Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie wiem co ze mną dalej

Polecane posty

Gość gość

Ukończyłem szkołę policealna opiekun medyczny oraz technik weterynarii nie wiem po co mi to było, namówiła mnie matka na to ani w jednym ani w drugim nie ma pracy. jakies kursy zawodowe dofinansowane. Myślałem nad pszczelarstwem - sprzedażą jajek - założeniem szkółki drzew sadowniczych , albo drzew leśnych albo sklepu ogrodniczego - interesuję się tymi rzeczami, - robieniem ekologicznych produktów z mojego pola, na wsi jest dużo pomysłów ale nie wiem jaki najlepszy.

Gość gość
tych kur nie jest dużo będzie z 10 .. myślałem kupić parę kaczek. w sumie to nie to co dawniej bo dawniej podobno była gospodara jak okiem sięgnąć, zboże, było i było ptactwa krów, kóz ale to PRL był.

Gość gość
Kozy i sprzedawaj mleko i ser. Tyle dzieci ma nietolerancje laktozy, ze nie zginiesz. Ekologiczne gospodarstwo jak najbardziej. Zrob rozeznanie.

Gość gość
na kozach co nie co się znam ze względu na tego technika, co prawda tylko liznąłem temat ale wiem produkcja serów hmm nie głupi pomysł ale sprzedaż jajek mnie korci mam parę kur tzn rodzice mają na własny użytek ale bym to przejął może. no nie wiem jak co , nie chce już siedzieć na bezrobociu hmm.. matury nie mam bo sie tak potoczyło niestety :( a te zawody co mam nie przemyślane... ale od dziecka interesowałem się ogrodnictwem i to jest moje marzenie,,,, ale rodzice mnie wyśmiewali...

Gość gość
Na ogrodnictwo to tylko szklarniowe, tunelowe. Sa kraje z lepszym klimatem, gdzie od lat zbiera sie 4 plony truskawek a w PL nie ma kto zbierac i rolnicy zaorali pola i posadzilo sady. Drogie sa czarne porzeczki, uprawa sie oplaca.

Gość gość
prowokacja P i do bardzo głupia.

Gość gość
na wsi zarobić na czymkolwiek graniczy z cudem. jajko po 80gr za drogie, mleko od krowy za tłuste, a ser kozi śmierdzi kozą i to wszystko dla nuworyszy co sie podorabiali choć nadal słoma z butów wystaje. nikt ci tego nie kupi w takich ilościach by na tym sie utrzymać. raz ci weźmie jajka a za tydzień powie że ma gdzieś taniej. ser się przeje a kaczka więcej zeżre i nasra niż to wszystko warte. juz to przerabiałam.

Gość gość
Chcesz przejąć po rodzicach hodowlę 10 kur i utrzymywać się ze sprzedaży jajek? :D :D Masz stwierdzoną niepełnosprawność umysłową?