Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy skladalybyscie zyczenia waszej matce z okazji dnia babci majac niemowlaka?

Polecane posty

Gość gość

moj niemowlak ma 6 miesiecy i zastanawiam sie czy nalezalo zadzwonic do mojej mamy i zlozyc jej zyczenia z okazji dnia babci jesli moj synek to jej wnuk??czy tak robicie?

Gość gość
Mój ma rok i składałam. To nie zaboli I może się ucieszy. W tamtym roku też składałam.

Gość gość
nie składałam

Gość gość
I cioci złóż

Gość gość
Nie, ja sobie nie wyobrażam czegoś takiego,bo to nie jest moja babcia, tylko mama. Jak będzie syn starszy, czyli pewnie od około 3 lat to sam będzie składał.

Gość gość
Ja mam roczniaka. Poszłam do dziadków dać mały upominek od małego i tyle :)

Gość gość
Corka ma rok i sama z siebie zrobilam babciom prezent w postaci odcisnietych dloni i stop farbami na kartce a4, z dopisanym krotkim wierszykiem. Oprawilam w antyramę, i bedzie pamiątka. Cieszyly sie

Gość gość
Nie. Jak moje dzieci miały rok, pojechaliśmy do dziadków i same już potrafiły podejść, dać buziaka,czy uściskać, Wcześniej nie dzwoniłam nie składałam życzeń. Najwyżej jechaliśmy na kawę z dzieckiem do dziadków.

Gość gość
Tak, składałam, co z tego że ja jestem dzieckiem? Składałam w imieniu swojego dziecka które na widok babci miało uśmiech "od ucha do ucha". Mama została babcią, mimo że nie moją- ale po prostu babcią, więc to było i jej święto. Ja w pierwszy Dzień Matki po porodzie też dostałam od kilkumiesięcznego synka bukiecik i było mi bardzo miło. To że go kupił i wsadził małemu w łapkę mąż- to było mało istotne, poczułam się wyróżniona w dniu swojego święta. Ale Dzień Babci był wczoraj...

Gość gość
Oczywiscie, ze zlozylam zyczenia rodzicom i tesciom. Corka ma niespelna 3 latka i kazdego roku od jej urodzenia robimy prezenty - drobiazgi i obdarowujemy dziadkow. Zimna jestes jak nie pomyslalas o tym... dziadkowie ciesza sie kiedy o mich pamietamy, nawet jesli jest to swiezoupieczony dziadek/babcia.

Gość gość
jak moja mała miała 6 m-cy to za namową męża nie złożyliśmy życzeń ani nie daliśmy prezentu. Mąż wyszedł z założenia, ze dziecko powinno samo coś nabazgrać czy ulepić. Efekt był taki że mama męża strzeliła focha- jak to przecież jest babcią. Nauczona doświadczeniem w tym roku kupiłam po bombonierce i po problemie.

Gość gość
Tak nawet jak córka była mała to babcia i dziadek dostawali kwiatek i bombonierke od wnuczki która wręczałam ja . W końcu to ich dzień . Jak byl dzień matki to moj maź w imieniu córki (miała 3 miesiące ) tez podarował mi kwiatka i czekoladki :)

Gość gość
Moja ma 8 miesiecy i skladalismy zyczenia my oczywoscie. Trzeba i tak po prostu wypada. No coz wiecej z tym zachodu bo poki dziecka nie bylo to mielosmy luz a teraz niestety. Trzeba pamietac i tyle.

Gość gość
Ja pierdzielę, nie rozumiem Cię. Czy matka to jakaś obca osoba, że się zastanawiasz, czy wypada do niej zadzwonić, czy nie? Z******te musicie mieć relacje. Ja do mojej dzwoniłam w ten dzień ot tak, pogadać i przy okazji rzucałam pół żartem, pół serio "wszystkiego najlepszego z okazji dnia babci." Wiem, że było jej miło.

Gość gość
Ja do mojej mamy dzwoniłam z okazji dnia babci. I dobrze, że to zrobiłam, bo niestety, mama nie doczekała dnia, kiedy wnuczka mogłaby jej złożyć życzenia osobiście. :(

Gość gość
"jak moja mała miała 6 m-cy to za namową męża nie złożyliśmy życzeń ani nie daliśmy prezentu. Mąż wyszedł z założenia, ze dziecko powinno samo coś nabazgrać czy ulepić"- półroczne dziecko miało samo coś ulepić albo narysować?!

Gość gość
Oczywiście że tak. Dla mnie to naturalne nawet gdyby dziecko miało miesiąc. Składam w imieniu dziecka a dziadkowie się cieszą.

Gość gość
Dla mnie to oczywiste że składa się życzenia. Ja z mężem i naszym 10 miesięcznym synkiem odwiedziliśmy jego dziadków z małym upominkiem i powiedzieliśmy że życzy im wszystkiego najlepszego. Bardzo się ucieszyli bo dostali jego zdjęcie w ramce z miejscem na jeszcze jedno, ich wspólne. Im było miło a dziecko od początku uczy się tego żeby pamiętać o innych w dniu ich święta. Nasi rodzice są cudownymi dziadkami więc tym bardziej chcieliśmy żeby poczuli się docenieni

Gość gość
Niby czemu? Zajmowanie sie wnukiem to obowiazek babci. Sama mowie corce, ze dzieci i faceci to zlo i moze ten obowiazek mnie minie.

Gość gość
Pojechaliśmy z roczniakiem i wręczyliśmy dziadkom po bombonierce.