Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Po prostu szukam rady

Mam Problem z moim wygladem pomocy

Polecane posty

Gość gość
Kierwa kto by mi kazali się stroic na co dzień albo po domu. Nigdy w życiu.

Gość po prostu szukam rady
ogolnie jak przychodze do domu to jestem zmeczona.jestem zmeczona rano, zmeczona jak wracam. pobudka 5.30, ide na tramwaj, z tramwaju na autobus , potem 2 kilometry pieszo bo autobus tam nie dojezdza.

Gość gość
A nie myślałaś żeby zmienić pracę ? To już nawet nie dla związku ale dla samej siebie. Inna praca automatycznie wymusi na Tobie większa dbałość. Facetów to Ty może nie wołaj, bo się zacznie o szpilkach i pończochach :P

Gość gość
Jak nie możesz nic zrobić z praca to kombinuj ze zdrową dieta, potrzebujesz więcej energii jak chcesz to ogarnąć. Leki masz dobrze ustawione ?

potem jak sie tu przeprowadzilam we wrzesniu to mialam wlasnie ta wage podwyzszona. 64 kg . od pazdziernika schudlam do 54 kg -54.60 kg

nie biore lekow w ogole. byla afera wlasnie tu we francji nie wiem czy wiecie ale Euthyrox ma cos szkodliwego dla organizmu. a ja 3 lata temu odstawilam tabletki bo mi lekarka powiedziala ze widac z badan ze podwyzszone jest (co swiadczy o chorobie) ale inne w normie niby sa.

Gość gość
Zmien faceta kochana. Seksowna to jestes ty, a nie opakowanie, i powinnas mu sie podobac nawet w brudnym kombinezonie. A jeslipadnieta po 15 godzinym dniu nadal czujesz potrzebe stylizowania sie aby mu sie podobac, to cos tu jest nie tak.

Gość gość
Poszukaj tez wsparcia w jakiś grupach z hashimoto. Zdrowa dieta można dużo zdziałać. Nie tylko chodzi o te skoki z waga ale i o energie jeśli chcesz tam trochę zostać i działać na lepszych obrotach.

Gość gość
Zajrzyj sobie na insta Anny Karczmarczyk, ona ma cos z tarczyca i jakieś dwa czy trzy miesiące temu zamieszczała takie zdjęcia tam był link do grupy dziewczyn z różnymi problemami z tarczyca, maja oddzielne konto na insta ale nie pamiętam nazwy, musisz poszukać. Podpytaj o dietę, wiem , ze Karczmarczyk ostatnio przeszła przez post Daniela ale przy Twojej pracy to pewnie trudne i nie wiem czy przy hashimoto tez można ale podpytaj jak znajdziesz te dziewczyny o ich zdrowa dietę.

dziekuje za rady .zajrze z pewnoscia. wiem ze powinnam mu sie podobac jaka jestem , tez tak czasami mysle. co do diety to jem duzo warzyw i zwyklego jogurtu bez cukru.

Gość gość
Ja wiem, ze przy hashimoto to masz jakieś ograniczenia ale skoro jesz dużo warzyw to może mogłabyś pić wyciskane soki, szczególnie zielone. Tylko musiałabyś zainwestować w wyciskarkę. Ale one naprawdę dają kopa. Niezależnie od faceta i tak musisz o siebie zadbać bo prace masz "po cholerze" i jeszcze te dojazdy ... Długo chcesz zostać we Francji ?

przyjechalam tu do niego .wiec teraz jest moje zycie tutaj. duzo zup robie. on ma thermomix wiec wszystko wrzucam do jednego gotuje zupe na tydzien ( po pracy jem ).on narazie wyjechal na kilka tygodni bo ma kontrakt ale wroci za niedlugo, dlatego juz teraz mysle nad uzdrowieniem tej sytuacji.

Gość gość
No to odżywiasz się pewnie dobrze, przy normalniejszym trybie życia byłoby wystarczająco ale myślę, ze powinnaś szukać dodatkowych składników, które dadzą Ci dodatkowa energie żeby to wszystko przejść i wytrzymać takie tempo. Zadbaj o siebie dla siebie, jak on to doceni to fajnie jak nie to trudno, nie możesz udawać kogoś kim nie jesteś. A możesz przebierać się w pracy ? Wiadomo, ze w szpilkach do tego autobusu biec nie będziesz ale możesz przynajmniej postawić na sportowa elegancje. A jak z ciałem, skora ?

