Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy antykoncepcja była zachowana?? Pomocy..

Polecane posty

Gość gość

Przyjmuje tabletki Belara. Dziś zauważyłam częstsze wizyty w toalecie ale to nie biegunka tylko normalny bardziej stolec może trochę luźniejszy z krwią a nawet sama krew . . Nie wiem czy ochrona się zmniejszyła jeśli wizyty w toalecie zaczęły się od godziny bodajże 10 rano dnia dzisiejszego i są co 3-4 godziny ? A ostatnia wizyta koło 16.Codziennie tabletki przyjmuje o 18:30. Belara to są tabletki dwuskładnikowe? Czy po skończeniu opakowania może bezpieczniej będzie nie robić przerwy? Jak mam się w tej sytuacji zachować? I jakie leki mogę zapobiegawczo przyjąć aby nie zmniejszyły skuteczności antykoncepcji profilaktycznie gdyby jednak to była grypa jelitowa? Proszę o poważne odpowiedzi.

Gość gość
Jest tu ktoś?

Gość gość
Na Twoim miejscu zastosowałbym wstrzemięźliwość. Po co sie pózniej stresować? Znajoma przyjmowała antybiotyki i wlasnie wtedy zaszła w ciąże. Sama wiedziała, ze to na pewno wtedy sie stało. I zrobiłabym przerwę, tak jak trzeba. Albo zastosujecie prezerwatywę. Bo potem sie czyta o cudownych ciążach z pigułek. A do zapłodnienia pewnie dochodzi w wyniku osłabienia wlasnie przez zatrucia, przyjmowane antybiotyki lub pomijane tabletki.

Gość gość
Te częste wizyty były przynajmniej 12 godzin po zażyciu tabletek antykoncepcyjnych. Myślicie że mogły się nie wchłonąć? Tabletka antykoncepcyjna wchłania się do 4 godzin więc już nie wiem. Na pewno dla pewności zastosuje dodatkowe zabezpieczenie..

Gość gość
Skoro sama czujesz, ze moze sie osłabić, to po co ryzykować? Pare dni bez seksu wytrzymasz. Nie wiem czy da sie określić co do minuty, czy sie osłabi działanie czy nie. Lepiej zapobiegać niz leczyć. Zwalszcza, jesli wiesz, ze ciąża by skomplikowała teraz Twoje zycie.

Gość gość
Skomplikowac to mało powiedziane..

Gość gość
jak stosujesz antybiotyki razem z pigułkami to zawsze do tego prezerwatywe używajcie, ja robię tak samo przy moich pigułkach vines.