Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie sie zakłada własną działalność gospodarczą

Polecane posty

Gość gość

Pls bo nie wiem

Gość gość
nikt nic?

Gość Namysłów wojew opolsk
w urzędzie gminy zakłada się własną działalność gospodarczą wiem bo moi rodzice mają własną działalność gosp.

moi rodzice mają własną firmę nie chce mi się tego tłumaczyć dam link zaraz

dałem ci link

dałem ci link

Gość anella wsi ze
Punk Rock Metallica Girl dziś Tak jest tam kino ale daj mi email swój i wgl plz Punk Rock Metallica Girl dziś Wolę email będzie bezpieczniej

Gość gość
Tak jest tam kino ale daj mi email swój i wgl plz

Gość gość
Dobra a jak mieszkanm w miescie to urzad dzielnicy? Można to od razu załatwić czy sa wyznaczone terminy

Gość gość
Tak, urząd dzielnicy. Przez net też możesz założyć, tylko potrzebny profil zaufany (w niektórych bankach można założyć online) albo podpis kwalifikowany.

Gość gość
16:35 Dzięki a kolega mi mowil że za to jest opłata , z góry czy jak?

Gość gość
Dobra to jutro załatwie w urzędzie bo tak najlepiej na to wychodzi. A o podatku coś wiecie bo sa bodaj trzy opcje, ryczalt itp i nie wiem co najlepsze

Gość gość
Kałbuc ! Ty się niw znasz to wyp..laj!

Gość ludwik9022
Działalność zakładamy w swoim mieście. Pójdź do Urzędu Miasta po wszystkie szczegóły. A jeśli już będziesz mieć działalność to polecam Ci serwis https://wfirma.pl/ do wygodnego i taniego prowadzenia działalność. Myślę, że takie informacje na pewno Ci się przydają.

Gość poważny_biznes
Absolutnie najlepszym rozwiązaniem jeśli chodzi o założenie działalności gospodarczej jest założenie spółki. Pozwala ci to na zoptymalizowanie kosztów i uniknięcie niepotrzebnych opłat skarbowych. Optymalizacja podatkowa to sposób na sukces dla twojego biznesu. Znam parę firm które zajmują się takimi działaniami i świadczą komplementarne usługi w zakresie doradztwa. Co trzeba zrobić: Zakup spółki prawa handlowego w celu optymalizacji kosztów. Niewiele osób wie o tym, że jeśli ma się założoną spółkę z o.o. można uniknąć płacenia ZUS. Wystarczy że w spółce jest partner (nawet fikcyjny), który posiada minimum 5% i już można uniknąć tej opłaty. Kolejna rzecz to inny sposób traktowania kosztów w rozliczeniu takiego przedsiębiorstwa. www.gotowespolki.org Optymalizacja podatkowa. To jest bardzo istotne jeśli chodzi o to jak szybko będziesz akumulować swoje przychody. Tutaj jest jednak wymagana wiedza mocno specjalistyczna. Dobry księgowy to naprawdę duża oszczędność pieniędzy i czasu. Koniecznie poszukaj kogoś takiego kto równocześnie posiada doświadczenie w tej branży, w której pracujesz. www.gotowespolki.org/spolki-zagraniczne/ Wirtualne biuro Poznań - oszczędzasz pieniądze na sekretariacie bo masz sekretariat współdzielony z wszystkimi. www.biuro247.pl/adres-rejestracyjny/ Usługi finansowe - kredyty, ubezpieczenia etc. To bardzo ułatwia szybkie uzyskanie płynności finansowej. www.biuro247.pl/ubezpieczenia-i-finanse/ Marketing w sieci - pozycjonowanie i social media pozwalają na szybkie pozyskanie odpowiedniej liczby klientów. Przekłada się to natychmiastowo na pozyskanie nowych klientów. www.biuro247.pl/strony-www-i-pozycjonowanie/ Spółki w raju podatkowym - to jest rozwiązanie przeznaczone tylko dla wybranych rodzajóœ działalności. Spwcyfiką tego jest to że nie każdemy się to opłaca. Zastanóœ się nad tym w przyszłości jeśli urośniesz do naprawdę dużych rozmiarów. Np. działalność w Czechach. www.gotowespolki.org/czechy/