Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bliźnięta ubiór

Polecane posty

Gość gość

Kuzynka urodziła bliźniaki, które mają prawie 5 miesięcy. Od zawsze ubiera je inaczej. Zawsze irytowało mnie ubieranie dzieci tak samo jak dwa klauny. Natomiast znajomi i rodzina przynoszą jej 2 pary identycznych ubranek. Grzecznie dziękuje, ale od zawsze w mojej głowie siedzi pytanie co kieruje rodzicami, że ubierają swoje bliźnięta identycznie? I zawsze te ubranka muszą mieć ubrane w tym samym dniu. Nie może każde z bliźniąt mieć innych ubrań, albo jak już macie podwójne to nie możecie ich ubierać w innych dniach, żeby nie chodziły jak klony? Przecież to nawet nie jest fajne.

Gość gość
Dobra wyraziłas swoje zdanie. A inni mają inne zdanie. Każdy ma prawo robić jak uważnie twoje dzieci. I mówię to ja, kobieta 36 letnia, która ma siostrę bliźniaczke jednojajowa. I powiem jak było z tym ubraniem. Czasem chciałysmy być ubrane tak samo, czasem nie. Wszystko zależało od naszego humoru, sytuacji. Jak szlyśmy razem na imprezę już w szkole średniej, lubilysmy być ubrane tak samo, naprawdę. Zawsze jak wchodzilysmy, wszyscy w szoku, że widzą podwójnie. Taki etap w życiu, było fajnie robić takie wrażenie, zwłaszcza na osobach, które nas nie znały wcześniej. :-). Były też sytuacje, że wolałysmy wyglądać inaczej np w szkole. To naprawdę jest pikuś, jak te dzieci są ubrane. Najważniejsze, żeby je traktować jak dwie osoby i żeby jak będą większe były ubrane tak jak one akurat chcą. Czyli jeżeli chcą identycznie to ok, jeżeli inaczej to też ok. Jeżeli obie w różu to ok, w czerni to ok, jeżeli nie to też ok.