Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak sobie radzić w życiu bez męża, finansowo i nie tylko...

Polecane posty

Gość gość
Nie ma. Jestem w trakcie załatwiania formalności w sądzie.

Gość gość
Choc i tak moja sytuacja niewiele się zmieni bo ordynator zapowiedział że oni wystąpią wtedy o pieniądze za pobyt męża-mają prawo zabrać 65% renty.

Gość gość
Czy opcja zamieszkania z dzieckiem z mamą lub teściowa oraz wynajem waszego mieszkania komuś wchodzi w grę?

Gość gość
Mama za daleko mieszka. A teściowa nie bardzo ma warunki, poza tym hmmm tego już bym psychicznie nie wytrzymała, ona by mnie do grobu wpedzila. Za każdym razem jak z nią rozmawiam to placze, nie raz wręcz wpada w histerię. Dla niej mój mąż już nie żyje, uważa że te wszystkie zabiegi i rehabilitacje są bez sensu i powinnam dac mu odejsc z godnością...

Gość gość
Libed zanim się wypowiedz to przeczytaj temat kretynko. Autorko czemu sprawa o rentę jest w sądzie?

Gość gość
Żeby starać się o rentę muszę zostać kuratorem męża. Dowiedziałam się ze renta mu przysługuje w połowie ubiegłego roku. Poskladalam wszystkie papiery i czekałam na sprawę... Na tydzień przed terminem zostałam odwołana z powodu choroby sędziego, potem dostałam informację o zmianie sędziego referenta i wyznaczeniu nowego terminu- sprawa będzie za miesiąc.

Gość gość
Autorko gdzie mieszkasz? Podaj chociaz orientacyjnie, moze jakos moglabym Ci pomoc.

Gość gość
2600 zł zarabia, i jej radzicie zeby szła do mopsu? skąd wy pospadałyscie? to ja od 10 lat wychowuje syna co jest uposledzony w znacnzym stopniu... całe lata sie utrzymywałam za ok. 1500 zł, miałam groszowe swiadczenie pielegnacyjne i inny mały dochód. były maz na rencie, nawet nie składałam o alimenty. nie to ze sie chwalę, ale autorka jest w b dobrej sytuacji, nie rozumiem w ogóle problemu

Gość gość
Pokażcie ten temat cwaniarom które mieszkają z facetem zarabiającym 2-3 razy więcej od nich, a te się rzucają że przecież ma pracę i świetnie dała by sobie radę sama. Prz ciężko zarabiają 2000!!! i nikt ich nie utrzymuje.