Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak podjesc urzednika by powiedzial co to za firma

Polecane posty

Gość gość

Siedze i mysle co tu powiedziec jutro by ujawnil mi jaka firma wystawila ogloszenie.Bo oferta jest zamknieta dla osob zarejestrowanych.Help.

Gość gość
Skoro oferta jest dla zarejestrowanych, to nawet jak się dowiesz o co chodzi możesz pracy nie dostać. Często firmy mają jakieś profity, jeżeli zatrudnia przez urząd pracy. Wiem, bo moja siostra tak miała, też była niezarejestrowana. Powiedzieli jej, żeby wróciła, jak zarejestruje się w urzędzie pracy. Dopiero wtedy ja przyjęli do pracy, jak miała papierek z UP.

Gość gość
tak ale najpierw chce wiedziec co to dokaldanie za praca.A wtedy moge sie zarejestrowac a tak to nie chce.Bo mam umowe zlecenie i nie chcce tracic ubezpieczenia.

Gość gość
Wiem, czytałam twój poprzedni temat. Jak masz znajomego możesz zapytać, możesz zapytać też kogoś normalnie prosto z mostu. To nie jest tajemnica państwowa. Jeżeli firma nie zastrzegla sobie, że informacji nie wolno udzielać, mogą Ci po prostu i po ludzku powiedzieć. Jak sobie firma zastrzegla, nie dowiesz sie choćbys na rzesach stawała, chyba że masz jakieś wtyki.

Gość gość
No nie mam.Maz mi opowiadal ze kilka lat temu dali mu numer tel. a tez byla oferta zamknietra.

Gość gość
Jesli masz teraz pensje wieksza niz najnizsza krajowa to nie warto. Wiem z doswiadczenia, ze jesli pracodawca zatrudni odobe zarejestrowana w PUP to przez dwa lata urzad plac***ensje, ale najnizsza krajowa. Pozniej pracodawca moze zatrudnic u siebie i sam placic lub nie przedluzyc umowy. Oplaca Ci sie to?

Gość gość
mam umowe zlecenie z ktorej mam miesiecznie ok 200zł netto

Gość gość
Widać ze nawet nie wiesz jak wyglądają spotkania w urzędzie pracy. Masz wyznaczone dni spotkań i przychodzisz do swojego opiekuna z dowodem osobistym wiec nie ma szans żebyś się dowiedziała co to za firma

Gość gość
u mnie wyglada inaczej.Bo to male miasto. Jest biletomat.Wciskam w jakiej sprawie i czekam pod pokojem na swoja kolej. tylko tyle.

Gość gość
a nie masz kogoś znajomego zarejestrowanego w urzędzie kto mógłby wypytać o tę ofertę?

Gość gość
A dlaczego nie mozesz sie zarejestrowac w Pup? to ze masz uwowe zlecenie, nie znaczy ze nie szukasz stalej pracy?

Gość gość
Bylam i nic z tego.Ona nawet nie wiedziala ze jest takie ogloszenie.Bo oni nie dostali go do realizacji.Bo to prace interwencyjne.A widac te ogloszenie toi sciema bo ktos ma ta robote zaklepana.

Gość gość
Gość 12:20 nie moze sie zajerestrowac,bo nie jest bezrobotna:O umowa zlecenie to jest forma zatrudnienia. A ty autorko daj sobie siana, nie rozumiesz, ze pracodawca chce tylko osoby zajerestrowanej, bo bedzie miał z tego profity? Co sie tak czepiłas:O

Gość gość
tak ale ja moge sie zarejestrowac jako bezrobotna.Nawet rezygnujac z tej umowy zlecenia bo mam tutaj tylko 200zł netto.Wiec bardziej mi sie oplaca.Dlaczego tak sie uparlam bo chce praciwac.Mam dosc siedzenia w domu.Chociaz dopiero nie pracuje od 3 tyg.

Gość gość
10:58 doprawdy? Ja mieszkam w średnim mieście i tez jest biletomat. I jak sie ma Wizytę to sie czeka do swojego "prowadzącego", na biletomacie zapewne sie wybiera nazwisko opiekuna. Takze tak samo to wyglada niezależnie od miasta.

Gość gość
Kurwa babo, ja Cie w ogole nie rozumiem. Masz umowę zlecenie i jestes jednocześnie bezrobotna, ale rejestrować sie nie chcesz?:O Nie mozesz byc bezrobotna jednocześnie maja umowę, nawet o dzieło! Najpierw musiałbyś te umowę zerwać, a potem sie rejestrować. Pierwsze słyszę, ze osoba z ważna umowa zlecenie, jest jednocześnie bezrobotna:-/ i ten niski przychód chyba nie ma nic do tego?

Gość gość
Ok, przeczytałam jeszcze raz i juz rozumem twoj tok myślenia. Ale nic ci tu nie poradzimy. Albo zrywasz umowę i masz dostęp do ogłoszeń z pup, albo nie. Jak uważasz. I tak ci nikt nie gwarancji przeciez, ze Cie zatrudni, nawet jesli wyślą Cie tam na rozmowę.

Gość gość
Jak zrezygnuje z tej umowy to nic kasy nie bede maiala A zawsze 200zł mam.A rejestrujac sie nie mam pewnosci czy dostane odrazu prace. Te ogloszene bylo odrazu ustawione.