Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile przytylyscie w ciazy i ile zrzucilyscie od razu po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Ile przytylyscie w ciazy i ile zrzucilyscie od razu po porodzie

Gość gość
Ja narazie jestem w 25 tc i przytylam 6 kilo. Czy to duzo ?

Gość gość
8kg, miesiac po porodzie wazylam 47kg. Przed ciaza 55kg

Gość gość
Z córką 9kg, z synem 7kg. Od razu po porodzie miałam-4/5kg.

Gość gość
21 kg, po 3 dniach bylo 10 kg mniej, po pol roku 5 kg mniej od wagi sprzed ciazy. Teraz mam na plusie jakies 23 kg i jak kucne to nie ma mowy bym wstala za pomocna sily samych nog.

Gość gość
Jeszcze 6 mozesz przytyc. Nie ma tragedii

Gość gość
w obu ciążach przytyłam po 2 kilo. Po porodzie wyglądałam jak trup - gnaty i skóra :((

Gość gość
Przy pierwszym synu przytyłam 7 kg, do wagi sprzed ciąży wróciłam po trzech miesiącach od porodu. Przy ciąży nr 2, bliźniaczej, nieco gorzej, bo doszło mi 18 kg, do swojej normalnej wagi wróciłam po pół roku, zapiernicz przy maluchach i dwulatku zrobił swoje :P Ciąża nr 3, jedyna córka w gronie mych dzieci, przybrałam 5 kg, po porodzie praktycznie od razu wróciłam do swojej wagi, ale też w tej ciąży pilnowałam się z jedzeniem, żadnych fastfoodów, choć chęć była. No i wiedziałam, że jak utyję w ciąży, to potem będzie trudniej zrzucić, bo synów urodziłam jako jędrna dwudziestoparolatka, a teraz za trzy lata czterdziestka stuknie, to inaczej, ciało nie to samo :D

Gość gość
Na pierwszą ciążę coś koło 35 kg ( luty rozwiazanie) do wakacji zrzucilam zbędne kg tylko cycki mi zostały, brzuszek płaski jak deska. Druga ciążą 40 kg i dopierro po 3 latach doszłam do siebie

Gość gość
17tc i jestem 3 kg na minusie. mam nadzieję że nie przytyje zbyt wiele.

Gość gość
Jak to możliwe, że piszą tu takie, że przytyly 2-5 kg? Albo 30 i więcej?? Jak to możliwe? A co na to ginekolog??

Gość gość
18:17 bo widzisz, wszystko zalezy od masy wyjsciowej. Ja przed ciaza wazylam 53 kg, przytylam 21 kg. Przy czym mam 168 cm wzrostu. Musiala mi sie rozejsc miednica, by moglo przecisnac sie dziecko, gdy miednica sie rozeszla musialo cialo czyms zapchac luke i tkanki nabraly wody. Musial sie wzmocnic caly szkiet noszac dodatkowe kilogramy. Kobieta ktora przy moim wzroscie wazy 60-65 kg ( a to waga normalna ) nie musi dodatkowo przygotowywac ciala do porodu i nabierze prawidlowo kolo 10 -12 kg. Znowu kobiety z otyloscia, przybiora zaledwie kilka kilo, bo cialo przekarze nagromadzony tluszcz w energie dla rozwijajacej sie ciazy.

Gość gość
PrzekaŻe oczywiscie..

Gość gość
Wszystko zalezy od tego co jesz tak na prawde.. plus predyspozycje. Ja przy wzroscie 164, 55kg przytylam tylko 8kg. A dziecko urodzilo sie spore, ponad 3,5kg i 54cm wzrostu. Po miesiacu od porodu 47kg.

Gość gość
I jesli jestes w ruchu, to nie przytyjesz 20kg.

Gość gość
Jedne maja lepsze warunki do bycia w ciazy, inne mniej

Gość gość
A jak to robicie, że po ciązy ważycie mniej niż przed? Ja ważę 60 kg przy wzroście 168 i niezależnie od tego czy jestem na diecie i ćwiczę czy jem co chcę i nie jestem aktywna, waga jest taka sama i nie przesuwa się ani w jedną ani drugą stronę. Nie jestem ani nie byłam w ciąży ale zastanawia mnie jak wy to robicie że wychodzicie na minus z kilogramami

Gość gość
Ja mam szybka przemiane matrii, to moze dlatego? Drobnej budowy kosci. Po ciazy zrzuca sie szybko pewnie przez karmienie. Ja wytrzymalam tylko miesiąc karmienia.

Gość gość
13-kg przytylam. Trzy dni po porodzie minus 6-kg, dwa tygodnie po minus kolejne 6 kg. Obecnie waga trzy kilo mniej niz przed porodem

Gość gość
Przytyłam 14 kg. Waga po powrocie do domu 6 kg mniej. Teraz, czyli prawie 11 miesięcy po porodzie ważę 2 kg mniej niż przed ciążą. Jem normalnie, cały czas karmię piersią, nie ćwiczę. Jak synek miał pół roku to nie wiem dlaczego zaczęłam nagle chudnąć i tak się zatrzymałam. Nie ważne czy zjem trzy razy tyle co mój mąż, czy po śniadaniu jestem najedzona na cały dzień, mój organizm trzyma się 57 kg. Tak miałam od kilku lat. Jedynie przed ciążą jakiś rok przybrałam 2 kg i tak zostało do czasu ciąży

Gość gość
Z corka 8 kilo, a po ciazy spadlo mi chyba z 6-5. Miesiac po porodzie nie bylo sladu. Karmilam piersia i samo wszystko zeszlo. A tendencje do tycia mam ogromna.

Gość gość
Hej ja przed ciążą wazylam około 70 kg, przytylam do 84 a teraz waze 59. Od porodu minęło nieco ponad 2 lata

Gość gość
Ja ważyłam 59kg przytyłam 12kg, miesiąc po po porodzie wróciłam do poprzedniej wagi. Nic nie robiłam,.aby jakoś specjalnie schudnąć miałam to gdzieś. Bardziej nerwy na to wpłynęły każdy mi dosrywal mąż, teściowa. Wszystko zależy Z jakiej wagi się startuje np kobiety otyłe i z nadwagą najmniej tyją w ciąży.

Gość gość
Przytyłam 14 kilo po powrocie do domu że szpitala zostały mi tylko 3 kilogramy które zrzuciłam w ciągu 3 miesiecy:)

Gość gość
Pierwsza ciąża - przytupem 16 kg po porodzie zostało 8. Druga ciaza przytylam 7.5 kg po porodzie spadło 13 kg. Trzecia ciąża - przytylam 11 kg a spadło tylko 6.

Gość gość
Przytylam 18 kg. Po porodzie -8kg, a w ciągu pierwszego tygodnia kolejne -3,5 kg czyli -11,5kg. Zostało jeszcze 6,5 na plusie, ale jestem dopiero 10 dni po porodzie. Na pewno zrzucę, po prostu trochę czasu trzeba.

Gość gość
W ciąży przytylam prawie 30 kg . Po porodzie 3 tygodnie wróciłam do swojej wagi.