Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wszystko drożeje przez cholerne 500 plus

Polecane posty

Gość gość

Patologia rozbija się po sklepach, kupuje jeszcze więcej alkoholu, słodyczy i innych bzdur, co przekłada się na wzrost cen także innych produktów.

Gość gość
Też to zauwazyłam,niestety w sklepie drogo jak cholera:(

Gość stówka150
życie jest okropnie drogie 100zł teraz to jest nic......ale wg rządu jest cudownie.....gdzie te wielkie płace podstawowe...

Gość gość
No wszystko podrożało. Niektóre rzeczy wyraźnie, niektóre tylko subtelnie. W ekologicznym kupuje wodę od lat i zawsze płacę za nią 2.80zł. Teraz nagle 3zł. Niby mało, ale jednak podrożało.

Gość gość
A jak Unia wycofa dotacje do rolnictwa a jest to niemal pewne gdyż nasz rząd na pewno nie ustąpi to dopiero ceny podskoczą ale ten durny elektorat i tak nic PiSu zrozumie

Gość gość
......ale ten durny elektorat PiSu i tak nic nie zrozumie.......

Gość gość
Szydło chciała dać również na 1. Świetny pomysł, prawda? :D

Gość gość
Tak jak w tej piosence, " jest super, jest super, wiec o co ci chodzi? "

Gość gość
Dlatego ja w ciagu 2 lat planuje wyjazd z tego cudownego kraju do DE, tylko podszkolę język ;) Jestem po studiach, ale tam pracując nawet nie w zawodzie zarobię proawdopodobnie więcej niz tutaj

Gość gość
Jeszcze gdyby dostali ci biedni (ale oczywiście nie tacy co mieszkają koło nas matka nie pracuje czemu w sumie się nie dziwię ale ojciec również nie tylko wieczni łazi bo się nudzi jak mops) to bym zrozumiała ale dostają również bogaci .

Gość gość
W całej Europie podwyżki przez PiSiorow i ich cholerne 500+ 😠

Gość gość
A czego się spodziewaliście? Ze ta kasa na 500 plus weźmie się z nieba? Dlatego to durny pomysł, ale najbiedniejszy elektorat PiSu jest czesto też małointeligentny, więc tego nie widzi, ważne, ze oni dostana te 500 zł, a skąd one sie wezma i jakim kosztem to juz nie ważne. Dlug publiczny Polski w 2016 r. wynosil 965,2 mld zł, a teraz to jest jeszcze więcej. Wiec skad maja brac tą kase na 500 plus jesli nie z wyzszych padatkow i cen?

Gość Konserwatywny liberał
Nie jestem wyborcą PiS ale powiem kilka rzeczy: 1. To jest program pro-demograficzny / dlatego nie rozumiem dlaczego bogaci mieli by nie dostać. Poza tym bogatym można bydz dziś a jutro, who knows? Ja kasę z 500 plus odkładam na studia dla dzieci bo wiem ze być może kiedyś nie bedzię tak różowo 2 . Na pierwsze dziecko też bym nie dał / jak wspomniałem to program demograficzny i jak ktos chce miec dzieci to jedno zawsze będzie miał / zdwójką trójką gorzej 3. Sam bym nie rozdawał kasy ale nie pobierałbym opłat za przedszkola za obiady za basen lodowisko, itp zwiększyłbym natomiast ulgę odpisyaną z podatku 4. Nie popieram do końca takiego rozwiązania ale tak czy siak to najkepsze rozwiązanie jakie kiedykolwiek ktoś wprowadził 5. Rozbicie mafii paliwowej poprzez wprowawdzenie ewidencji i karalności przepływu paliw oraz zrobienie porządku z reexportem npewno starczy na 500 plus i przypominam nie jestem wyborcą PIS ale uwierzcie mi tej kasy starczy 6. Czy drogo? to zależy. Osobiście odczuwam cały czas deflację. Większość osób mających kredyt miezkaniowy w złotówkach płaci 3,5 % odsetek a nie 8 ta róznica niweluje cene chleba mleka itp dodatkowo jak ktos duzo jezdzi to beznyzna byla po 6 pln a gaz po 3 a teraz 4,8 i 2 pln. Dodatkowo materiały budowlane i rtv wszytsko tanie jak barszcz choć tu koniunktura zaczyna delikatnie podnosić ceny. Jedyne co wyraźnie podrożało to usługi... ale to chyba dobrze czyż nie ... Także proszę samemu przeanalizować co się komu opłaca i z czego to jest opłacane. P.S. Jako zwolennik JOW w przyszłych wyborach też nie zagłosuje na PIS ale tak jak schetynie trzeba oddać schetynówki, Giertychowi becikowe tak im reexport i paliwa przełożone na 500plus

Gość gość
Skończy się kasa i problemu nie będzie

Gość gość
Kasa się skończy jak unia przykreci kurek a to nastąpi na pewno nasz rząd nie cofnie się na krok.

Gość gość
Fakt, tez widze ze wszystko podrozalo. Jakis horror. Sery zolte po ok. 30 zl, a czesto drozej, wedliny zaczynaja sie od 30 zl, ale sa i takie po 70 zl/kg, jajka praktycznie po zlotowce za sztuke, bulka 90 groszy lub wiecej. Masakra. Czlowiek ma pusta torbe, a placi kilkadziesiat zlotych.

Gość gość
Poczekajcie jak Unia wstrzyma dotacje to dopiero zobaczycie jakie będą ceny,

Gość gość
nikt nas w Polsce nie trzyma na siłę. Wystarczy za czeską granicę się przejechać i już widzisz normalny kraj i fajnych ludzi, zadowolonych z życia, nie takie wredne mordy jak w Polsce. Miła służba zdrowia, pracownicy sklepów, nikt łaski nie robi, że żyje. Jedzenie jest tańsze, można się obkupić jak komuś zależy zaoszczędzić parę złotych i mieszka blisko granicy. Można do dentysty iść, nie tacy zdziercy jak u nas

Gość gość
To nie jest partia prodemograficzna wbrew pozorom. Oni w d***e mają demografię, oni chcieli przekupić elektorat i się im to udało i tylko i wylacznie o to chodzilo. Poza tym podstawowym problemem Polski nie jest niż demograficzny, a raczej ciezkie warunki do zycia jak na Europe i niskie zarobki i nad tym powinni pracować przede wszystkim, a nie nad podniesieniem liczby urodzen

Gość gość
14:32- dlatego ja wlasnie mysle o emigracji na powaznie.. mam skonczone studia prawnicze, ale tutaj zarobię w najlepszym wypadku 3, 4 tysiące jeśli trafię do renomowanej kancelarii albo uada mi się zostać jakimś cudem asystentką sędziego ( bo potrzebne są tutaj mega znajomości), albo nawet zarobię najwyżej marne 2 tys na rekę i ledwo mi wystarczy na wszystkie opłaty. A jak wyjadę ro drodziny do Niemiec, która ma hostel i będę kelnerka zarobię 2, 3 razy więcej, więc jest różnica

Gość gosc

ludzie  niedługo zaczną kraść .Kiedy były rekordowe ceny masła za 12 zl kostka , ktoś tam ukradł w warszawskim sklepie 

:-((((

Gość Gość

Teraz to dopiero podrożeją program PiS u to rozdawnictwo nie swojej kasy