mam takie niby dzinsy czarne ktore sa legginsami przylegaja do ciala wygladam dobrze (ale moj facet powiedzial ze dobrze nie wygladam bo nie sa markowe). plus sweter ktory jest troszke dluzszy zebym za seksownie w pracy nie wygladala. (sweter jeden krotszy a na to czarny taki dlugi ). Nie da rady sie przebierac. koncze prace o 5.10 a o 5.27 mam autobus na ktory musze zdazyc. (potem mam o 6 wiec zalezy zeby ten zlapac), cera-mlodo wygladam ale mam zmarszczki juz,,, smutno jakos wylgadam, wlosy wypadaja bardzo. malo mam. lamia sie na koncach .nie farbuje. nigdy nie farbowalam .

teraz wisi skora bo schudlam .ale nie mam sil cwiczyc po calym dniu., on lubi seksowne brzuchy u kobiet. bede miala 2 tygodnie wolnego wiec moze pocwicze cos. jakies miesnie wyrobie

tzn ja chcialabym wazyc 50 kg ale wydaje mi sie ze wtedy moja twarz by byla bardzo zapadla. juz mi szefowa zwrocila uwage ze nie powinnam jesc bo schudlam na twarzy bardzo.

Gość gość
To niech Ci kupi markowe ;) No nie gniewaj się ale nie za bardzo mi się podoba ten Twój facet ;) Czyli zostaje Ci tylko prysznic i zmiana w przygotowane ciuchy po powrocie. Włosów to teraz absolutnie nie farbuj. Ale masz sygnał, ze cos się dzieje wewnątrz. Po części to stres ale tarczyca tez pewnie ma swój udział wiec warto wzbogacić dietę, choćby o źródła cynku: krewetki, czosnek, migdały czy sezam. Ja rano na czczo pije ostatnio taka miksturę: lekko ciepła woda przegotowana, imbir, kurkuma, cynamon, olej kokosowy, odrobina pieprzu, sok z cytryny ewentualnie ocet jabłkowy. Jeżeli nie ma przeciwwskazań to polecam. Ja to zaczęłam pic ze względu na wzdęcia ale przy okazji świetnie wplywa na cerę i włosy. Ale nie każdy może na czczo, bo niektórzy maja sensacje, wiec wtedy w ciągu dnia.

Gość gość
A ja też nigdy nie farbowałam włosów, choć muszę cos zrobić bo starsza jestem od ciebie i siwe zaczęły się pojawiać ;( Chemii nie chce, jeśli już to jakieś refleksy. Jak masz ciemne to możesz spróbować henny, nie zaszkodzi a trochę zdrowiej będzie wyglądać. No i jak chcesz na już to jakieś mocniejsze i odzywki tylko , że one w sumie oblepiają włosy i nic dobrego nie robią ale jak potrzebujesz jednorazowego efektu to może być. Oczywiście to tylko doraźnie, reszta to dieta. No i wykorzystaj teraz ten czas, peeling, jakiś krem ujędrniający. Z brzuchem to zacznij od rozgrzewki, potem wzmacnianie i rozciąganie. Ja testuje te dwa filmiki, szczególnie ten drugi ma dobre opinie a w pierwszym fajnie bo jest już rozgrzewka: https://www.youtube.com/watch?v=AOfe_VYQKE4 https://www.youtube.com/watch?v=y6NJvnUbNoM Ja to musze sie odrobiny tłuszczu pozbyć wiec trudno mi mówić o efektach, na pewno wzmocniłam, pewnie gdyby nie tłuszcz to bym nie tylko czuła ale i widziała. W ogóle ta druga dziewczyna ma fajny dobór ćwiczeń, testuje te jej na ramiona, uda i widać efekty.

ale obszerny opis! dziekuje! z mikstury skorzystam ,akurat kupilam bo robie chleb bez maki same ziarna plus platki owsiane.... dosyc dobry mi wychodzi. jesli chodzi o cwiczenia to zaczne kiedy bede miala wolne te dwa tygodnie. chcialabym ten post daniela zrobic (dr dabrowskiej). mam ciemny blond wlosy:) sa miekkie , na koncach suche .kupilam sobie takie ciezarki co mozna naokolo rak lub nog zalozyc z materialu sa. wiec dzis byl moj pierwszy dzien i czulam sie jakbym miala podwojne przyciaganie ziemskie hehe. po jednym kilo na noge.

przelamalam sie i codziennie wkrajam od tygodnia po 2 plasterki cebuli do salatki na obiad. slyszalam ze ten wzmacnia paznokcie i wlosy .

