Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaufane osoby szefa w firmie znacie takie? a moze same nimi jestescie?

Polecane posty

Gość gość

W firmie w ktorej pracuje, zauwazylam, ze szef ma swoich pupilkow. Czy w waszej jest tak samo?

Gość gość
Ja przez taką zaufaną p**dusię wyleciałam z pracy. Uważać na toto, nie przyznawać się do błędów i nie spoufalać się!!!

Gość gość
No ja chyba jestem. Pracuję dla szefa 12 lat. Przedtem był burmistrzem, od 3 lat jest prezesem spółki zatrudniającej 400 os. "Wciągnął" mnie ze sobą. Od kilku lat mimo dużej różnicy jesteśmy po imieniu, ale tylko jak jesteśmy sami, ewentualnie z kimś z poza pracy. Nie nadużuwam tej znajomości, ale kilka rzeczy udało mi się "wywalczyć" gadając tak po koleżeńsku.

Gość gość
mam bardzo dobry układ z szefem. Ale to dla tego, że obsługuję księgowość i staram się być zawsze bardzo lojalna. Chyba szef mnie ceni za to, że potrafię w niektórych sprawach podpowiedzieć mu najoptymalniejsze rozwiązania. Nie bawię się w donoszenie plotek do szefa, to robią osoby, które niewiele w firmie znaczą. Szef się z tych donosów śmieje. Nigdy nie wykorzystał donosu przeciwko pracownikowi, chyba że chodziło o poważne sprawy, kradzieże, wynoszenie danych z firmy. Wtedy rozmowa z delikwentem była.

Gość gość
20:04 Mowa o ZAUFANYCH osobach, nie lizid****h czy donosicielach...

Gość gość
20:06 Bardzo często jest to jedno i to samo. Osoba staje się zaufana nie przez swoje kompetencje, a przez umiejętne donosicielstwo, podjudzanie i budowanie wrażenia, że bez niej wszystko się wali. Omijać szerokim łukiem!

Gość gość
Nigdy nie spoufalalam się z żadnym szefem bądź szefową - to moja żelazna zasada. Gadam konkretnie i na temat. Wszyscy przełożeni mnie szanowali.

Gość gość
Mylicie pojęcia. Ja chyba mogę nazwać się taką osobą, a nigdy się nie spoufalałam. Szef budził mój obromny respekt, to typ władcy. Od razu wyczuwa cwaniactwo. Inni boją się go o coś zapytać, to taki prawdziwy prezes, a ja potrafię zażartować, potrafię dochować tajemnicy, rozumiem między wierszami, mam te same poglądy polityczne.

Gość gość
Myślę że byłam taka osoba przez długie lata.Byłam menadżerem w jedym z klubów muzycznych .Mój szef dał mi wolna rękę w prowadzeniu klubu nigdy się nie wtrącął ,zatrudnialam ,zwalnialam ludzi na swoich warunkach po 2 latach dostałam 2 klub do prowadzenia .Po 12 wyjechałam to gdy wróciłam od razu zaproponował mi pracę chociaż wiedział ze przez te 12 lat nie zarządzalam robiłam coś zupełnie przeciwnego.Dalej pracuje w tej branży i znowu czuje się jak "u siebie".

Gość gość
Zawsze jest taka osoba w firmie, która jest przydupasem. Unikam spoufalania się z innymi ludźmi w pracy bo to są zawsze problemy.

Gość gość
Oj tak, w poprzedniej pracy to już przechodziło wszelkie pojęcie, co takiej larwie uchodziło. Przez atmosfere zmieniłam prace, moze jestem za krótko, ale czegoś takiego nie doświadczam.

Gość gość
Ja w prywatnych firmach również nie spoufalałam się z nikim, bo parę razy zostało to przeciw mnie wykorzystane. I wystarczy. Teraz pracuję w urzędzie i relacje między ludźmi są jakieś cieplejsze.

Gość gość
gość wczoraj 20:04 Mowa o ZAUFANYCH osobach, nie lizid****h czy donosicielach... x No właśnie, że w temacie jest mowa o lizichd****h. Przeczytaj cały post autorki. "W firmie w ktorej pracuje, zauwazylam, ze szef ma swoich pupilkow." - Pupilków, czyli kogo? Właśnie. :P

Gość gość
16:16 zaufane osoby to jednak coś innego niż dupowlazy.

Gość gość
Chyba jestem zaufana osoba szefa. Ale tylko i wylacznie na gruncie zawodowym. Pracuje w IT, jestem DBA i szef odmawia waznych instalacji i aktualizacji kiedy nie ma mnie w pracy, wiekokrotnie slyszalam jak ustalal terminy i padalo zdanie "w tym okresie X jest na urlopie, trzeba bedzie to przelozyc o 2 tygodnie" :D pomimo ze 2 inne osoby wykonuja w ekipie te same obowiazki co ja. Zadnych korzysci ani ulg z tego tytulu nie mam, a wrecz przeciwnie bo najbardziej odpowiedzialna praca spada na mnie ;)... ale swoja prace lubie, lubie wyzwania i czuje sie w tym jak ryba w wodzie :)