Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czego się teraz uczą dzieci w pierwszej klasie? Pytam na poważnie.

Polecane posty

Gość gość
gość dziś To znaczy, że większość dzieci w każdej klasie ma autyzm :D

Gość gość
gość dziś A zerówka w szkole to też przedszkole? :)

Gość gość
gość dziś Czy do zerówek szkolnych trafiają te dzieci, które nie chodziły do przedszkola?

Gość gość
gość dziś To ja z rocznika 80usmiech.gif Ciekawe, że za takie coś można być nazwanym idiotką. Akurat ja dobrze się orientuję w szkolnictwie, bo w nim pracujęusmiech.gif x Chyba na mopie jedziesz..

Gość gość
miało być stronę podstawówki a nie szkołę:)

Gość gość
gość dziś To ja z rocznika 80usmiech.gif Ciekawe, że za takie coś można być nazwanym idiotką. Akurat ja dobrze się orientuję w szkolnictwie, bo w nim pracujęusmiech.gif x Chyba na mopie jedziesz.. x Spodziewałam się takiego podsumowania. Jacy tu okropni ludzie siedzą. Tylko wyśmiać potrafią. Rozczaruję Cię. Uczę poważnego przedmiotu. Pewnie zaraz przeczytam, że się nie nadaję. Znów Cię rozczaruję. Cieszę się dużym szacunkiem za to jak wykonuję swoją pracę i przede wszystkim lubię swoją pracę.

Gość gośćdfghv
Ucza sie literek, cyferek, czytania (srogo), znaki interpunkcyjne, co z duzej co z malej litery, pisania, dodawanie, odejmowanie, znaki mniejszosci-wiekszosci, znaki drogowe, zasady kultury osob., angielski u nas jest juz poziom wyzej niz przedszkole, niemiecki maja podstawy (kolory itd) bo narazie to sa jakby warsztaty, nie liczone do oceny opisowej.

Gość gość
Mój syn szedł jako 6 latek w przedszkolu nie uczyli nic po ponoć nie można było -potrafił tylko to czego go sama nauczyłam. W szkole wiadomo były literki ale w bardzo szybkim czasie do tego głosowanie gdzie pani się skarżyła bo praktycznie nikt nie umiał. ...Dzieci znały literki ale nie potrafiły ich przeczytać było mnóstwo stresu i nerwów moim zdaniem nie potrzebnie wystarczyło uczyć ich tego w zerowce

Gość gość
W szkole literki cyfry pisanie czytanie głosowanie to na początku najważniejsze. Angielski to akurat porażka po 4latach w przedszkolu i dwóch w szkole uważam ze potrafi nie wiele

Gość gość
Do gość dziś Masz racje... Pokazuja kobiety swoj charakter

Gość zwyczajne_mama
Poziom odpowiadających pozostaje na etapie wczesnego gimnazjum i to kiepskiego ... wyzwiska i wypowiedź pseudonauczycielki angielskiego pozostawię bez komentarza :( Obowiązek szkolny obejmuje w tej chwili dzieci 7 letnie, 6 latki mogą lecz nie muszą ale muszą wcześniej odbyć tzw. przygotowanie przedszkolne (popularnie zwane zerówką). Jest ono realizowane w większości szkół i przedszkolach niezależnie czy to miasto czy wieś ;) Co musi umieć dziecko? Musi być samodzielne w czynnościach samoobsługowych, rozumieć polecenia kierowane do grupy, być sprawne w rysowaniu/poprawianiu po śladzie, dzielić wyrazy na głoski, znać graficzny obraz liter (drukowane) i cyfr ale nie musi ich pisać, odczytywać sylaby i krótkie wyrazy (1 lub 2 sylabowe), chcieć sie uczyć (!) współpracować z kolegami, dostosowywać sie do reguł. angielski będzie od podstaw (zabawy, piosenki, kolory, liczby itp), wszystko inne też.

Gość zwyczajne_mama
kontynuując: dziecko musi orientować sie w najbliższym otoczeniu, nazywać członków rodziny, wymieniać charakterystyczne cech pór roku, porównywać i porządkować przedmioty pod względem wielkości, koloru (jedna cecha), znać kolory, porównywać ilość, przeliczać elementy.