Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

USUNIĘCIE ÓSEMKI KTÓRA NIE SPRAWIA PROBLEMÓW

Polecane posty

Gość gość

Byłam dzisiaj u dentysty, którzy orzekł, że powinnam usunąć obie dolne ósemki. Oba zęby nie sprawiają mi żadnych problemów, nie bolą mnie, z dziąsłami też nie mam problemów. Lewa 8 rośnie krzywo jakby poza łukiem i jest częściowo zakryta przez dziąsło. Prawa jest w miarę prosta i nie zakrywa jej dziąsło. Tak jak wspomniałam zęby są zdrowe i nie bolą mnie. Podobno powinnam je usunąć, bo mogą się zacząć psuć - mam te ósemki ok. +/- 8lat. Czy to nie na wyrost taka "diagnoza" o konieczności ich wyrwania ? Czy ktoś miał z Was podobną sytuację ?

Gość gość
Mam wszystkie ósemki ponad 20 lat i nic się z nimi nie dzieje. Są zdrowe, a żeby ogólnie mam słabe. I też kilku stomatologów już dawało mi takie rady.

Gość gość
gość dziś A czy masz je wyrośnięte w całości czy któraś jest przykryta częściowo dziąsłem ? Górne ósemki w ogóle mi nie wyrosły.

Gość gość
NIe, ja bym nie usuwala na twoim miejscu. Jak nie ma problemu, to nie ma po co sobie zadawac bolu i tracic zeby. W imie czego niby? Owszem, kiedys za czaso krola Cwieczka bly takie poglady, ze osemki trzeba usunac, tez sie natknelam na takiego dentyste. Obsmialam go. Kilkanascie lat pozniej i nadal je mam i problemow nadal nie mam. Co to za durny tekst 'bo moga zaczac sie psuc'? Jak zaczna, to pogadamy. A ja mam nawet plomby w osemkach, i nic sie dalej nie dzieje. Chyba facet chce kase z ciebie wyciagnac.

Gość gość
Twierdzi, że trzeba je usunąć szczególnie tę lewą bo rośnie krzywo, nie mieści się łuku i może doprowadzić do rozpychania zębów. Serio nie wiem już co robić.

Gość gość
Lekarz ok.40tki, więc nie był z poprzedniej epoki, ale nastraszył mnie.

Gość gość
ja swoje dolne musiałam usunąć bo wyrosły tylko trochę i żadnego pożytku z nich nie było dlatego usunęłam je u pana doktora Piotra Radziszewskiego