Gość gość
A z cebula to prawda, pamiętam, ze mojej koleżance to mama nawet skore głowy smarowała. Ale śmierdziało :o Dlatego ja tez tylko jem :) Tez mam ciemny blond, kiedyś było fajnie bo naturalne refleksy ale z wiekiem mi jakoś poszarzały ;) no i te siwe ... Tez cos muszę wykombinować tylko w miarę naturalnego ale przy dobrej diecie przynajmniej nie są już matowe. Ja mam zamiar kupić ale ciężarki. Te twoje są fajne bo można tez na nogi, szczególnie na pośladki fajnie robi. Teraz ćwiczę z małymi butelkami z woda, to jest po 0,5 kg. Hantle planuje po 1 kg ... zobaczymy ... Ta Paula ma taki teraz nowy trening, całościowy dla początkujących. Fajny i krotki, ok 40 minut, wiec jak mi się nic nie chce to to zapuszczam. No i tam też macham butelkami :)

Gość gość
Kładź się spać bo rano nie wstaniesz. Zapisałam temat, jutro zajrzę. Wiec jak będziesz chciała to się odzywaj ;)

Gość gość
Dziewczyno. Ten facet sie nadaje tylko do odstrzału! Ważyłas do wysokiego wzrostu, tyle ile powinnas i jemu sie nie podobało, wiec na jego życzenie schudłaś?:O On podaje Ci za przykład jakas babę w stringach i wymaga, zebys Ty dla niego tak wygladała??? Nóż sie otwiera!! Zawsze jest warto byc sobą i trafić na osobę, ktora bedzie Cie kochać na 100 za to jaka jestes, a nie wytyka co jemu sie nie podoba! Proszę, poznaj kogos poczciwego i normalnego, bo ten koles to dnooooo:O

Gość gość
Od kiedy jesteś taki poczciwy i normalny? Jak wylądowałes z babochłopem z wyglądu, charakteru i osobowości nie umiejąca się ubrac ani po kobiecemu zadbać o siebie? Bo żadna inna ciebie nie chciała bo taka wyrobiles sobie opinię jako mizogin i opluwacz wad kobiecych? To teraz masz wszystkie w jednej, z wyjątkiem nimfomanii a tak jak wiadomo niweluje wg seksoholika wszystkie inne wady?

Gość gość
Czy ten facet jest Francuzem?

Gość gośćaa
Ta grupa o której wspominałam wczoraj nazywa się "grupatsh". Dziewczyny dopiero się rozkręcają ale warto obserwować, wpisz sobie w wyszukiwarkę na instagramie. A z takich ciekawostek to może zainteresuj się joga hormonalną, Może łatwiej będzie Ci znaleźć czas i siły na te 15 minut praktyki jogi niż na ćwiczenia siłowe. No i joga wplywa i na ciało i na ducha, co Chyba tez jest Ci potrzebne. Trochę nierozsądnie schudłaś więc teraz to tylko zadbaj o rzeźbienie i kształtowanie ciała, pomalutku,w miarę możliwości, nie czekając na urlop. Pozdrawiam :)

Gość Po prostu szukam rady
Witam wszystkich.tak jest francuzem. Ci do tej yogi hormomalnej to sprobuje. Chcialabym sie wyleczyc z hashimoto ta dietacdaniela poki mojego faceta noe ma. Czy majac 54 kg warto sprobowac? Ja uwielbiam zupy i warzywa wiec pewnie nie bedzie problemu.jedyne co to jak bede wygladac pp 6 tygodniach hehe.

Gość gość
Nie jestem ekspertem od postu Daniele, sama bym chciała przez to przejść ale niestety muszę najpierw znaleźć lekarza, który by mi pomógł stopniowo odstawiać leki (kwestie krążeniowe itp). Chyba trochę schudniesz ale nie tyle co osoby z nadwaga. Jednak myślę, ze warto. Na YT masz wykłady Ewy Dąbrowskiej, poszukaj jej książek, na chomiku są jakieś w pdf-ie. Koniecznie przed postem posłuchaj i przeczytaj. Zajrzyj tez na jej stronę i na stronę Akademia Witalnosci. Autorka ma spora wiedzę, jeżeli cos pisze to zawsze poparte poważnymi badaniami, sama przechodziła przez post Daniela i nawet znajdziesz tam post na ten temat i komentarze ludzi. Możesz do niej napisać, jest uczynna wiec pewnie pomoże. Bądź tez przygotowana na różne niedogodności, przejściowe problemy z włosami czy skora, chwilowe pogorszenie. Podobno im bardziej zasyfiony organizm tym bywa gorzej. Ale jak od dłuższego czasu dobrze się odżywiasz to może nie będzie aż tak źle. Nie wiem czy można i czy będziesz miała sile ale myślę, ze warto w czasie postu poćwiczyć, nawet nie siłowo ale własnie jakaś joga albo pilates, bo to tez ujędrnia ciało wiec nawet jak trochę schudniesz to nie będzie to takie widoczne. A potem sobie pomalutku - zdrowo nadrobisz :)

Gość gośćaa
A i czas to nie musi być maksymalnie 40 dni, może być nawet 2 tygodnie. Nie szalej :D