Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOCY!Telemarketer mnie oszukał

Polecane posty

Gość gość

Witam! Nie jestem zbyt młodą osobą. Moja córeczka odberała telefon od telemarketera, który powiedział jej, czy potwierdzam spotkanie w jednej z restauracji na które wcześniej "się umawiałam" (oczywiście na nic takiego wcześniej się nie zgadzałam). Gdy wróciłam z pracy córka powiedziała, że zaakceptowała. Spotkanie ma się odbyc dziś. Oczywiście na nic takiego nie mam zamiary wychodzić, bo pewnie będą reklamować jakieś tanie proszki do prania. Proszę o pomoc! Nie wiem czy za nie pojawienie sie na takim spotkaniu są pobiernae jakieś koszty/inne konsekwncje? Do tej firmy nie da się odzdwonic :/

Gość gość
Żadne konsekwencje za to że nie pójdziesz ciebie nie spotkają, ale mam pytanie czy masz nadal stacjonalny telefon.

Gość gość
Tak, używam dalej stacjonarnego telefonu.

Gość gość
No właśnie, to będą wiecznie do ciebie dzwonili, ja kiedyś też miałam stacjonalny to chwili spokoju nie było, po co ci stacjonalny jak pewnie macie z mężem komórki, pozbądz się tego telefonu to bedziesz miała spokój

Gość gość
dowiedz się, czy podała dane, na jakie chcą przesłać zaproszenie (imię, nazwisko, adres), bo jeśli tak, to radzę Ci natychmiast się z nimi skontaktować i zażądać usunięcia tych danych z ich bazy danych i podeprzeć się formułkami z prawa (poczytaj o ochronie danych osobowych). Zrób to na piśmie itp. Nie wiem, na ile to pomoże, ale niestety, tak uzyskane dane są potem sprzedawane (zwykle nr tel. i miasto) i potem masz regularne telefony z różnych firm, które kupiły taką bazę.

Gość gość
O adres i nazwisko się nie pytała. Znała jedynie imię.

Gość gość
Nic ci nie grozi byłam w podobnej sytuacji też wiecznie dzwonili z pretensjami to zlikwidowałam stacjonalny i mam spokój

Gość gość
Właśnie jedynie martwi mnie to, że moja córka zaakceptowała to zaproszenie :/ bo to tak jakby zarezerwowała miejsce na tym spotkaniu. Boję się o ewentualne konsekwencje. Bo jak wiadomo takie firmy bywają natrętne i tylko naciągają.

Gość gość
Nic ci nie grozi bądz pewna ja też zgodziłam się na jakąś tam prezentajce podałam adres i zlikwidowałam stacjonarny, to było jakieś cztery lata temu nie będziesz miała żadnych konsekwencji spoko.

Gość gość
Jeszcze jedno gdybym jednak ciebie nie uspokoiła to zadzwoń do sądu konsumenckiego oni potwiedzą że żadnych konsekwencji mieć nie będziesz miała.

Gość gość
Dziękuję za pomoc. Uspokoiłyście mnie