Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból w pochwie przy siadaniu

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś czasu zauważyłam że podczas miesiączki kiedy siadam odczuwam ból w pochwie, jakbym usiadła na coś i to wbilo mi się w pochwe, to trwa sekundę i zaraz przechodzi, jest to tylko w trakcie miesiączki. Czy to normalne?

Gość gość
ja ma tak samo, ale czuje to w odbycie - na serio ;), myslalam, ze tylko ja tak mam ;), ale moze to i jest w pochwie, albo na tylniej jej scianie? ;)

Gość gość
A miesiączki masz obfite czy skąpe ?

Gość gość
Myślę, że taki problem dotyczy każdej z nas. To wg mnie takie obciążenie i "zmęczenie" tych narzadow. Jednak osobiscie jezeli CI sie to powtarza radzilabym Ci sie udac do ginekologa i zapytac o ten problem. W http://gabinetginekologicznybialystok.pl/ Pani doktor na pewno chetnie by Ci pomogla:)

Gość gość
Miesiączki mam dość obfite, ale tylko około 3 dni reszta już normalnie. Trwają po 8-9 dni

Gość Cleo1976
Może to być również skutek jakiejś infekcji pochwy, o którą łatwiej w te dni.Spróbuj użyć globulek dopochwowych, żelu łagodzącego do mycia, oraz podpasek czy tamponów ze środkiem nawilżającym (Naturella).Niekiedy taki ból przy siadaniu jest po prostu skutkiem źle dobranego tamponu.Rozumiem, że to wykluczasz?

Gość gość
Naturella to s**t.

Gość gość
Tamponów nie używam w ogóle, mam tylozgiecie szyjki macicy. Czy to może być powód?

Gość gość
Ja też miałm podobne niepokojące bóle przy długim siedzeniu, robiłam badania, zarzywałam leki a jednak nic nie pomagało , natomiast wszystko zmieniło się po urodzeniu dziecka ,nie odczuwam już bólów nawet przy długim siedzeniu natomiast pojawiły się u mnie bardziej obfite krwawienia z którymi też obecnie mam niemały problem.

Gość gość
Wszystkie niepokojące nas bóle należałoby skonsultować z ginekologiem żeby wykluczyć ewentualne choroby. Jeśli masz blisko do Konina to polecam Ci udać się do ginekologa Kubiaka, to bardzo dobry specjalista. U mnie wykrył we wczesnym stadium polipa na jajniku. Lepiej to skontrolować, nawet jeśli to błahostka niż pozwolić rozwijać się jakiejś ewentualnej chorobie.