Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego żonaci faceci nie zawsze noszą obrączki?

Polecane posty

Gość gość

Wiekszosc kobiet nosi, a facetow niekoniecznie.

Gość gość
a to jakiś obowiązek jest? z moich znajomych mało kto nosi, niezależnie od płci, my też nie nosimy (ja, bo nie znoszę mieć czegokolwiek na palcach, mąż bo w pracy i tak musiałby ściągać a z jego głową zgubiłby po tygodniu).

Gość gość
ja noszę i mój mąż też nosi. Kwestia przyzwyczajenia. Mój mąż nosi od ślubu cały czas również w pracy a pracuje fizycznie na budowie. Dlaczego faceci nie noszą... nie wiem. Dla nas to naturalne, że nosimy

Gość gość
gość dziś A niech tylko się zdarzy jakiś wypadek, będzie trzeba palec ciąć. Faktycznie, bardzo "rozsądne" (tak samo jak i szef, który na coś takiego pozwala) :o

Gość gość
Mój mąż i ja też nie nosimy obrączek. Jak gdzieś jedziemy, to zakładamy. W domu nie nosimy.

Gość gość
Oczywiście że nosimy to jest symbol naszej miłości. Nigdy nie było mowy żeby zdjąć. W pracy w domu na basenie mamy je zawsze. Nigdy nam nie przeszkadzają ani nie zawadzaja to jest cześć nas poprostu. Ja dodatkowo noszę pierścionek zaręczynowy :) nigdy nie ściągam i żyje

Gość gość
Moj maz tylko do koscioka i uroczystości a ja nie zakladam bo jest mi za duza i spada jak juz gdzies wychodziny to na srodkowy pakec zakładam

Gość gość
gość wczoraj Chyba prościej w ekstremalnych sytuacjach obrączkę przeciąć. Czyżby przepisy BHP zabraniały nosić obrączki ? Pierwsze słyszę. Owszem ludzie pracujący przy smarach miewali kiedyś problem, bo mogła się zsunąć i zgubić. Ale na budowie ? Tym bardziej, ze większość pracuje w rękawiczkach. Oj wymyślacie ...

Gość gość
Mytez nosimy i nigdy nie zdejmowalismy, dokladnie kwestia przyzwyczajenia , tej obraczki na palcu nie czuc , zawsze mamy w pracy w domu , pod prysznicem Po to kupowalismy obraczki zeby nosic a nie zeby w szufladzie lezaly Gdyby obraczki nie mialy dla nas znaczenia , tylko tak na pokaz przed urzednikiem ( lub ksiedzem) to kupilibysmy najtanszy szajs z tombaku , zeby po ceremonii wyrzucic

Gość gość
Mąż zgubił, ja moją noszę od czasu do czasu. Nie lubię.

Gość gość
Moja jest za mala:) palce mi nie wrocily do siebie po ciazach plus lubia puchnac od byle czego. Maz ma azs i momentalnie mu sie robi rana pod obraczka. Slyszalam o przypadku jak facet pracowal przy jakichs maszynach, nie pamietam co to bylo, kolega kolegi, w kazdym razie zahaczyl obraczka i mu sciagnelo obraczke razem ze skora z palca, wiec powodzenia z noszeniem bizuterii w pracy fizycznej.

Gość gość
Mojego kolegi pytała zszokowana koleżanka z pracy,czemu nie nosi obrączki,ona z mężem nigdy nie ściąga.On jej odpowiedział,że jak się nie ma w głowie,to nie pomoże obrączka na pół palca.I tyle w temcie:)

Gość gość
Jestem kobietą i nie noszę a mój mąż nosi.

Gość gość
Ja noszę tzn w domu ściągam bo o nią dbam. Mąż do pracy nie nosi, po pracy jak gdzieś wychodzi to zakłada. Lubię swoją obrączkę, jest piękna i przetopiona z obrączki mojego nie żyjącego taty i mojej babci.

Kobiety są przyzwyczajone do biżuterii, więc obrączka nie robi różnicy. Mężczyźni przeciwnie, raczej na palcach nic nie noszą i obrączka może przeszkadzać. Po za tym przeważnie faceci mają prace fizyczne i z przyczyn praktycznych lepiej obrączki nie zakładać.

Gość gość
ja nie nosze i moj maz tez nie. nigdy nie lubilam pierscionkow na palacach, denerwowaly mnie. po slubie nosilismy, ale ja pierwsza sciagnelam a po jakims czasie maz zrobil to samo.

Niektórzy nie noszą bo mają pracę gdzie moze się strasznie ubrudzić, a niektórzy po prostu nie lubią czuć czegoś na palcach dzień w dzień

Gość gość
Na szczescie my mamy w glowie i noszenie przez 16 lat obraczek nam w tym nie przeszkadza

Gość gość
My nie nosimy . Małżeństwem jesteśmy 10 lat a obrączkę miałam może 5 razy (w tym nasz ślub) . Dla mnie to tylko kawałek metalu . Czasami dziwi mnie jaka kobiety magiczna moc widza w obrączce. Facet nosi obrączkę = nie zdradzi . Znam wielu którzy z obrączka na palcu bzykali kochankę w hotelu .

Gość gość
Mój małżonek też nie nosił. Zawsze powtarzał, że obrączka o niczym nie świadczy a uczucie do mnie nosi w sercu. Po 12 latach tego noszenia uczucia w sercu...zostawił mnie i syna. Jak widać uczucie okazało się zbyt wielkim ciężarem.

Gość gość
Jak juz pisalam od 16 lat nosimy obraczki ale to ze facet z obraczka =nie zdradzi , to mi do glowy nie przyszlo . Dla mnie to wazne symbol ale nie gwarancja wiernosci. W naszej kulturze i kulturach nam podobnych symbolem jest obraczka , w innych kulturach np golenie glowy czy nie obcinac IE po slubie wlosow przez kobiety

Gość gość
17:44 czy by nosil ta obraczke czy nie to i tak by odszedl. myslisz ze jak ktos nosi obraczke to jest gwarant tego ze nie zdradzi? ja nie moge ludzie co wy macie w kielbie