Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magda2017

Mężu, porozmawiaj ze mną?!

Polecane posty

Mam problem z rozmowami z moim mężem. Chodzi o to, że kiedy zaczynam mu opowiadać np. co mnie zdenerwowało w pracy, albo jak ktoś się zachował, to on wogóle tego nie komentuje tylko zaczyna opowiadać o swoich kolegach czy pracy, a ja oczekuje żeby wypowiedział się na temat o którym mu powiedziałam. Pozatym jesteśmy już kilka lat po ślubie, wielokrotnie chciałam żebyśmy zaczęli starać się o dziecko, a on ciągle , że jeszcze nie teraz, a to trzeba skończyć remont, a to spłacić kredyt itd. a jak już wpadłam w rozpacz, to powiedział, że ok możemy zacząć, ale w sumie i tak nic z tego, nad ta sprawa jest przekładana. W ogóle to jak wieczorami siądziemy razem na kanapie, to on albo ogląda tv, albo czyta książki lub przegląda internet. Każde zaczepienie z mojej strony, chęć rozmowy kończy się krótkim zdaniem z jego strony i wraca do swoich zajęć. Ja tak nie chce. Co robię nie tak? Macie jakieś rady żeby to zmienić smutas.gif ?

Gość gość
Ja tez tak mam, przykro mi. Tako typ i nic z tym nie zrobisz. Chyba przed ślubem widzialas jakiś jest?

Gość gość
Miałam podobnie. Ja posunęłam się do proszenia o choćby 1/2h rozmowy w ciągu dnia, choćby przy obiedzie. Odmówił :( . Spróbuj się lekko wycofać, mów mu mało, krótko i niech Cię pozdobywa. Spróbuj sposobem, nie frontalnym atakiem.

Przed ślubem był aktywniejszy w rozmowach, bardziej otwarty i gadatliwy, częściej gdzieś wyjeżdzaliśmy, wychodziliśmy. A teraz tylko tv, tablet, spanie i jedzenie, chyba powinnam się cieszyć, że do pracy chodzi ;).

Może masz racje, wycofam się, też przestanę go zaczepiać o rozmowę, to może zorientuje się, że coś jest nie tak i sam wyjdzie z inicjatywą :).

Gość gość
Postaraj się być dla niego miła jak wyjdzie z inicjatywą, jeśli będziesz uszczypliwa to da to odwrotny skutek. Postaraj się też nie wchodzić w jego schemat. On siedzi w domu, Ty wyjdź.

Ja na prawdę się staram, ostatnio nawet wyciągnęłam go na długiiiii spacer i kilkakrotnie próbowałam zagadać na różne sposoby, ale on wolał podziwiać okolice niż rozmawiać... mimo to, jeśli zainicjuje jakąś rozmowę, to nie będę uszczypliwa, ale szczęsliwa, że w końcu coś drgnęło :)

Gość gość
zajmij się bardziej sobą, to zmienia równowagę sił.

Gość gość
Magda2017 dziś ty nie rób sobie z nim dziecka tylko bierz ROZWÓD, bo dziecko tylko spotęguje to wszystko X10, dobrze ci radze, nie nadajecie się do siebie i czas to zakończyć, nie bądź głupia, skończ to już i nie trać czasu

Gość kobiety są jednak durne
facet jest do du'py a ta jeszcze go broni/usprawiedliwia i dziecko z nim chce? no ludzie. Czy wy wszystkie baby jesteście identycznie głupie??? Gdzie tu logika? Potem dziecko będzie miało też tak przesrane jak i Ty!!!! Obudź się z hipnozy i zauważ że stoisz wgòwnie i to ŚMIERDZI,

Gość gość
Jesteś samotna w związku a to boli chyba bardziej. Mnie nie udało się,,przetrwać,, braku zainteresowania, ciągłych odpowiedzi wszystko ok. Jestem zmęczony. Nie zwracaj mi głowy d**erelami. Nie mam ochoty na rozmowę. Nie mam czasu. O czym chcesz rozmawiać. Autorko gdy go zapytałam czy chce się rozstać, odpowiedzial od razu tak. Może i zacznij od końca.

Gość Magda2017
Hmm... zaskakujecie mnie. Faktem jest, że często czuje się samotna w związku, ale z drugiej strony jeśli M. się do mnie nie odzywa to tak na prawdę nie wiem co siedzi w jego głowie. On często powtarza, że jest introwertykiem i powinnam zrozumieć, że nie nie będzie gadułą. Ale podejmowanie decyzji w sprawach życia codziennego i rozmowa to widocznie też za dużo dla niego... Jak mnie czasem złość weźmie, to stwierdzam, że jemu to tylko do szczęścia potrzebne jedzenie, spanie i internet ;)...