest męczące dlatego szukałam odpowiedniego odkurzacza. U koleżanki widziałam Roombę i sama też chciałam mieć takiego robota – ja wybrałam taką, że mogę myć pojemnik na śmieci z kurzu bo to było dla mnie najważniejsze. Odkurzacza już nie kupowałam bo nie ma takiej potrzeby.

Gość kapucyniak

zaraz wsadzam siusiaka do odkurzacza i włączam ssanie

Gość Jola

Mam roombe e5 i alergika w domu. Odkurzacz wjeżdża nawet pod łóżko, nie muszę się martwić kurzem ani sierści kota. 

Gość Iga

dla alergika tylko taki z filtrami hepa, ma je roomba 980 i ten polecę

Gość Patrycja

Dla alergika zdecydowanie coś z filtrami HEPA, roomba je posiada. Ja sobie chwalę 

Gość Zuzanna125

Jak poprzednicy polecę robota sprzątającego. Ma bardzo dobre filtry, które zatrzymują kurz i roztocza, do tego wciska sie pod nasze meble więc nie musze sie meczyć przy ich podnoszeniu. zdecydowanie na plus

Gość marika

ja mam od teesa, mam w domu az dwoch alergikow, a ten odkurzacz sie sprawdza

Gość taka
Dnia 7.10.2019 o 22:45, Gość marika napisał:

ja mam od teesa, mam w domu az dwoch alergikow, a ten odkurzacz sie sprawdza

A jaki mdoel?

Gość olko
Dnia 9.10.2019 o 14:35, Gość taka napisał:

A jaki mdoel?

Ja mam Smart VAC i super daje rade. To tn co sam jezdzi po chacie.

Gość Roma

U nas super sprawdza się roomba z filtrami HEPA. No i worków nie ma